.png)
.png)
Nefer napisał(a):Dzięki i wzajemnie.Teraz była przerwa w słuchaniu, bo byliśmy na spacerze.
Otwarcie sezonu 2023 w najbliższy weekend. Trasa zaplanowana. Nefer napisał(a):Ale już znowu Top jest słuchany.
.png)
.png)
walp napisał(a):Na szlakach, nawet w okresie wakacji trudno spotkać wędrujących z plecakami, oznakowanie szlaków turystycznych się zaciera, bo nie ma potrzeby, aby te szlaki odnawiać, ponieważ mało kto nimi nie wędruje. (oczywiście nie mówię tu o modnych i obleganych szlakach np do Morskiego Oka). Doświadczyłem tego na wielu odcinkach pięknego Szlaku Brdy, czy ostatnio na Szlaku na Diabelce nad Wisłą. A przecież nie ma lepszej i tańszej metody na polepszanie zdrowia, jak ruch na świeżym powietrzu.
walp napisał(a):Nowa odsłona forum, to może i ten wątek odżyje.
.png)
greenrs napisał(a):Jednak nie wszędzie jest tak jak tu opisujesz. Moje spostrzeżenia związane są głównie z Beskidami (Śląskim, Małym i Żywieckim) oraz Jurą Krakowsko-Częstochowską. Wydaje mi się, że tak obleganych szlaków jak w ostatnich kilku latach nie było nigdy. Zaparkowanie samochodu w wolnym dniu w miejscowościach gdzie zaczynają się popularne szlaki, graniczy z cudem a przy dobrej pogodzie nawet w tygodniu jest niewiele lepiej.
greenrs napisał(a):Ja na razie czekam na lepszą porę roku aż szlaki nieco obeschną z błota a przyroda się zazieleniLas na Twoich zdjęciach wygląda pięknie ale w praktyce wędrówki po kostki w błocie nie należą do przyjemności (moim zdaniem oczywiście
)
greenrs napisał(a):walp napisał(a):Nowa odsłona forum, to może i ten wątek odżyje.
Chciałbym w to wierzyć. Ale chyba musiałby tu Weldon wrócić...
.png)
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko