Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.03.2019 08:23

15487.gif
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 28.03.2019 08:27

Habanero napisał(a):Zapraszam Wszystkich do obejrzenia programu Alarm !, poświęconego SOSW nr 1 we Wrocławiu
i naszej walce o przyszłość kształcenia specjalnego we Wrocławiu.

Obejrzałem. Mam nadzieję, że uda się Wam osiągnąć cel. :wink:
Pääkäyttäjä napisał(a):Coś czuję, że jak zwykle robi się burzę w szklance wody bo ktoś zwyczajnie nie doczytał dyrektywy...

Albo przeczytali tylko te dwa kontrowersyjne artykuły, (11 i 13) unijnej dyrektywy.
---------------------
Ostatnio wracają na antenę TV różne programy. Obejrzalbym "Wielką grę" w nowej odsłonie. :)

Najważniejsze, żeby wiosna wróciła.

Dzień dobry, cześć i czołem :wink:
naturysta-06
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) naturysta-06 » 28.03.2019 09:06

Dzień dobry! (na razie nie ocenzurowane) :)
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 28.03.2019 09:23

walp napisał(a):Ostatnio wracają na antenę TV różne programy. Obejrzalbym "Wielką grę" w nowej odsłonie. :)

Zauważyłem. Tylko nie wiem czy to dobry trend. Moim zdaniem takie odgrzewanie starych kotletów to gra na sentymentach widzów i świadczy o braku pomysłu na tworzenie telewizji. Programy telewizyjne (zarówno publiczne, jak i komercyjne) stają się coraz gorsze i coraz bardziej nastawione na tanią rozrywkę, propagandę i ogłupianie społeczeństwa. Nie dziwi mnie, że coraz więcej ludzi, zwłaszcza młodych całkowicie rezygnuje z oglądania telewizji. Mój syn zamierza zrobić ten krok i wypowiedzieć pakiet tv jednej z kablówek po zakończeniu terminu zobowiązania.
Na szczęście wraca wiosna i ja również mocno odpocznę od telewizji :D

Dzień dobry.
Pochmurno ale właśnie na moim osiedlu pięknie zakwitły forsycje :)
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 28.03.2019 13:40

walp napisał(a):
Habanero napisał(a):Zapraszam Wszystkich do obejrzenia programu Alarm !, poświęconego SOSW nr 1 we Wrocławiu
i naszej walce o przyszłość kształcenia specjalnego we Wrocławiu.

Obejrzałem. Mam nadzieję, że uda się Wam osiągnąć cel. :wink:

Dzięki Waldek i dzień dobry :)
Hercklekot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hercklekot » 28.03.2019 13:44

Dziendoberek, kwartał się kończy, w robocie Armagedon a ja tu sobie bąki zbijam, a co.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 28.03.2019 18:34

greenrs napisał(a):
walp napisał(a):Ostatnio wracają na antenę TV różne programy. Obejrzalbym "Wielką grę" w nowej odsłonie. :)

Zauważyłem. Tylko nie wiem czy to dobry trend. Moim zdaniem takie odgrzewanie starych kotletów to gra na sentymentach widzów i świadczy o braku pomysłu na tworzenie telewizji.

Aż tak tego nie śledzę, ale mam w rodzinie fanów telewizji i wiem, że nowe tematy też się pojawiają.
Poza tym jestem sentymentalny, więc nie przeszkadza mi powrót starego. Ważne, żeby nie przesadzić z "powrotami". :oczko_usmiech:
greenrs napisał(a):Programy telewizyjne (zarówno publiczne, jak i komercyjne) stają się coraz gorsze i coraz bardziej nastawione na tanią rozrywkę, propagandę i ogłupianie społeczeństwa.

"Wielka gra" to teleturniej, który miał poziom i z pewnością nie ogłupiał. Z wielkim zainteresowaniem oglądałem rywalizację w tematach np. "Geografia krajów basenu Morza Śródziemnego". Pytania były trudne, a rozgrywka zacięta. Było tam jednak coś, co w dzisiejszej TV jest nie do pomyślenia. Gdy Pani Ryster kończyła czytać pytanie, następowała często długa cisza, bo na odpowiedź uczestnicy mieli nawet 2 minuty.
Wiadomo, dzisiaj musi być show - takie czasy. Powaga i cisza są mało medialne.
Oglądalność spadała, ale kiedy Wildstein w końcu zniósł teleturniej, mocno musiał się tłumaczyć.
greenrs napisał(a):Nie dziwi mnie, że coraz więcej ludzi, zwłaszcza młodych całkowicie rezygnuje z oglądania telewizji. Mój syn zamierza zrobić ten krok i wypowiedzieć pakiet tv jednej z kablówek po zakończeniu terminu zobowiązania.

Ja mam swój mini-pakiet: Planete, National Geographic, Discovery Historia, BBC World, Ale Kino, dwa muzyczne i trzy sportowe. Reszta niepotrzebna.
Trzeba wybierać i nie pozwolić porwać się w wir popularno-rozrywkowej sieczki. Jeśli mam czas, to lubię obejrzeć "Jeden z dziesięciu", choć zdarza się to bardzo rzadko.

Miłego wieczoru. :wink:
maxredaktor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maxredaktor » 28.03.2019 19:35

Co racja, to racja, Waldek.
Ja do Twojego pakietu dorzucam jeszcze jeden kanał kulinarny i jest super.

Również życzę miłego wieczoru.
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 28.03.2019 21:09

greenrs napisał(a):Moim zdaniem takie odgrzewanie starych kotletów to gra na sentymentach widzów i świadczy o braku pomysłu na tworzenie telewizji.

Wiadoma sprawa.
Natomiast jestem za powtórkami seriali typu Miasteczko Twin Peaks czy Przystanek Alaska. Wydaje mi się, że mogłyby mieć dobrą widownię przy odpowiedniej porze i reklamie, w jakimś kanale ogólnodostępnym. Druga sprawa, filmy i seriale dla dzieci. Telewizje chociażby w wakacje, czy ferie, mogłyby odgrzać jakieś seriale familijne bądź młodzieżowe. Mam na myśli np. Arabellę czy Niebezpieczną Zatokę. Oferta programowa dla dzieci i młodzieży w ferie i wakacje jest uboga i praktycznie taka sama jak każdego innego dnia. TVP seriale też mogłoby się postarać... niekończące się powtórki Barw szczęścia, Ojca Mateusza czy Rodzinki.pl już się chyba wszystkim znudziły.

greenrs napisał(a):Mój syn zamierza zrobić ten krok i wypowiedzieć pakiet tv jednej z kablówek po zakończeniu terminu zobowiązania.

Jestem obecnie bez telewizji (od tygodnia) i ubolewam. Zdecydowanie wolę tę formę rozrywki, niż np. internet.
naturysta-06
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) naturysta-06 » 29.03.2019 08:26

Dzień dobry! :)
ajdadi
AJDADI

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 29.03.2019 08:35

greenrs napisał(a):Mój syn zamierza zrobić ten krok i wypowiedzieć pakiet tv jednej z kablówek po zakończeniu terminu zobowiązania.

Ja też jestem na wypowiedzeniu...ponieważ ci co mają ekstraklapę w ofercie :wink:
kolejny raz grają w bambuko...niestety.

Dzień dobry.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.03.2019 09:20

Dzień dobry.
W weekend zmiana czasu na letni.

Być może po raz ostatni. (na forum też)
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 29.03.2019 10:01

Janusz Bajcer napisał(a):Dzień dobry.
W weekend zmiana czasu na letni.

Być może po raz ostatni. (na forum też)

Ostatni raz będzie za dwa lata. To już raczej pewna wiadomość.

Dzień dobry.
Za oknem dziś prawdziwa wiosna :D
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 29.03.2019 10:49

Jeszcze jedna dzisiaj na 14:00 i można cieszyć się weekendem, bo zapowiada się wyśmienicie ciepło :)
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 29.03.2019 19:33

Dobry wieczór "piątkowo-trójkowo". :wink:

W naszym mieście, mamy od niedawna pięknie odrestaurowany i rozbudowany młyn wg legendy zwany "Diabelskim młynem", usytuowany nad strumieniem wpadającym do Brdy.

Obiekt jest zgłoszony do konkursu "Modernizacja roku & budowa XXI w." Można zagłosować tutaj. :wink:

Na miejscu jest dodatkowy atut dla podróżujących, związany z nowoczesnymi technologiami, bowiem na parkingu przy młynie zainstalowano punkt ładowania samochodów elektrycznych. Nowoczesność w domu i zagrodzie. :lol:

Obrazek

Masowa produkcja polskich samochodów elektrycznych ruszyć ma na przełomie 2022 i 2023 roku. Pewnie będzie boom - charger Tesli przyda się.

Jeśli będziecie w pobliżu Zalewu Koronowskiego, czy Borów Tucholskich, serdecznie zapraszam.

Pozdrav svima iz Koronova. :D :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko