walp napisał(a):I już nie wiem, będąc po lekturze artykułów "Tysiące Polaków wierzy, że Ziemia jest płaska” oraz „Płaskoziemcy są wśród nas”, czy płaska Ziemia to kwestia wiedzy, czy wiary![]()
Dzień dobry Państwu.

.png)
walp napisał(a):"Pan Janusz futro zrzucił, wiosenny czas powrócił."![]()
.png)
walp napisał(a):Przy okazji zmiany pory roku, przeczytałem ostatnio kilka ciekawych artykułów, jak to nasza piękna Ziemia obiega Słońce, wirując wokół swojej osi, z niezmiennym do niej nachyleniem 66,5 stopnia.
.png)
.png)
greenrs napisał(a):Weldon zniknął dawno temu, kaszubski zagląda coraz rzadziej...
maxredaktor napisał(a):walp napisał(a):Przy okazji zmiany pory roku, przeczytałem ostatnio kilka ciekawych artykułów, jak to nasza piękna Ziemia obiega Słońce, wirując wokół swojej osi, z niezmiennym do niej nachyleniem 66,5 stopnia.
Male sprostowanie na dzień dobry: kat nachylenia naszej wirującej wokół osi planety (innymi słowy - odchylenia od pionu) wynosi 23,5 stopnia, zaś kąt nachylenia do płaszczyzny ekliptyki wynosi 66,5 stopnia.
.png)
walp napisał(a):Dobry wieczór wszystkim, a kibicom piłkarskim wielu sportowych wrażeń życzę.
walp napisał(a):I tak trafiłem na pewną grupę inteligentnych, pełnych humoru i odwagi ludzi - nazywa się ich "Płaskoziemcami" - którzy negują te powszechnie przyjęte fakty.![]()
.png)
walp napisał(a):Dobry wieczór wszystkim, a kibicom piłkarskim wielu sportowych wrażeń życzę.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko