Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Postnapisał(a) te kiero » 15.08.2022 18:46

walp napisał(a):Dzień dobry. :wink:

Upalny, ale aktywny weekend na Zalewem Koronowskim. Wczoraj eksplorowałem kajakiem północną część naszego pięknego akwenu.

Kajak super sprawa, a jak już dwójka sportowa to w ogóle, nasz gospodarz z Mazur ma takie i oddaje darmo gościom; aczkolwiek, Dowcień to nie zalew koronowski, ale też pięknie, a na kajaku to w ogóle. Tam zaraziłem się kajakowaniem.

Tymczasem dziś najazd na Wisłę i Szczyrk. Przejazd 100km zajął 3godz. Na szczęście większość z turystów preferuje centrum miejscowości. Więc miejsce docelowe było w miarę puste. Z powrotem, również było bordowo, ale tym razem już kombinowałem bokami.

Dzień dobry tym co w PL. Dobar dan tym co w HR.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Postnapisał(a) te kiero » 27.08.2022 09:05

Dzień dobry
10lat, 10000postów (pewnie byłoby znacznie więcej, ale od pewnego czasu "powietrze uchodziło"...)
To chyba najlepszy czas, żeby ze sceny zejść "niepokonanym"...

Chciałem bardzo podziękować Panu Patrykowi za stworzenie forum oraz wszystkim moderatorom i userom, którzy przyczynili się do jego rozkwitu.
Mega bogactwo informacji, inspiracji i zachęt. Dzięki

Na mnie czas, mam medyczne zapotrzebowanie na święty spokój i wystarcza mi doświadczania wojenek i buractwa w pracy czy na drogach, tudzież filozofowni rzekomo oczytanych i obytych ludzi.
Panie Patryku, ma Pan pełną rację w zakresie swojej ostatniej wypowiedzi i moje pełne poparcie.

W zakresie założonych przeze mnie wątków:
:arrow: Klub Miłośników Breli proponuje na gospodarza Leszka vel. @leswac
:arrow: Klub Miłośników Sarajewa proponuję na gospodarza Agnieszkę vel. @maslinka
reszta niech idzie swoim torem...

Do zobaczenia w drodze do Cro lub gdziekolwiek, naklejki Cro.pl ściągać nie zamierzam.
:papa: :hut:
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 27.08.2022 09:16

Dziękuję te kiero za Twój wkład włożony w to forum.
Decyzję rozumiem i szanuję.
Powodzenia w życiu prywatnym i bardzo się cieszę, że mogłem Cię poznać.
Do zobaczenia ( być może) kiedyś w realu i wszystkiego najlepszego!
Niech Moc będzie z Tobą! :D

pozdrav G.
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 27.08.2022 10:25

te kiero napisał(a):To chyba najlepszy czas, żeby ze sceny zejść "niepokonanym"...

Nie przypuszczałbym, że przeczytam dzisiaj pożegnalny post od Ciebie.
Ovo je velika šteta za forum. :?

Dużo wnosiłeś do tego forum, ceniłem Twoje relacje, opinie i bardzo lubiłem wymianę zdań. :wink:
Hvala ti puno na svemu.

Trzymaj się. :papa:
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 27.08.2022 10:48

Dawid, wielka szkoda, że tak postanowiłeś. Bardzo lubiłam czytać Twoje relacje i posty.

Miło było Cię poznać i porozmawiać w różnych wątkach :) Powodzenia! Trzymaj się! 8)

P.S. Postaram się, w miarę możliwości, zaglądać częściej do sarajewskiego wątku :)
greenrs
Koneser

Postnapisał(a) greenrs » 27.08.2022 15:52

A ja przyznam, że nie do końca rozumiem Twoją decyzję bo jak mi się wydaje nie należałeś do osób, które angażują się w różne wojenki a z każdej sytuacji potrafiłeś wybrnąć - no i wnosiłeś tu bardzo dużo pozytywnych wartości i zdrowego rozsądku (choć nie zawsze się z Twoją opinią zgadzałem). Ale cóż, szanuję oczywiście decyzję ale mimo wszystko liczę, że kiedyś tu wrócisz. Powodzenia :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 31.10.2022 11:54

IMG-20221031-WA0000.jpg
Zbyszko666
Cromaniak

Postnapisał(a) Zbyszko666 » 09.11.2022 19:03

Dzień dobry na wieczór :)
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 10.11.2022 10:28

Dzień dobry cro.pl :wink:

Słuchacze Radia 357 po raz kolejny będą świętować 11. listopada z polską muzyką. Tym razem świętujemy nowocześnie, bo wybraliśmy najlepsze – naszym zdaniem - polskie nagrania z XXI wieku.

Audycja przybliży nam, czym jest polska muzyka XXI wieku, a przez dwie ostatnie dekady, wydarzyło się w niej naprawdę wiele.
Flaga będzie powiewać, a z głośników popłyną dźwięki współczesnych polskich utworów muzycznych - taki nowoczesny patriotyzm. :)

Zapraszam do słuchania jutro w godz. 09-21. http://www.radio357.pl
PL21-radio357map.JPG
Trajgul
Cromaniak

Postnapisał(a) Trajgul » 10.11.2022 11:28

W ostatnich latach jest "wysyp" polskich artystów, gdzie poziom jest naprawdę wysoki. Często oczywiście ich muzyka gości w 357 czy wcześniej w Trójce. Wspomnę tylko bardzo popularnych od lat: Dawid Podsiadło, Sanah, projekt Męskie Granie, Zalewski, Kwiat Jabłoni, Mela Koteluk czy Ralph Kamiński i wiele innych.
Natomiast gdzie się głosuje to nie mam pojęcia, nie widzę na ich stronie?
P.S. Ostatnio byłem na Podsiadle w Gdańsku, ogromne zainteresowanie, sam koncert na wysokim poziomie, choć jestem przyzwyczajony do ostrzejszych brzmień i brakowało mi takiej "rockowej" atmosfery wśród publiczności, gdzie zdecydowaną większość stanowiły trzeźwe kobiety, tak mniej więcej do 25 roku życia :)
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 10.11.2022 11:40

Trajgul napisał(a):W ostatnich latach jest "wysyp" polskich artystów, gdzie poziom jest naprawdę wysoki. Często oczywiście ich muzyka gości w 357 czy wcześniej w Trójce. Wspomnę tylko bardzo popularnych od lat: Dawid Podsiadło, Sanah, projekt Męskie Granie, Zalewski, Kwiat Jabłoni, Mela Koteluk czy Ralph Kamiński i wiele innych.

To prawda. Dodam ulubione: Lao Che, Strachy na lachy, Fisz Emade Tworzywo... :wink:
Trajgul napisał(a):Natomiast gdzie się głosuje to nie mam pojęcia, nie widzę na ich stronie?

W Radiu 357 tak to jest obecnie zorganizowane, że wszyscy słuchają, ale głosujemy tylko my - patroni, po zalogowaniu. To taki ukłon Radia w stronę grupy wspierającej. :wink:
Trajgul
Cromaniak

Postnapisał(a) Trajgul » 10.11.2022 12:56

walp napisał(a):W Radiu 357 tak to jest obecnie zorganizowane, że wszyscy słuchają, ale głosujemy tylko my - patroni, po zalogowaniu. To taki ukłon Radia w stronę grupy wspierającej. :wink:

Tak też myślałem.
greenrs
Koneser

Postnapisał(a) greenrs » 10.11.2022 14:38

walp napisał(a):Dzień dobry cro.pl :wink:

Słuchacze Radia 357 po raz kolejny będą świętować 11. listopada z polską muzyką. Tym razem świętujemy nowocześnie, bo wybraliśmy najlepsze – naszym zdaniem - polskie nagrania z XXI wieku.

Audycja przybliży nam, czym jest polska muzyka XXI wieku, a przez dwie ostatnie dekady, wydarzyło się w niej naprawdę wiele.
Flaga będzie powiewać, a z głośników popłyną dźwięki współczesnych polskich utworów muzycznych - taki nowoczesny patriotyzm. :)

Zapraszam do słuchania jutro w godz. 09-21. http://www.radio357.pl

Dzięki Waldek za przypomnienie. Na pewno będę słuchał - przynajmniej we fragmentach. Choć Trójka była niegdyś moim ulubionym radiem, to przyznam, że 357 słucham rzadko. Niestety odbiór poprzez internet to jednak jeszcze duże utrudnienie. Najczęściej radia słucham w samochodzie a tam jeszcze nie mam takiej możliwości :roll:
Ciekaw jestem kto uplasuje się na czołowych pozycjach bo rzeczywiście w ostatnich latach pojawiło się dużo świetnej, polskiej muzyki :)
marze_na
Koneser

Postnapisał(a) marze_na » 11.11.2022 10:46

walp napisał(a):Słuchacze Radia 357 po raz kolejny będą świętować 11. listopada z polską muzyką. Tym razem świętujemy nowocześnie, bo wybraliśmy najlepsze – naszym zdaniem - polskie nagrania z XXI wieku.

Wiadomo ile osób oddało swoje głosy?
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 11.11.2022 11:09

greenrs napisał(a):Dzięki Waldek za przypomnienie. Na pewno będę słuchał - przynajmniej we fragmentach. Choć Trójka była niegdyś moim ulubionym radiem, to przyznam, że 357 słucham rzadko. Niestety odbiór poprzez internet to jednak jeszcze duże utrudnienie. Najczęściej radia słucham w samochodzie a tam jeszcze nie mam takiej możliwości :roll:

No niestety, Radio 357 pozostanie internetowym jeszcze przez długi czas i na razie - wbrew początkowym zapowiedziom - zrezygnowano ze starań o częstotliwości FM. Ja dużo czasu spędzam w domu (home office od czasu pandemii), więc nie robi mi to różnicy. W samochodzie też mi jednak tego brakuje. Można to rozwiązać przez smartfon, transmiter FM, ale jakoś się nie chciało.
greenrs napisał(a):Ciekaw jestem kto uplasuje się na czołowych pozycjach bo rzeczywiście w ostatnich latach pojawiło się dużo świetnej, polskiej muzyki :)

Mam swoje typy na podium... zobaczymy. :)
marze_na napisał(a):Wiadomo ile osób oddało swoje głosy?

Jeszcze nie słyszałem żadnych statystyk. Może później podadzą.
Edit:
Na 44 739 patronów Radia 357, głosy na PL21 oddało 8180 patronów, co uważam za słabą frekwencję, ale przecież nie o ilość tutaj chodzi. :)

Dzień dobry wszystkim. Miłego świętowania. :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko