Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
z_byszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) z_byszek » 25.02.2015 09:05

kaszubskiexpress napisał(a):Dziń dybry.

Nagle patrzę a po chodniku jedzie sobie biała furka z dwiema dziuniami w środku, na stołecznych nr

Dzień dobry.
Panny myślą,że "na prowincję" przyjechały to im wszystko wolno.
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 25.02.2015 09:11

Trzeba zapamiętać w stolicy jeździmy po chodnikach :wink:

Dzień dobry

Słoneczny poranek :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 25.02.2015 09:15

Leon, do straży miejskiej trzeba było dzwonić. A jak dzwonisz na komendę czy do SM to wyraźnie poproś o nazwisko tego co przyjmuje zgłoszenie i zapisz sobie.
termondar
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) termondar » 25.02.2015 09:33

kaszubskiexpress napisał(a):Dziń dybry.
:hut:

Wczoraj wieczorem poszedłem z psem na długi spacer, ale musiałem też wpaść do apteki.

Nagle patrzę a po chodniku jedzie sobie biała furka z dwiema dziuniami w środku, na stołecznych nr 8O

Jak rolnicy chcieli elegancko w szyku wjechać do Warszawy traktorami, to ich nie wpuścili. Ta Warszawka za wiele sobie pozwala :wink:

Obrazek
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 25.02.2015 09:40

Bocian napisał(a):Leon, do straży miejskiej trzeba było dzwonić. A jak dzwonisz na komendę czy do SM to wyraźnie poproś o nazwisko tego co przyjmuje zgłoszenie i zapisz sobie.

Przyda się, mam następnego, przed moją chatką :mrgreen:
unnamed (4).jpg
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.02.2015 09:53

Idiotów na świecie jest mało. Ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku.

Dzień dobry :P
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 25.02.2015 10:09

kaszubskiexpress napisał(a):Nagle patrzę a po chodniku jedzie sobie biała furka z dwiema dziuniami w środku, na stołecznych nr 8O

...no cóż ... ci co udają tak zwanych ynteligientnch są zazwyczaj zwykłymi burakami co słoma im wystaje z butów .
....w CRO miałem właśnie styczność z nimi ... właśnie na blachach z wawki ... :roll:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 25.02.2015 10:21

mervik napisał(a):....w CRO miałem właśnie styczność z nimi ... właśnie na blachach z wawki ... :roll:

Nie generalizujmy, często są to miejscowi z furami w leasingu.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 25.02.2015 10:26

Andzia* napisał(a):Dzień dobry!!! Słońca brak stop nadal ciepło +7 stop zaspałam stop przesilenie wiosenne daję się mocno odczuć stop może czas na jakiś urlop stop :?:

Winno być: może czas na jakiś urlop start. :wink: :mrgreen:
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 25.02.2015 10:31

weldon napisał(a):Ładne słońce :D

Dzień dobry :wink:
Andzia*
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzia* » 25.02.2015 10:35

Vjetar napisał(a):
Andzia* napisał(a):Dzień dobry!!! Słońca brak stop nadal ciepło +7 stop zaspałam stop przesilenie wiosenne daję się mocno odczuć stop może czas na jakiś urlop stop :?:

Racja !!! :wink:

Nie wiem czy Wy też tak macie, ale ja o tej porze roku jestem nie do życia - masakra jakaś :evil: Spać, spać i jeszcze raz SPAĆ :-?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 25.02.2015 10:37

Andzia* napisał(a):
Vjetar napisał(a):

Racja !!! :wink:

Nie wiem czy Wy też tak macie, ale ja o tej porze roku jestem nie do życia - masakra jakaś :evil: Spać, spać i jeszcze raz SPAĆ :-?

Mnie totalna niemoc ogarnia w marcu...ciągnie się ten miesiąc makabrycznie...czyli to jeszcze przede mną. :evil:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.02.2015 10:40

Tak z ciekawości w sobotę się wybieram, idzie ktoś :roll: he he :wink:

mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 25.02.2015 11:19

kaszubskiexpress napisał(a):
mervik napisał(a):....w CRO miałem właśnie styczność z nimi ... właśnie na blachach z wawki ... :roll:

...ci w CRO ... na pewno nie mieli fur w leasingu i nie byli to miejscowi :oczko_usmiech:
.. .a z wawki ...znam trochę ludzi i ich obyczaje...większość rodziny tam mieszka i sporo lat tam jeździłem i przebywałem ....nic się nie zmieniło...bo to ze stolicy i nadal twierdzą że na warszawiaka nie ma cwaniaka
...ja bym trochę tu inaczej powiedział ...ale o gustach się nie mówi i nie dyskutuje :mrgreen:
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 25.02.2015 11:28

mervik napisał(a):
kaszubskiexpress napisał(a):

...ci w CRO ... na pewno nie mieli fur w leasingu i nie byli to miejscowi :oczko_usmiech:

Zapewne sprawdziłeś im paszporty/dowody, stąd ta pewność. :P

My w ubiegłym roku byliśmy w Cro wynajętym vanem z rejestracją z innego województwa niż mieszkamy, dlatego - jak napisał kaszubski - nie generalizowałbym :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko