Granica, żołnierze, przepustka ...
.png)
BeJur napisał(a): Bałtyk - ok, biały piasek, wydmy, mewy..... i na tym koniec.......
pingwin nie jestem ani inna foka - wolę ciepłą, czystą wodę
.png)
weldon napisał(a):
Czytaliście, że Polacy oleją Egipt i Tunezję, ale jednak pojada do Turcji
weldon napisał(a):Serce w pasy napisał(a):...jak do Finlandii płynąłem.
To pewnie wiesz, co po fińsku znaczy Warszawa?
.png)
twister07 napisał(a):Bałtyku będę bronić bo jest super!!!
Szczególnie w maju lub na początku czerwca, a później to dopiero we wrześniu:D:D:D Takie 3-4 dniowe wypady, żeby sobie pospacerować... rewelacja
.png)
weldon napisał(a):Tak samo do Gdańska, można przez Brodnicę do Grudziądza i tam już do Pruszcza, a teraz to chyba nawet dalej, Jacek będzie wiedział, dojechać.
Mi się zdarzało jechać i 11 godzin, ale, ostatnimi czasy, jakoś dużo szybciej się jeździ.
.png)
kaszubskiexpress napisał(a):weldon napisał(a):Tak samo do Gdańska, można przez Brodnicę do Grudziądza i tam już do Pruszcza, a teraz to chyba nawet dalej, Jacek będzie wiedział, dojechać.
Mi się zdarzało jechać i 11 godzin, ale, ostatnimi czasy, jakoś dużo szybciej się jeździ.
Weldon biorąc pod uwagę rozkopaną "7" proponuje sprawdzoną przeze mnie wielokrotnie trasę.
Naprawdę szybko, jak na nasze warunki.
.png)
weldon napisał(a):
A ty do plaży, z tego co pamiętam, to musisz obejść spore, ogrodzone osiedle apartamentów wykupionych przez warszawiaków![]()
:
.png)
kaszubskiexpress napisał(a):Mam Bałtyk i zatoki na co dzień, ale zawsze serce mocniej bije, gdy stoję na plaży, czy klifie w Jastrzębiej Górze, Pucku, Helu (najpiękniejsza plaża w Polsce, bezapelacyjnie).
![]()
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko