.png)
Pääkäyttäjä napisał(a):To jak u mnie. Oba auta mają letnie laczki, w obu wymieniony olej i takie tam eksploatacyjne duperele. Wyjątkiem jest Mondeo, z którego po środowym festiwalu wyrzucania błędów Check Engine/Check Engine+ESP/Check Engine, wyleciał z auta tempomat (winowajca błędów w sterowniku).
.png)
ajdadi napisał(a):Opony w aucie zmienione , klima sprawdzona i odgrzybiona.Dzień dobry.
sito_zabrze napisał(a):Morgen
Kumpel w Mondeo MK3 pojechał do jakiegoś magika w Krakowie wyprogramować dpf, auto zwariowało i przestał działać tempomat.....
A mówiłem mu, kup se opelka
.png)
piotrulex napisał(a):ajdadi napisał(a):Opony w aucie zmienione , klima sprawdzona i odgrzybiona.Dzień dobry.
Dzień dobry
Też zmieniałem koła w miniony piątek, później wizyta na serwisie bo musieli czujniki ciśnienia w letnich zaprogramować z autem. Niby 50 zeta, ale tak co pół roku to już mały abonament się robi, a nie znoszę takowych
Klima działa, używana po raz pierwszy w ostatnią niedzielę
piotrulex napisał(a):Klima działa, używana po raz pierwszy w ostatnią niedzielę
.png)
maxredaktor napisał(a):
Ja na szczęście mam pośredni system kontrolujący ciśnienie w kołach, więc muszę tylko w kompie samochodowym odpalić program "inicjujący" aby HAL 9000 na nowo wszystko se policzył.
A co do klimy, to szczerze mówiąc nie wyłączam jej w ogóle.
Miłego dnia.
.png)
Pääkäyttäjä napisał(a):piotrulex napisał(a):Klima działa, używana po raz pierwszy w ostatnią niedzielę
Nie, żebym się czepiał ale w nowym aucie to chyba nie ma sensu - minęły czasu, kiedy włączona klimatyzacja znacznie obciązała jednostkę napędową. Dwa - nawet w starszym aucie, klima na auto i nie ma problemu z parowaniem szyb, bo w Seacie, gdzie nie mam kilmatyzacji, muszę jeździć z uchylonym szyberdachem albo oknem, by nic mi nie parowało (głównie boczne szyby).
.png)
Pääkäyttäjä napisał(a):piotrulex napisał(a):Klima działa, używana po raz pierwszy w ostatnią niedzielę
Nie, żebym się czepiał ale w nowym aucie to chyba nie ma sensu - minęły czasu, kiedy włączona klimatyzacja znacznie obciązała jednostkę napędową.
.png)
greenrs napisał(a):Nie o obciążenie silnika chodzi lecz o zdrowie. Nawet jeśli jest regularnie czyszczona i odgrzybiana bardzo źle wpływa na nasz układ oddechowy i błony śluzowe. Są osoby, które w ogóle klimy nie znoszą a przede wszystkim powinniśmy jej oszczędzić małym dzieciom.
Dzień dobry
.png)
Pääkäyttäjä napisał(a):greenrs napisał(a):Nie o obciążenie silnika chodzi lecz o zdrowie. Nawet jeśli jest regularnie czyszczona i odgrzybiana bardzo źle wpływa na nasz układ oddechowy i błony śluzowe. Są osoby, które w ogóle klimy nie znoszą a przede wszystkim powinniśmy jej oszczędzić małym dzieciom.
Dzień dobry
Zgadza się, ale... klimatyzacja oczyszcza powietrze i osobiście, nie pogardziłbym nią w domu. Wczoraj widziałem filtr powietrza w aucie, podobnież kabinowy - po sześciu miesiącach mordoru, ja jednak wolę klimatyzację. A z tej ostatniej to też trzeba umieć korzystać z głową.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko