Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 17.05.2011 20:35

Asia tą nudną miejscowość z beznadziejną plażą ;)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 17.05.2011 20:41

Joanka23 napisał(a):... na te drogi w Rumunii strasznie narzekałaś, czy na tiry... coś tam było nie tak...

Nie w Rumunii, a na Węgrzech, nie Ola, tylko Anakin, nie na TIRy, tylko na tirówki ...
Chociaż nie, przepraszam, chyba jednak na TIRy 8O

:lol:
Joanka23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanka23 » 17.05.2011 20:42

twister07 napisał(a):Asia tą nudną miejscowość z beznadziejną plażą ;)

Aaaaa... a ja zrozumiałam Aga, że jakiś blog mam sprawdzac jak się lubię nudzić... ale jak plaże to jasne :D - już sobie ją odnotowałam skrzętnie :lol:
Ostatnio edytowano 17.05.2011 20:48 przez Joanka23, łącznie edytowano 2 razy
Joanka23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanka23 » 17.05.2011 20:44

weldon napisał(a):...tylko na tirówki ...

aaaa... to one tak idą na trzeciego? :wink:

Ola a tą winietkę co sprawdzają na Bułgarię potrzebna czy na Rumunię???
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 17.05.2011 20:50

Ola jest zajęta, cenzuruje moją relację ;)

Joanka23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanka23 » 17.05.2011 20:55

twister07 napisał(a):Ola jest zajęta, cenzuruje moją relację ;)

8O

To coś Ty tam popisała, że cenzury wymaga :lol:
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 17.05.2011 20:58

nie pytaj lepiej ;)
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 17.05.2011 20:59

Joasiu
Przejscie graniczne węgiersko - rumuńskie
Arad to przekraczałam ja nie wiem nie polecam chyba bo troche strata Kilometrów
Oradea to jest chyba najbardziej popularne
Satu Mare rumuśka miejscowość nie wiem jaka dokładnie jest nazwa przejscia nie widze w przewodniku

Przejscie graniczne Rumuńsko Bułgarsie jest w Ruse na moście który jest płatny ale jakieś grosze w sumie
Musicie wybrać drogę którą jedziecie są 3 główne drogi Jedna przez góry jedna teoretycznie szersza i jedna na około;)
Ni jak gór nie ominiesz bo ich Karpaty ciągną sie przez całą szerokosć.

co do tirów Asia albo miałam pecha albo tak tam jest 50 tirów na jeden samochód osobowy ale mógł to być przypadek jak to z drogą raz jest tak raz siak Rumunia to kraj tranzytowy jadą Turcy Bułgarzy jak wracałam tirów nie było
Radzę sie dobrze przygotować z trasą w Rumuni Węgry i Bułgaria to pikuś Winietę kupicie na granicy na stacji gdzie kolwiek ale zaraz na granicy jakiś romek chciał nam umyc auto więc odjechaliśmy jakiś kawałek i kupilismy ją gdzies dalej Nie pamiętam za ile Lejów
Ogólnie Rumunia i i Bułgaria są tanie dowiem się o cene winiety od znajomych ;)
Pomorie to fajna miejscowosć samolot odradzam bo sie nigdzie nie ruszysz a tam jest cieplej niz w Cro więc wycieczka po arbuzy bedzie udarem heheheh
Joanka23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanka23 » 17.05.2011 21:11

Dzięki Ola :D
Musimy kupić mapę Rumunii i Bułgarii to cię jeszcze pomęczę na dniach :lol:

Co do samochodu to też chyba może by ciekawie, bo klimy chwilowo nie mamy i nie wiem czy będziemy mieć :lol: - ale mąż mnie pociesza, że on jako dziecko był tam zaporożcem i dało radę :lol: przeżył :lol: - łooo Jesssuuu coś mi się wydaje, że ten wyjazd może być z tych "ciekawszych" :lol:

A zielona karta musi byc, tak?
Ostatnio edytowano 17.05.2011 21:15 przez Joanka23, łącznie edytowano 1 raz
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 17.05.2011 21:14

Muliness napisał(a): samolot odradzam bo sie nigdzie nie ruszysz a tam jest cieplej niz w Cro więc wycieczka po arbuzy bedzie udarem heheheh

Ja w Bułgarii byłem sześc razy ... zawsze samolotem. 8)
No to może trzeba by było 7 raz autem ... eee nie starczy 6. :)
Joanka23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanka23 » 17.05.2011 21:17

No to mi jeszcze napiszcze co tam warto zobaczyc oprócz Neseberu i Sozopolu...

Jakiś ten kamienny las i coś jak jaskinie pamiętam ze zjęc Oli - daleko to od tego Pomorie?

Cześc Mariusz! :D
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 17.05.2011 21:23

Joanka23 napisał(a):Dzięki Ola :D
Musimy kupić mapę Rumunii i Bułgarii to cię jeszcze pomęczę na dniach :lol:

Co do samochodu to też chyba może by ciekawie, bo klimy chwilowo nie mamy i nie wiem czy będziemy mieć :lol: - ale mąż mnie pociesza, że on jako dziecko był tam zaporożcem i dało radę :lol: przeżył :lol: - łooo Jesssuuu coś mi się wydaje, że ten wyjazd może być z tych "ciekawszych" :lol:

A zielona karta musi byc, tak?

Niee zielona karta tylko na Serbie bo i Bułgaria i Rumunia wyobraź sobie są w Unii Na pewno bedzie ciekawie heheh ja to wiem ale Asia piękne widoki to nie trzeci swiat jak kiedys choć troche momentami zetkniesz sie jak z filmem Miś;)
mariusz-w napisał(a):
Muliness napisał(a): samolot odradzam bo sie nigdzie nie ruszysz a tam jest cieplej niz w Cro więc wycieczka po arbuzy bedzie udarem heheheh

Ja w Bułgarii byłem sześc razy ... zawsze samolotem. 8)
No to może trzeba by było 7 raz autem ... eee nie starczy 6. :)

Oj tam samolotem wiesz ile tracisz ? transylwania te góry ten zamek draculi hehehehe

Asiu musisz zaplanować sobie jakoś trasę bo tam będzie goraco
Kamienny las i Monastyr" Aładża" są koło Warny tej co to nasz król zginął jes tam t jego mauzoleum
Nesseber jest piękny ale jedźcie tam o świcie bo później ludzie doprowadzą Cię do rozpaczy jak w Splicie
Ostatnio edytowano 17.05.2011 21:28 przez Muliness, łącznie edytowano 2 razy
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 17.05.2011 21:25

Joanka23 napisał(a):No to mi jeszcze napiszcze co tam warto zobaczyc oprócz Neseberu i Sozopolu...

Jakiś ten kamienny las i coś jak jaskinie pamiętam ze zjęc Oli - daleko to od tego Pomorie?

Cześc Mariusz! :D

Wiesz ja to dawno byłem.
Tak dawno, że mi się "razy' zapomniały.
Policzyłem jeszcze raz i mi wyszło, że o jednym zapomniałem ... ale to było pociągiem do Sofii i w Rodopy ... nad morzem 6. :)

Ale Warnę też warto na przykład ... tak myślę ... mnie się podobało, ale to w osiemdziesiątych latach ... młody byłem ! ;)
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 17.05.2011 21:29

Muliness napisał(a): Oj tam samolotem wiesz ile tracisz ? transylwania te góry ten zamek draculi hehehehe

No nie ... w Rumuni też mi się zdarzyło 4 razy być ... ale to jak na Turcję i Syrię "szliśmy" ... wtedy na kołach !
Też dawno ! :( :lol:
Joanka23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanka23 » 17.05.2011 21:39

Muliness napisał(a):Niee zielona karta tylko na Serbie bo i Bułgaria i Rumunia wyobraź sobie są w Unii

no nieźle się popisałam :lol: to że Bułgaria to wiedziałam, ale że Rumunia... 8O

Muliness napisał(a): Nesseber jest piękny ale jedźcie tam o świcie bo później ludzie doprowadzą Cię do rozpaczy jak w Splicie

Do ludzi to tam raczej jestem przyzwyczajona /w Krakowie też ich nie brakuje :lol: / - ale o świcie w wakacje to się napewno nie zwlekę :lol:

mariusz-w napisał(a):Ale Warnę też warto na przykład ...

Jak to koło tego Kamiennego Lasu i tego mauzoleum to chyba można jakoś połączyc razem bo tam w tej Warnie jakieś delfinarium chyba jest, albo mylę :? Wydaje mi się, że to kawałek drogi do tej Warny będzie... - nie, no muszę sobie jutro mapę kupic!

W każdym razie dzięki raz jeszcze! :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko