Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dokąd na narty?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
husband
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) husband » 04.02.2016 11:06

Czym macie ochotę wyjechać na górę ... ;-)

Obrazek
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.02.2016 11:16

Znajomi byli w Białce kilka razy w różnych terminach, żona raz z nimi, raz ze szkołą - nigdy nie mieli horroru.
Ja byłem pierwszy raz, z chęcią pojadę ponownie - bo też horroru nie widziałem.

Jak dla mnie Białka jest OK, mimo że nie tania, nawet dla dwóch osób.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 04.02.2016 11:55

Janusz Bajcer napisał(a):Jak dla mnie Białka jest OK, mimo że nie tania, nawet dla dwóch osób.

Dla każdego coś miłego. Najfajniejsze sauny, z małą ilością ludzi, oraz Litworowy Staw.
Stoki ok. np. Pasieka Ekspres tak od 9-11. Potem masakra. Dotyczy okresu, o jakim pisałem.
W ferie zimowe nigdy nie byłem.
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 04.02.2016 12:03

Jestem w Białce tu i teraz i to w pełni sezonu (ferie woj. mazowieckiego) i jak pisałam,na każdym z trzech wyciągów nie czeka się dłużej jak 15 minut.
Nie ma co siać paniki i odstraszać ewentualnych chętnych na przyjazd.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 04.02.2016 12:10

Ale zachęcać także specjalnie nie ma czym.
Drożyzna i liche warunki śniegowe.
Ratrakuja już popołudniami czy nadal lipa i wieczorne jazdy na tym „czymś" co jest od rana?

Jak tak super, to dlaczego klikasz zamiast szusować? :mrgreen:
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 04.02.2016 12:18

Coś tam próbują ratrakować, zachęcać nie staram się nikogo na siłę, warunki śniegowe jak w całej Polsce.
Klikam, bo jak byś czytał uważnie, na nartach (i to porządnie) załatwiłam się w zeszłym roku.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 04.02.2016 12:56

elka21 napisał(a):Coś tam próbują ratrakować, zachęcać nie staram się nikogo na siłę, warunki śniegowe jak w całej Polsce.
Klikam, bo jak byś czytał uważnie, na nartach (i to porządnie) załatwiłam się w zeszłym roku.

To jak na nartach nie jeździsz to do roboty a nie na ferie.
:twisted:
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 04.02.2016 13:02

FUX napisał(a):
elka21 napisał(a):Coś tam próbują ratrakować, zachęcać nie staram się nikogo na siłę, warunki śniegowe jak w całej Polsce.

Zostawiam bez komentarza :evil:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 04.02.2016 13:05

FUX napisał(a):

hm, no Fux tam jeszcze jest Terma Bania więc ...
damianisko5
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) damianisko5 » 04.02.2016 13:26

A w pobliżu Krakowa Zarabie Ski - dzisiaj, zero stania do krzesła, ale warunki trudne, bardzo twardo + wiatr i sypki, drobny śnieg.
Załączniki:
zar2.jpg
zar3.jpg
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 04.02.2016 13:28

elka21 napisał(a):
FUX napisał(a):

Zostawiam bez komentarza :evil:

:smo: :oczko_usmiech:
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 04.02.2016 14:50

elka21 , Ty tam pojechałaś aby na forum siedzieć? 8O

Sama Białka? Ostatnio byłem tam ok 7-8 lat temu, nie przypiąłem nart - rwetes i masa ludzi.
Jednak ze względu na to, że stoki są bardzo łagodne, sprawdza się jako miejsce tzw rodzinne i dla narciarzy, którzy wolą lekką rekreacyjną jazdę.
Adrenaliny mogą dostarczyć wybryki innych "narciarzy" :D

Dużo przyjemniej jest np w Jurgowie, są 3 trasy ( ośla łączka , trasa łatwa i trasa tzw czarna) lub na Harendzie - tu rzadko są tłumy.
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 04.02.2016 15:18

baunty napisał(a):elka21 , Ty tam pojechałaś aby na forum siedzieć? 8O

Sama Białka? Ostatnio byłem tam ok 7-8 lat temu, nie przypiąłem nart - rwetes i masa ludzi.
Jednak ze względu na to, że stoki są bardzo łagodne, sprawdza się jako miejsce tzw rodzinne i dla narciarzy, którzy wolą lekką rekreacyjną jazdę.

Dużo przyjemniej jest np w Jurgowie, są 3 trasy ( ośla łączka , trasa łatwa i trasa tzw czarna) lub na Harendzie - tu rzadko są tłumy.

Nie będę każdemu osobno tłumaczyć,proszę poczytać moje wcześniejsze posty,nie tylko w tym dziale :idea: .
A jeśli jeden dzień postanowiłam sobie posiedzieć na forum, to nic nikomu do tego :mrgreen:
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 04.02.2016 16:15

Ja nie mam zamiaru oceniać , czy to dobrze, że będąc "na nartach" siedzisz na forum - nie jeden dzień :D - ani szukać co kiedyś pisałaś w innych wątkach. Twoje życie, twoja sprawa. Tylko zapytałem, czy Ty serio jesteś "na nartach" oraz dodałem swe subiektywne odczucia co do jazdy w Białce - kilku moich znajomych uczyło się tam jeździć, teraz już też omijają Białkę.

PS Ja też tam jeździłem w początkach mej "kariery narciarskiej" :wink:

Gąsiennicowa dziś ruszyła :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.02.2016 17:03

baunty napisał(a):elka21 , Ty tam pojechałaś aby na forum siedzieć? 8O

Skoro byłeś tak dawno, to nie wiesz jak jest teraz.
Przez dwa dni nie widziałem wybryków innych narciarzy na trasach moich zjazdów.

Obrazek

Jeździłem jeden dzień trasami 3, 4, 7, 8, 9, w drugim dniu już tylko trasami 3 i 4.
Na wyciągach III, VI, VIII osłonięte i podgrzewane kanapy.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone