Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

dużą grupą w ciemno?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Netka
Turysta
dużą grupą w ciemno?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Netka » 27.07.2005 08:59

Witajcie,
Wybieramy się ze znajomymi pierwszy raz do Chorwacji. Wyjeżdżamy 17.08, na miejscu będziemy 18.08. Zastanawiamy się czy zarezerwować apartamenty czy jechać w ciemno. Dużo słyszałam, że nie ma problemu na miejscu z kwaterami, ale jedziemy w 8 osób + dziecko i będziemy potrzebować 4 sypialni. Co sądzicie o jechaniu w ciemno taką grupą, i gdzie najlepiej jechać aby nie było problemu z kwaterkami? My myślimy o okolicach Splitu, np. wyspa Pag, bądź Ciovo. A może ktoś z Was ma jakieś namiary na w mairę tani, duży apartament, (4 pokoje + kuchnia i łazienka) Kontaktowałam się z kilkoma biurami m.in. Vedran, Perla Pag, ale wszędzie mają apartamenty małe bądź wolne dopiero od 20.08.
Netka
Tomek_B
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek_B » 27.07.2005 11:18

Zwykle jeździłem na wczasy (również do CRO) mają voucher w ręce i "pewne" miejsce w hotelu.
Tym razem znajomi, którzy już kilkukrotnie byli w CRO "na wariata" namówili mnie na taki eksperyment.

Nasza grupa liczyła 12 (!) osób.
I nie było najmniejszego problemu.
Po 15 minutach poszukiwań mieliśmy ofertę dla wszystkich, choć bylibyśmy rozrzuceni w dwóch domach.
Wykazaliśmy pewne rozczarowanie, bo jednak weselej byłoby razem.

"Gospodarz" podumał chwilę po czym udał się do kilku pobliskich domów i po chwili wrócił z informacją, że jest miejsce w sam raz dla nas.
Zdumiewające, ale po prostu oddał nas innym właścicielom!

Obserwowaliśmy podobne zachowania przez cały pobyt - grupa blisko siebie żyjących Chorwatów ściśle współpracuje ze sobą.
Działają według zasady - pomogę Tobie dziś, Ty mi pomożesz następnym razem. Chętni na apartamenty i tak się znajdą, więc lepiej ku zadowoleniu klienta zaoferować mu to, czego sobie życzy.
Nasi gospodarze prawie codziennie rewanżowali się sąsiadom, bo co chwilę ktoś pytał i natychmiast znajdował taką pomoc - gorąca linia telefoniczna między sąsiadami i coś się znajdowało.

Po tym doświadczeniu sądzę, że śmiało można jechać bez wcześniejszej rezerwacji.
Wystrzegałbym się raczej "naganiaczy" stojących na rogatkach miasteczek, bo ci z pewnością mają do zaoferowania gorsze (co do lokalizacji i warunków) apartamenty.
Lepiej wjechać, znaleźć okolicę która wydaje się ciekawa i atrakcyjna na miejsce pobytu i wtedy rozpocząć poszukiwania.

I jeszcze jedno - wiadomo, że sobota to dzień "zmiany turnusów". Lepiej więc być możliwie wcześnie, bo wtedy większy wybór.

A tak całkiem konkretnie - byliśmy w Tucepi.
Fantastyczna, nieduza miescina, kapitalna promenada.
Widokowa piesza trasa samiutkim brzegiem morza do odległej o 6 km Makarskiej - kwitesencja Chorwacji. Z Makarskiej wjazd na górę Biokovo - niesamowite przezycie i widoki.
Apartamenty blizutko promenady, 100m od morza, udało nam się załatwić za 12,5 EU/osobę.
pozdrawiam
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 27.07.2005 12:31

poprosze o fotki i namiary na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 30.12.2007 21:08

Gdzieś wygrzebałam ten temat i znów się podepnę- tym razem też wybieramy się większą grupą (12 osób)-trzy rodzinki.Może ktoś ma coś sprawdzonego na Riwierze Makarskiej? Chodzi o konkretne namiary fajnych kwater raczej blisko morza i jak najmniej stromo :) Tylko nie odsyłajcie mnie do googlarek i innych wyszukiwarek czy na Wyspę Skarbów-już tam byłam, a od 3 dni nic nie robię tylko googluję :)
pozdrawiam
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 30.12.2007 22:01

To znaczy chcesz w ciemno jechać, czy do sprawdzonych kwater? ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.12.2007 22:10

AnetaA napisał(a):... a od 3 dni nic nie robię tylko googluję :)
pozdrawiam

A wygooglałaś choć coś :lol: Wejdź sobie na zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link stronkę - duży lokal na dużą ilośc osób, nawet cena przyzwoita. A czy są miejsca to nie wiem - napisz do nich mejla.
W innym wątku piszesz, że na "wyspie skarbów" coś Ci sie nie otwiera. A sprawdzałas namiary na lokale w FAQ-u :?:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 30.12.2007 23:06

AnetaA napisał(a):Tylko nie odsyłajcie mnie do googlarek i innych wyszukiwarek czy na Wyspę Skarbów-już tam byłam, a od 3 dni nic nie robię tylko googluję :)
pozdrawiam

bo nie googlasz w chorwackim, tylko polskim i to jest problem......
Zmień ustawienia a świat stanie otworem. Miasto, apartmani i chajda......
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 30.12.2007 23:44

I tu się mylisz, nie tylko w polskim :) po prostu nie trafiłam na coś, co by mi odpowiadało.Znalazłam, ale w ok. Zadaru, a tam jakoś mnie nie ciągnie...
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 31.12.2007 09:45

W Zivogosce Blato masz sporo kwater, które mogą spelnić Twoje oczekiwania. Jest apartament z prawej strony sklepu, bodajże Nedjelko (ma żonę Czeszkę), nad sklepem także są, popytaj Plumka, może u Niej będzie coś wolnego. Odradzam za to kwaterę u faceta, który zbiera oplaty za parking w porcie; mieszkanie/nora w przyziemiu za 65 euro to przegięcie. Pozostałe kwatery w zbliżonych cenach, tzn. 60-70 za 4 os. za dzień.
Blato jako takie rewelacją nie jest, lecz ma doskonałą pizzę, sympatyczną kawiarenkę z polską obslugą :wink: , fajne miejsce do plażowania, dobre na wypady samochodem. O reszcie możecie zapomnieć... :wink:
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 31.12.2007 10:28

Dzięki,też biorę tę miejscowość pod uwagę, bo nie zamierzam w tym roku odpuścić wizyty w Mr.Olimpii :D Nie szukamy raczej rozrywek, bo będą z nami maluchy (jeden przyjdzie na świat dopiero wiosną,a już go ciągnie do Cro :D ).Chyba pozawracam głowę Plumkowi :wink: Jeszcze raz dzięki za wskazówki.
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 31.12.2007 10:32

Plumek napisał(a):To znaczy chcesz w ciemno jechać, czy do sprawdzonych kwater? ;)

W ciemno odpada,bo na pokładzie będzie maleństwo, które urodzi się dopiero wiosną, więc jeśli mogę prosić o pomoc... :D Zresztą przy takiej liczbie osób trudno by chyba było, wysłałam parę zapytań (m. in. Mimice), ale jak narazie cisza, więc czekam cierpliwie.
Jozef
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jozef » 27.01.2008 23:01

Napisz do mnie to czi wysle oferty.
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Jozef
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 29.01.2008 16:25

Dzięki,znaleźliśmy i właśnie finalizujemy :D

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje