Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 07.03.2019 18:56

bluesman napisał(a):
Trajgul napisał(a):...Wspomnienia seriali dla młodzieży z lat 90-tych, czyli Beverly Hills 90210, Cudownych Lat czy Przystanku Alaska, okraszonych muzyką z tych właśnie filmów.

Czytam raz , czytam drugi i trzeci i nie łapię 8O :mrgreen:

Gospodin bluesman, žao mi je, ako ne razumijete. :cry: Spróbuj jeszcze raz. :oczko_usmiech:

A tak na poważnie, co zaciera Ci przekaz? Składnia, czy kwestie semantyczne? :wink:
Trajgul napisał(a):Fajna nostalgiczna audycja leci właśnie w Trójce u Anny Gacek. Wspomnienia seriali dla młodzieży z lat 90-tych, czyli Beverly Hills 90210, Cudownych Lat czy Przystanku Alaska, okraszonych muzyką z tych właśnie filmów.

Witam nostalgicznego Kolegę. :smo:
Słuchałem tej audycji. Wspomnienia, wspomnienia ... a na koniec "Falling" z "Miasteczka Twin Peaks". :wink:
Te seriale były nie tylko dla tych młodszych. Np. "Cudowne lata" w założeniu miał być serialem dla młodzieży, jednak szybko okazało się, że perypetie rodziny Arnoldów śledzą widzowie w każdym wieku, także moja babcia. :lol:

Chociaż ja wolę wracać do lat 80'. :)

Dobry wieczór.
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 07.03.2019 21:44

walp napisał(a):Składnia, czy kwestie semantyczne? :wink:

Dobry "problem" poruszyłeś... Moje formułowanie zdań, tu na forum, płynie prosto z duszy i serca, więc jakby celowo używam niepoprawnej składni ;). Forum to dla mnie rozmowa, nie artykuł prasowy. Lubię poprawną polszczyznę, natomiast podoba mi się, pisanie językiem prostym, niezbyt zagmatwanym, jeśli chodzi o semantykę i wyrażenia. "Nowomowy" staram się unikać, jednakowoż, wydaje mi się dość często całkiem sympatyczna.
:D :mrgreen:

P.S. Powyższy tekst pisałem, bez głębszej analizy, zarówno pod względem merytorycznym jak i gramatycznym. 8)

walp napisał(a):Chociaż ja wolę wracać do lat 80'. :)

No nie wątpię, jesteś ode mnie sporo starszy :oczko_usmiech: , natomiast mam wielki sentyment do pierwszej połowy lat 90-tych, jeśli mówimy o telewizji, gdyż nagle z dwóch czarno-białych kanałów telewizyjnych przenieśliśmy się w kolorowy świat telewizji satelitarnej oraz filmów czy seriali, o których była mowa w audycji.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 07.03.2019 22:06

Trajgul napisał(a):
walp napisał(a):Składnia, czy kwestie semantyczne? :wink:

Dobry "problem" poruszyłeś...

Trajgul, ja sobie jaja robię, a nie poruszam problem. :wink:
Trajgul napisał(a):P.S. Powyższy tekst pisałem, bez głębszej analizy, zarówno pod względem merytorycznym jak i gramatycznym. 8)

Powyższy tekst był dla mnie jasny i nie potrzebowałem żadnej analizy językowej i stylistycznej. :)
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 07.03.2019 22:09

walp napisał(a):ja sobie jaja robię, a nie poruszam problem. :wink:

Przeca wiem, jednak miałem silną potrzebę wypowiedzenia się na ten temat ;).
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 07.03.2019 22:14

Trajgul napisał(a):
walp napisał(a):ja sobie jaja robię, a nie poruszam problem. :wink:

Przeca wiem, jednak miałem silną potrzebę wypowiedzenia się na ten temat ;).

:smo:
Trajgul napisał(a):No nie wątpię, jesteś ode mnie sporo starszy :oczko_usmiech:

Tak ... Ty jeszcze żyjesz, ja już wegetuję. :oczko_usmiech:

Dziś usłyszałem tekst od młodego pracownika, że żyje się do 40-stki, potem to jest wegetacja. :wink:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 07.03.2019 23:17

Bry wieczór :)

Domyślam się o co koledze T. chodziło tylko jest to napisane w baardzo skomplikowany sposób :) Zabrzmiało to dla mnie jakby seriale były okraszone muzyką z seriali (filmów) :) Pomijam, że muzyka tam obecna nie była komponowana dla seriali tylko przez nie wykorzystana :papa:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 08.03.2019 10:14

bluesman napisał(a):Domyślam się o co koledze T. chodziło tylko jest to napisane w baardzo skomplikowany sposób :)

Mam wrażenie, że trochę się czepiasz :)

walp napisał(a):Dziś usłyszałem tekst od młodego pracownika, że żyje się do 40-stki, potem to jest wegetacja. :wink:

A co po 50-tce? :lol:

Trajgul napisał(a):
walp napisał(a):Chociaż ja wolę wracać do lat 80'. :)

No nie wątpię, jesteś ode mnie sporo starszy :oczko_usmiech: , natomiast mam wielki sentyment do pierwszej połowy lat 90-tych...

To ja Was przelicytuję! :mrgreen: Połowa mojej płytoteki to lata 70-te :oczko_usmiech: Ale nie jestem skostniałym konserwatystą i lubię też słuchać całkiem współczesnej muzyki.

Dzień dobry.
Na Śląsku mocny powiew (dosłownie) wiosny ale ciepło.
naturysta-06
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) naturysta-06 » 08.03.2019 10:15

Dzień dobry!
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO PANIOM I DZIEWCZĘTOM W DNIU ICH ŚWIĘTA :) :) :)
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 08.03.2019 19:01

greenrs napisał(a):
walp napisał(a):Dziś usłyszałem tekst od młodego pracownika, że żyje się do 40-stki, potem to jest wegetacja. :wink:

A co po 50-tce? :lol:

Po 50-tce, to podobno Jacku jest tak, jak w piosence "Po pięćdziesiątce" - hymnie jubileuszowym "Trójki":

"Po pięćdziesiątce, chociaż niby już się wie, że nie należy szaleć przy pogodzie złej,
po pięćdziesiątce, jeszcze bardziej ci się chce, niż na przykład kiedy miałeś dziesięć mniej."

Dobry wieczór, w najprzyjemniejszy wieczór. :)

Wszystkim Paniom składam najlepsze życzenia z okazji dzisiejszego święta. :wink:
naturysta-06
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) naturysta-06 » 09.03.2019 08:32

Dzień dobry! :)
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 09.03.2019 11:45

Dzień dobry chorobowo od środy i l4
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 09.03.2019 15:57

Dzień dobry :D

Na północnym zachodzie słońce, wiatr, deszcz, słońce, wiatr, deszcz, czyli typowy marzec :lol:
naturysta-06
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) naturysta-06 » 10.03.2019 08:38

Dzień dobry! :)
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 10.03.2019 10:27

Dzień dobry,

Lotnisko Podtatrzańskie w Balicach :sm:

Obrazek

Na Skalnym Podhalu :wink:

Obrazek

i było te piece wymieniać i w ogóle ... :roll:
Wystarczy, że trochę powieje :D

AUTOR
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 10.03.2019 18:05

Bry :( Boże broń przed znajomymi, którym się wydaje, że są zdrowi ! nie wychodząc z domu małżonka ma ciężką grypę, a ja zapalenie płuc :(
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko