Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 29.03.2019 21:19

Wrocławska Feta. Festiwal Piwa, Wina i Sera potrwa we wrocławskiej Zajezdni Dąbie do niedzieli.
Jest pysznie :!: Polecam 8) .

Dobry wieczór.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 30.03.2019 01:00

walp napisał(a):Jeśli będziecie w pobliżu Zalewu Koronowskiego, czy Borów Tucholskich, serdecznie zapraszam.

Bory Tucholskie to jeden z moich ulubionych rejonów naszego kraju. Bywałem tam z rodziną i przyjaciółmi co jakiś czas, od wielu lat. Niestety nasi gospodarze, którzy gościli nas wiele razy w tym pięknym zakątku właśnie sprzedali swój domek :( Wielka szkoda ale mam nadzieję, że jeszcze odwiedzę te strony i to nie jeden raz :)

Dobranoc :)
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 30.03.2019 01:06

Dobranoc :mrgreen:
naturysta-06
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) naturysta-06 » 30.03.2019 07:51

słoneczno - weekendowe dzień dobry! :)
ajdadi
AJDADI

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 30.03.2019 15:46

Pomimo tego , że dzisiejszej nocy będę spać godzinę krócej...bardzo się z tego cieszę :wink:

Dzień dobry.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 30.03.2019 17:39

Dzień dobry.

Pierwsza część soboty była robocza, teraz czas na relaks. :wink:

Dziś wieczorem mamy "Godzinę dla Ziemi". O 20:30 po raz trzynasty zgasną światła w wielkich miastach i my również przyłączamy się do akcji.

Co prawda, akcja jest krytykowana za swój symboliczny charakter, ale uważam, że im więcej takich symboli, tym więcej z nas wyrabia sobie proekologiczne nawyki.
My i wielu naszych znajomych np. ograniczamy kupowanie wody w plastikowych butelkach, stosując butelki wielokrotnego użytku z filtrem.

Co do samej "Godziny dla Ziemi", jest jeszcze jedno "ale". Wyłączenie światła następuje w jednym momencie na masową skalę, a to jest - zdaniem ekspertów - niekorzystne dla systemu energetycznego, więc powinno się to odbywać sekwencyjnie, np. regionami danego kraju.

Aha, sezon na "zimny łokieć" rozpoczęty. Nie, żebym ja tak jeździł, ale widziałem. :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.03.2019 18:44

Motocyklista pokazał mi dziś środkowy palec. Fajnie, ale stałem se za płotem i patrzyłem... Może za długo przyglądałem się, jak siedzi osobowce na zderzaku. Sezon na glupków na szlifierkach można uznać za otwarty...
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 31.03.2019 00:22

walp napisał(a):Aha, sezon na "zimny łokieć" rozpoczęty. Nie, żebym ja tak jeździł, ale widziałem. :oczko_usmiech:

Może wreszcie nastąpi przeskok :D Jak w poprzednim roku, kiedy to 1 kwietnia zaczęło się lato i trwało bez przerwy do końca września. Jak na razie prognozy nie są złe :wink:

Kupiłem sobie niedawno pewien drobny sprzęt z kategorii audio. Przy okazji zaproponowano mi tzw. opaskę monitorującą za złotówkę :oczko_usmiech: Kupiłem, a co? Przez następnych kilka dni biłem się z myślami, co zrobić z takim fantem. Wystawić na sprzedaż? Gra nie warta świeczki. Podarować? Komu? Synowie korzystają ze smartwatchy więc to dla nich żadna atrakcja. Ja jestem człowiekiem wyczulonym na wszelkie formy inwigilacji ale z drugiej strony gadżeciarzem, próbującym nadążać za nowymi technologiami. No to raz kozie śmierć... :D Dzisiaj zainstalowałem odpowiednią aplikację, sparowałem, ustawiłem... no i zobaczę co będzie dalej. Ostatecznie co tam kogoś w Chinach obchodzi ktoś taki jak ja, ile śpi i jaki ma puls?

Dobranoc. Idę testować swój sen :oczko_usmiech:
naturysta-06
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) naturysta-06 » 31.03.2019 10:41

Jestem niewyspany :(
Dzień dobry! :)
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 31.03.2019 14:31

naturysta-06 napisał(a):Jestem niewyspany :(

A u mnie wręcz przeciwnie, mój najdłuższy sen w tym roku, całe 8 godzin.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.04.2019 08:39

Dzień dobry. :D

Dzisiaj u mnie

WYMIANA-OPON-NA-LETNIE.png
naturysta-06
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) naturysta-06 » 01.04.2019 09:56

Dzień dobry!
maxredaktor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maxredaktor » 01.04.2019 10:18

Janusz Bajcer napisał(a):Dzień dobry. :D

Dzisiaj u mnie

WYMIANA-OPON-NA-LETNIE.png

Dzięki za przypomnienie, aby zadzwonić do wulkanizatora :)

Dzień dobry wszystkim.
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 01.04.2019 20:29

Dzień dobry wieczór:)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.04.2019 07:59

Dzień dobry. Home office dzień drugi :)

IMG_20190401_1545521.jpg
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko