Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.03.2019 12:40

ajdadi napisał(a):Ostatnio oglądałem program o tzw. "kolekcjonerskich dowodach osobistych"...
Gościa w zgodzie z prawem "porobili" na 250,000 PLN...
Nasuwa mi się tylko jedno pytanie...Gdzie my som...
Jedna wielka kpina...

Dzień dobry.

Miałem kiedyś przyjemność być uczestnikiem kursu z zakresu rozpoznawania tzw. znaków pieniężnych i dokumentów i powiem Ci, że jakbym nie był świadomy, że można kupić sobie dowód kolekcjonerski, to też dałbym się nabić w butelkę (chyba widziałem urywek tego samego programu, gdzie nawet policjant dał się nabrać) - dziwić to może, że takie rzeczy dzieją się w banku - bo "sprzedawcy kredytów" to mają gdzieś.

Trudno się takie rzeczy odkręca, najsłabszym ogniwem jest własnie osoba sprawdzająca... w IT można np. do znudzenia powtarzać, żeby nie zapisywać haseł w widocznym miejscu a wpadłem niedawno do ochrony, gdzie na front desku mieli przyklejone hasła do systemów monitorowania tudzież inne alarmowe...
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 26.03.2019 13:25

Dzień dobry. Wczoraj wolne bo wolontariat w postaci krwi,a dzisiaj praca na 16:00 do 2:00 :| :roll: Kocham te popołudniowe zmiany.
maxredaktor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maxredaktor » 27.03.2019 07:54

Dzień dobry wszystkim.
Właśnie czytam sobie o przyjętej przez Parlament Europejski dyrektywie o prawie autorskim. Czy te internety wreszcie się nieco ucywilizują? Oby.
ajdadi
AJDADI

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 27.03.2019 08:05

Pääkäyttäjä napisał(a):
Miałem kiedyś przyjemność być uczestnikiem kursu z zakresu rozpoznawania tzw. znaków pieniężnych i dokumentów i powiem Ci, że jakbym nie był świadomy, że można kupić sobie dowód kolekcjonerski, to też dałbym się nabić w butelkę (chyba widziałem urywek tego samego programu, gdzie nawet policjant dał się nabrać) - dziwić to może, że takie rzeczy dzieją się w banku - bo "sprzedawcy kredytów" to mają gdzieś.

Tak właśnie o ten program mi chodziło...ale nie o banku tam było...w każdym razie przepisy odnośnie tych "dowodów osobistych" mają się zmienić i wejść w życie od.....lipca tego roku... 8O ...

Dzień dobry.
naturysta-06
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) naturysta-06 » 27.03.2019 08:40

Dzień dobry!
Hmm... jeżeli ma być jakaś kolejna zmiana czegoś - to nie spodziewam się niczego dobrego... :(
maxredaktor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maxredaktor » 27.03.2019 08:42

naturysta-06 napisał(a):Dzień dobry!
Hmm... jeżeli ma być jakaś kolejna zmiana czegoś - to nie spodziewam się niczego dobrego... :(

Jeśli masz na myśli zmianę czasu, to masz rację :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.03.2019 09:35

Wczoraj posypka z węglowych skwarków, dziś zimowy lukier.

IMG_20190327_065811.jpg

Dzień dobry.
maxredaktor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maxredaktor » 27.03.2019 10:31

Wzór całkiem ładny :)
Ale pewnie już zniknął.
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 27.03.2019 13:42

Dzień dobry, nie ma jak dopiero wstać. :roll:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.03.2019 13:55

Zbyszko666 napisał(a):Dzień dobry, nie ma jak dopiero wstać. :roll:

I LOTTO wytypować. :oczko_usmiech:

Dzień dobry. :lol:
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 27.03.2019 17:38

Dzień dobry :D
Już ponad miesiąc walczymy o nasza szkołę dla dzieci niepełnosprawnych intelektualnie. Prezydent Wrocławia chce ją zlikwidować, a dzieci wraz z nauczycielami przekazać Ewangelickiemu Centrum Diakoni i Edukacji. Od 15 lat miasto dzierżawiło pomieszczenia od fundacji, a rodziców i nauczycieli mamiono obietnicą autonomicznej placówki.

Zapraszam Wszystkich do obejrzenia programu Alarm !, poświęconego SOSW nr 1 we Wrocławiu
i naszej walce o przyszłość kształcenia specjalnego we Wrocławiu.
Dzisiaj, TVP 1 godz. 20:10.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 27.03.2019 18:46

maxredaktor napisał(a):Właśnie czytam sobie o przyjętej przez Parlament Europejski dyrektywie o prawie autorskim. Czy te internety wreszcie się nieco ucywilizują? Oby.

Trzeba próbować to ucywilizować, choć to bardzo trudny obszar do jakichkolwiek regulacji. Wiadomo, że nadużycia zdarzają się wszędzie, czy to na YouTube, czy na naszym Wykop.pl

Z drugiej strony, jest wiele obaw, że np. maszyny cenzurujące będą usuwać również treści legalne albo, że wprowadzone działania, będą miały znamiona totalitaryzmu.

Dobry wieczór Państwu. :wink:

U mnie już ciemno, ale +9 stopni. :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.03.2019 19:49

Mnie najbardziej bawią te głosy o zdradzie ze strony parlamentarzystów oraz o cenzurowaniu internetu... Czyli przeciwdziałanie złodziejstwu w internecie i obronie praw autorskich nazywamy zdradą. Od kiedy? Coś czuję, że jak zwykle robi się burzę w szklance wody bo ktoś zwyczajnie nie doczytał dyrektywy...
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 27.03.2019 20:13

walp napisał(a):Z drugiej strony, jest wiele obaw, że np. maszyny cenzurujące będą usuwać również treści legalne albo, że wprowadzone działania, będą miały znamiona totalitaryzmu.

Znamiona to mi się kojarzą z plamą na łydce :lol:

A zapisy ustawy są zwyczajnie przejawem totalitaryzmu i skończą się powszechną cenzurą w internecie. Ta cenzura zresztą dotyka internet i bez tej ustawy. Patrz: działania twarzoksięgi.

Ale jak widać jest dla tego typu działań akceptacja społeczna. 8O :evil:

Dzień dobry.
maxredaktor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maxredaktor » 27.03.2019 20:26

Pääkäyttäjä napisał(a):Mnie najbardziej bawią te głosy o zdradzie ze strony parlamentarzystów oraz o cenzurowaniu internetu... Czyli przeciwdziałanie złodziejstwu w internecie i obronie praw autorskich nazywamy zdradą. Od kiedy? Coś czuję, że jak zwykle robi się burzę w szklance wody bo ktoś zwyczajnie nie doczytał dyrektywy...

Pewnie tak. Ale celowo też manipulują zarówno internetowi giganci, jak i politycy.

Myślę, że dla większości z nas najistotniejsze jest to (cytat za Wirtualnymi mediami"):

"Porozumienie ma na celu zwiększenie szans właścicieli praw autorskich, w szczególności muzyków, wykonawców i autorów scenariuszy, a także wydawców wiadomości, na wynegocjowanie lepszych wynagrodzeń za korzystanie z ich utworów zamieszczanych na platformach internetowych. Według uzgodnionego projektu udostępnianie fragmentów artykułów nie będzie obejmowało praw firmy mediowej, która przygotowała udostępniony artykuł. Jednakże porozumienie zawiera również postanowienia, które pozwolą uniknąć nadużywania tego wyjątku przez serwisy informacyjne. W związku z tym fragment może w dalszym ciągu pojawiać się na przykład w wiadomościach Google News czy na Facebooku pod warunkiem, że jest „bardzo krótki".

Porozumienie ma też gwarantować możliwość przesyłania utworów w celu cytatu, krytyki, recenzji, karykatury, parodii lub pastiszu, dzięki czemu memy i GIF-y będą nadal dostępne i udostępniane na platformach internetowych".

Dobry wieczór.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Dzień dobry - strona 5448
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone