Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 02.05.2023 19:21

Dobry wieczór cro.pl
Jak wam mija majówkowy długi weekend?
My wczoraj pieszo w PN Bory Tucholskie, a dzisiaj rowerowo wokół Zalewu Koronowskiego.

8.JPG

17.JPG

14.JPG
stachan
Koordynator forum

Postnapisał(a) stachan » 02.05.2023 19:36

walp napisał(a):Dobry wieczór cro.pl

U mnie uroczy Dzień Flagi Rzeczypospolitej Polskiej w pracy :nice:

Trudno, działeczka musi poczekać. Już niedługo... :sm:
marze_na
Koneser

Postnapisał(a) marze_na » 02.05.2023 19:44

stachan napisał(a):U mnie uroczy Dzień Flagi Rzeczypospolitej Polskiej w pracy :nice:

Ja też dzisiaj w pracy.
A żeby było zabawniej byłam w biurze sama :roll: . Idealnie na powolny rozruch po urlopie :lol: .
piekara114
Opiekun działu

Postnapisał(a) piekara114 » 02.05.2023 20:31

Ja też w pracy dziś. Ale z 3 koleżankami :D Lubię takie dni, większość ma wolne, więc można spokojnie pracować, zwłaszcza nad bardziej wymagającymi projektami, nikt nie przeszkadza, zwłaszcza szefowie :D
stachan
Koordynator forum

Postnapisał(a) stachan » 03.05.2023 04:53

Czyli nie byłem jedyny :lool:

Zgodzę się, że szefowie rzadko pomagają :wink:
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 03.05.2023 14:04

Dzień dobry. :wink:
Była przerwa rowerowa, ale teraz już na dobre zaTOPiony w polskiej muzyce. Trzecia zmiana z Redaktorem Niedźwieckim.
Głosowało nas 12744. Czy ktoś słucha? :)

344928436_1417639895720770_229182365350646851_n.jpg
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Postnapisał(a) te kiero » 03.05.2023 19:17

walp napisał(a):Dobry wieczór cro.pl

U mnie tydzień remontady w Salonie :roll:

A potem wyjazd regeneracyjny :D

Niemniej jednak każdego dnia staram się zaczerpnąć natury tej pobliskiej.
stachan
Koordynator forum

Postnapisał(a) stachan » 04.05.2023 05:12

walp napisał(a):Czy ktoś słucha? :)

Jeszcze za mała ilość samochodów z wbudowanym androidem i dostępem do sieci. Młodzież to raczej YT Music lub Spotify.

Czy radio powoli staje się przeżytkiem, analogicznie do prasy papierowej? :?

--

Dzień dobry 8)
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 04.05.2023 11:05

te kiero napisał(a):Niemniej jednak każdego dnia staram się zaczerpnąć natury tej pobliskiej.

I tak trzymaj, to wszelkie remontady pójdą gładko. :)
stachan napisał(a):Czy radio powoli staje się przeżytkiem, analogicznie do prasy papierowej? :?

Nie sądzę. Przynajmniej nie tak szybko. :)

W przypadku Radia 357 na korzyść działa to, że jest radiem internetowym i dociera do wielu zakątków (oczywiście tam, gdzie mamy internet, ale przewaga jeżeli chodzi o liczbę słuchaczy w porównaniu z systemem opartym na falach radiowych jest znaczna. Podczas piątkowych list przebojów słuchają/piszą z Australii, Wysp Owczych itd.
Poza tym, radio jest finansowane obecnie przez największą społeczność na świecie. Wczoraj podczas Topu, liczba patronów przekroczyła 50.000.

P.S.
Długi weekend u mnie ciągle trwa. :)
Dzień dobry.
greenrs
Koneser

Postnapisał(a) greenrs » 04.05.2023 13:31

walp napisał(a):
stachan napisał(a):Czy radio powoli staje się przeżytkiem, analogicznie do prasy papierowej? :?

Nie sądzę. Przynajmniej nie tak szybko. :)

A ja trochę zgadzam się z Rafałem. Kiedyś, jako nastolatek (czyli dawno, dawno temu... :mrgreen: ) z radiem się nie rozstawałem. Trójka towarzyszyła mi w domu i na wakacjach. Teraz od kilkunastu lat słuchanie radia zastępują u mnie inne źródła ciekawych treści, które kiedyś zwyczajnie nie były dostępne. Zarówno w samochodzie, jak i w domu słucham podcastów, audiobooków czy ulubionej muzyki przez Spotify. Nie powiem, że nie tęsknię za ulubioną Trójką i audycjami Barona, Stelmacha, Niedźwieckiego, Manna czy Kaczkowskiego - może znów kiedyś wrócę na stałe do słuchania - już niestety nie Trójki :roll: Na razie jakiegokolwiek radia słucham sporadycznie (telewizji zresztą też nie oglądam). Czuję zmęczenie bezwartościowymi treściami, takimi jak propaganda czy reklama.
Przy okazji mam pytanie... Czy można jeszcze gdzieś usłyszeć Piotra Kaczkowskiego i Piotra Barona? Chyba żaden z nich nie przeszedł do Radia 357?

Dzień dobry w ten piękny, słoneczny dzień. Niestety w weekend znowu kicha :evil:
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 04.05.2023 19:03

greenrs napisał(a):Przy okazji mam pytanie... Czy można jeszcze gdzieś usłyszeć Piotra Kaczkowskiego i Piotra Barona? Chyba żaden z nich nie przeszedł do Radia 357?

Piotr Kaczkowski na antenie Radia 357 prowadzi audycję "Max 357" (niedziela, godz. 21:00). Piotr Baron natomiast pozostał w Trójce i prowadzi tam m. in. audycję "W tonacji Trójki".
P.S.
Radio gra u mnie kilka godzin dziennie. Czego nie dosłucham online, to mam w podcastach, a niektóre audycje są naprawdę ciekawe.
stachan napisał(a): Młodzież to raczej YT Music lub Spotify.

Młody niestety nie jestem, ale młodo się czuję, dlatego muzy na Spotify słucham regularnie, tworzę playlisty itp. :)
stachan
Koordynator forum

Postnapisał(a) stachan » 05.05.2023 06:00

greenrs napisał(a):Dzień dobry w ten piękny, słoneczny dzień. Niestety w weekend znowu kicha :evil:

Swoją drogą, to alergicy są wdzięczni za taką huśtawkę - każda kropla deszczu jest dla nich zbawieniem 8)
Andzia*
Cromaniak

Postnapisał(a) Andzia* » 05.05.2023 07:35

Dzień dobry bardzo w piąteczek!!! Dawno mnie tu nie było
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.05.2023 10:40

Andzia* napisał(a):Dzień dobry bardzo w piąteczek!!! Dawno mnie tu nie było

Dzień dobry :papa:
Widocznie panna Andzia miała wychodne ... :oczko_usmiech:
Andzia*
Cromaniak