Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 25.02.2015 11:34

Arek napisał(a):
mervik napisał(a):
kaszubskiexpress napisał(a):
mervik napisał(a):....w CRO miałem właśnie styczność z nimi ... właśnie na blachach z wawki ... :roll:

Nie generalizujmy, często są to miejscowi z furami w leasingu.

...ci w CRO ... na pewno nie mieli fur w leasingu i nie byli to miejscowi :oczko_usmiech:

Zapewne sprawdziłeś im paszporty/dowody, stąd ta pewność. :P

My w ubiegłym roku byliśmy w Cro wynajętym vanem z rejestracją z innego województwa niż mieszkamy, dlatego - jak napisał kaszubski - nie generalizowałbym :)

..nie musiałem im sprawdzać paszportów ani dowodów , tak głośno byli że nawet wiedziałem że nie tylko są z wawki ale nawet z której dzielnicy , a przyjechali beemkami :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.02.2015 12:11

Dzień dobry

mervik nie podejrzewałam Cię o taki rasizm 8O
..że co? ze jak ktoś z Warszawy to jednym słowem szpaner i kutafoniec , tak.... :? Oj nieładnie nieładnie :evil:
Dyskryminacja ludzi pod względem miejsca pochodzenia czy też zamieszkania 8O jest conajmniej...dziwna.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 25.02.2015 13:05

ipaga napisał(a):Dzień dobry

..że co? ze jak ktoś z Warszawy to jednym słowem szpaner i kutafoniec , tak.... :? Oj nieładnie nieładnie :evil:
Dyskryminacja ludzi pod względem miejsca pochodzenia czy też zamieszkania 8O jest conajmniej...dziwna.

Ci warszawiacy to urodzeni w Sochaczewie czy innych Myślenicach :) :) I nie miejsce zamieszkania stanowi o tym czy ktoś jest bucem czy nie...
Obrazek
Ostatnio edytowano 25.02.2015 16:30 przez Bocian, łącznie edytowano 1 raz
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 25.02.2015 14:04

mervik napisał(a):..nie musiałem im sprawdzać paszportów ani dowodów , tak głośno byli że nawet wiedziałem że nie tylko są z wawki ale nawet z której dzielnicy , a przyjechali beemkami :mrgreen:

:roll: kolega jest z Gocławia i jeździ czasem również do Cro i to Betą, ale szacun dla niego i on dla innych, może wybierze się do Szczecina tym razom :mrgreen:

Dzień dobry
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 25.02.2015 14:15

walp napisał(a):
Vjetar napisał(a):Średniodobowa temperatura zimowego lutego wynosi 1,1. :lol:

No tak, to niewątpliwie zwiastun wiosenny. Niewiele wyższą temperaturę mieliśmy w ubiegłym roku,
podczas pobytu na Bałtykiem, w weekend majowy
. :)

:lol:

A teraz 11 na skali. 8O
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 25.02.2015 14:31

Centrum Bydgoszczy. Wypadek, dokładnie w tym miejscu, zdarza się średnio raz w tygodniu. 8O

Dziś udało się kolegom zarejestrować.

Strasznie się boję, kiedy muszę tam przejeżdżać.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 25.02.2015 14:44

A najciekawsze jest to, że przez ten czas nikt do nich nie wysiadł a nawet niektórzy zmienili trasę przejazdu aby koło nich nie przejeżdżać...
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 25.02.2015 15:09

Tak to jest ... jeden myśli, że ktoś już zadzwonił, inny nie zatrzyma się, bo sądzi, że ktoś inny udzielił pomocy,
a jeszcze inny boi się, że brakuje mu odpowiedniej wiedzy z zakresu pierwszej pomocy. I każdy jedzie dalej...
A liczy się każda minuta ...
P.S.
Kobieta z BMW trafiła do szpitala.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 25.02.2015 16:18

Z tą Warszawą to prawda. Jestem teraz w Olsztynie i poza kilkoma stłuczkami olsztynianie są OK.
Wystarczyło, że się przyzwyczaiłem, żeby na zielonym nie wchodzić od razu na jezdnię, tylko poczekać, aż spóźnialscy przejadą :)
Nawet mi kilka razy zatrzymali się przed przejściem - możliwe, że to dlatego, że już tak byłem zniecierpliwiony czekaniem, że wszedłem na pasy, ale gdzie tam, przecież to nie warszawka ;)

Za to obleśni są kierowcy z Warszawy jeżdżący tu ciężarówkami odbierającymi stare cuchy z PCK, Zakład Oczyszczania Miasta, który potrafi zaparkować na ścieżce w parku tak, że trzeba było przejść błotnistym trawnikiem, no i niektóre busiki jeżdżące po okolicznych miejscowościach. Tu nie tylko warszawiacy opanowali rynek, ale kompletnie nie dbają o przechodniów nagminnie wyładowujący pasażerów stojąc na wąskim chodniku.

No ale to warszawka - od razu widać. Po rejestracji ;)

A najgorsze chyba są samochody Orange'a. Nie zdawałem sobie sprawy, że wszyscy pracownicy Orange'a w Polsce to warszawiacy 8O Ilością dorównują im chyba tylko poznaniacy, bo ta firma współpracująca z Orange.m, Telekom, czy jakoś tak, to sami poznaniacy. To od razu widać.

Po rejestracji ;)

Acha, w sumie to chyba niewiele rzeczy mnie irytuje tak, ja psie gówno przyczepione do mojego buta.
Ale dziś okazało się, że jest coś, co irytuje mnie bardziej - to jest psie gówno, które przyczepiło się do mojego buta w czasie spaceru ... po cmentarzu.
Nie, nie miało rejestracji, więc chyba jednak to miejscowe gówno, na miejscowym cmentarzu.

Żenada :/
kukris
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kukris » 25.02.2015 16:25

Dzień dobry. Nareszcie w domu :wink:
termondar
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) termondar » 26.02.2015 06:53

Dzień dobry
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 26.02.2015 07:16

ipaga napisał(a):Dzień dobry

Czytaj ze zrozumieniem...jaki rasizm ...akurat tak te towarzystwo się zachowywało jakby byli sami na tej plaży ...ludziska aż się oglądali jak przechodzili 8O :roll:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 26.02.2015 07:20

Mieszkanie tu czy tam niekoniecznie stanowi o tym czy ktoś jest lepszy czy gorszy.
Ale permanentne wchodzenie do pokoju i anibeanimeanikukuryku stanowi o braku kultury u wchodzącego.

Dzień Dobry.
Całuje rączki ślicznych pań.
Uszanowanie dla Panów.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.02.2015 07:21

Słoneczko wyłania się za horyzontu, zapowiada się ładny wiosenny dzionek :P
Dzień dobry :P
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 26.02.2015 07:28

te kiero napisał(a): :roll: kolega jest z Gocławia i jeździ czasem również do Cro i to Betą, ale szacun dla niego i on dla innych, może wybierze się do Szczecina tym razom :mrgreen:

[/te kiero] chyba przyjedzie do centrum...bo Gocław jest dzielnicą Szczecina :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko