Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.05.2011 19:35

weldon napisał(a):
smoki3 napisał(a):
weldon napisał(a)::D

.....
Zaległości mi się nazbierało i próbuje na prostą wyjść.

A co ja mam powiedzieć :?: 8O

A też sobie narobiłeś zaległości? :D

:D

Z natury leniwy jestem 8) Jakieś fontanny, Barbakany, kostka brukowa i takie tam 8O
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 17.05.2011 19:39

A, to ty masz w czytaniu ...

No nie, tym bym się nie urobił przecież.
To dla odpoczynku i relaksu się robi.

Zrobiłem sobie loterię, taka osobistą, próbując przewidzieć kolejne przygody Olki,
ale przegrywam :(

:lol:

A Marek wrzucił zdjęcia!!!!

Aleś się urobił ...
Ja muszę trochę odpocząć, bo od wczoraj przerzuciłem ze trzy i pół tysiąca, a ich ładowanie na fmixa to katorga.
Przy okazji nadgoniłem wpisy. Prawie na bieżąco jestem.
To znaczy, juz w wiośnie :lol:
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 17.05.2011 19:42

czekaj czekaj, mówisz o blogu? :D aż sprawdzę ;)

Aśka jak lubisz się nudzić to sprawdź ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.05.2011 19:42

weldon napisał(a): :lol:

A Marek wrzucił zdjęcia!!!!

Przy okazji nadgoniłem wpisy. Prawie na bieżąco jestem.
To znaczy, juz w wiośnie :lol:

Ciebie też znalazłem i kilka innych Osób :lol:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 17.05.2011 19:43

A gdzie mnie znalazłeś?

Zaczynam się bać ... :lol:
Joanka23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanka23 » 17.05.2011 19:44

jakim blogu??? 8O

z przerażeniem stwierdzam, że Was nie rozumiem 8O - chyba faktycznie za długo mnie nie było :?

Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 17.05.2011 19:58

weldon napisał(a):A, to ty masz w czytaniu ...

No nie, tym bym się nie urobił przecież.
To dla odpoczynku i relaksu się robi.

Zrobiłem sobie loterię, taka osobistą, próbując przewidzieć kolejne przygody Olki,
ale przegrywam

Nie powinniście mnie wysyłąć na urlopy;( aż strach pomyśleć zaraz następny Jakiś konwoj moze potrzebuje ;)
Przyszłam włąsnie odpocząć bo zaczynam sama się bać heheeh ale zdjecia nie wskazują że spokój będzie;)
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 17.05.2011 19:59

Joanka23 napisał(a):jakim blogu??? 8O

z przerażeniem stwierdzam, że Was nie rozumiem 8O - chyba faktycznie za długo mnie nie było :?

Oj bardzo długo Cię nie było
ale nie przejmuj sie ja też mam przestoje w relacjach ale ja czytam od dechy do dechy Franza czytałam do 4 rano ihihihih a jeszcze ile mam na liscie to szok
Joanka23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanka23 » 17.05.2011 20:01

Wiem widziałam Ola :lol: - nawet się tam gdzieś pytałam kiedy Ty śpisz? Ale już zniknęłaś a może usnęłaś :wink:

ale dalej nie wiem o jakim blogu Aga mówiła...

Ale z Twoją relacją jestem na bieżąco! :D
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 17.05.2011 20:06

Joanka23 napisał(a):Wiem widziałam Ola :lol: - nawet się tam gdzieś pytałam kiedy Ty śpisz? Ale już zniknęłaś a może usnęłaś :wink:

ale dalej nie wiem o jakim blogu Aga mówiła...

Śpię róznie jak mam czas i :D ale nie należę do rannych ptaszków więc nic sie nie zmieniło

Jeśli chodzi o blog to nasz kolega Pietrucha interesuje się teraz bardzo historią drugiej wojny światowej .
Przeciera szlaki bitew ,odwrotów szuka miejsc powszechnej zagłady i ma zamiar opisać to szeroko na łamach swojego blogu z tego co wiem jeszcze nie napisał Zbiera materjały itd
Opracował mapę i generalnie wiecej siedzi tam niż tu;)
Ostatnio edytowano 17.05.2011 20:07 przez Muliness, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.05.2011 20:07

weldon napisał(a):A gdzie mnie znalazłeś?

Tu Czy się mylę :?: :lol:
Joanka23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanka23 » 17.05.2011 20:11

No ok, ale dalej nie rozumiem co mi ta Aga każe sprawdzac w takim razie i gdzie i kogo znalazły Smoki3? 8O - a już się po części wyjaśniło :D

No ale tak z innej beczki mam parę pytań do Ciebie Ola:

Pamiętasz może, czasowo, ile Wam zajął przejazd do Bułgarii? Z tego co tam pamiętam z Twojej relacji to spaliście po drodze... na Rumunii to było? Pamiętasz może za ile? Jedzie się przez jakieś płatne drogi w Rumunii czy Bułgarii? Wygląda na to, że lada moment tam pojedziemy a ja zupełnie nie w temacie... :? Pomożesz?
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 17.05.2011 20:24

Joanka23 napisał(a):No ok, ale dalej nie rozumiem co mi ta Aga każe sprawdzac w takim razie i gdzie i kogo znalazły Smoki3? 8O - a już się po części wyjaśniło :D

No ale tak z innej beczki mam parę pytań do Ciebie Ola:

Pamiętasz może, czasowo, ile Wam zajął przejazd do Bułgarii? Z tego co tam pamiętam z Twojej relacji to spaliście po drodze... na Rumunii to było? Pamiętasz może za ile? Jedzie się przez jakieś płatne drogi w Rumunii czy Bułgarii? Wygląda na to, że lada moment tam pojedziemy a ja zupełnie nie w temacie... :? Pomożesz?

Jasne , że pomogę czekaj ty z Krakowa masz o 300 blizej niż ja
więc Nocleg przypadnie Wam tez gdzieś w Rumuni Macie jeszcze alternatywę jechać przez Serbię będą praktycznie same autostrady ale musicie mieć paszporty.
Co do Rumuni Kupuje się winietę koniecznie bo sprawdzą ją wam celnicy na przejsciu bułgarsko- rumuńskim
Drogi są rózne są expresówki ale na szaleńczą ilość autostrad się nie nastawiaj tam są wieczne góry Nie wiem w jakim miejscu chcecie przekroczyc granicę Rumuńską?
Bezwzglednie musicie spać w Rumunii bedziesz przejeżdzać przez nią jakies 700 km mniej więcej a Węgry są za blisko.
My spaliśmy w jakimś przydrożnym hotelu 30 Euro za pokój pięcioosobowy standard średni ale łózko było :)
Sprecyzuj mi dokładnie gdzie chcecie przekroczyc granicę z Rumkami bo to podstawowa sprawa
chyba ze nie wiecie to Ci napiszę gdzie takowe są
Przejscie z Bułgarią jest np na Dunaju ale musze wiedzieć dokąd dokładnie jedziecie
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 17.05.2011 20:33

smoki3 napisał(a):
weldon napisał(a):A gdzie mnie znalazłeś?

Tu Czy się mylę :?: :lol:

Ale to tylko z tego roku. Zeszły mam pod innym nickiem :lol:
Joanka23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanka23 » 17.05.2011 20:35

Ola ja jeszcze nie mam pojęcia jak pojedziemy... rozpatruję też samolot ale drogi okrutnie póki co, a za wiele czasu to nam nie zostało... więc chyba stanie na aucie... ale kwaterę już mamy w Pomorie zarezerwowaną :lol: /tak trochę z głupa wyszło... ale klepnięta no to chyba jedziemy :lol: :lol: :lol: /

No pytam się męża gdzie przekraczamy tą granicę i też odpowiedź mam taką: nie mam pojęcia 8O - pyta się gdzie się kupuje tą winietę, na granicy? I za ile? - super jesteśmy przygotowani jednym słowem :lol:

Pisz wszystko co może pomóc :lol: - przez Serbię z Krakowa to się chyba nie opyla... tylko coś mi znowu chodzi po głowie, że Ty tam na te drogi w Rumunii strasznie narzekałaś, czy na tiry... coś tam było nie tak...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko