Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dieta kopenhaska-kto się przyłączy?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dallaska
Cromaniak

Postnapisał(a) dallaska » 05.06.2009 20:46

trzeba jesc mniej pieczywa pszennego
witia
Cromaniak

Postnapisał(a) witia » 05.06.2009 22:15

Podziwiam silną wolę wszystkich "trzymających" diety :). Ja bym nie dał rady... Strasznie lubię sobie kulinarnie dogodzić...
Pozdrawiam i życzę wytrwałości :)
niezapominajka
Odkrywca

Postnapisał(a) niezapominajka » 05.06.2009 22:22

Stosowałam kopenhaską jakieś 3 lata temu. Łatwo nie było ale schudłam wówczas 6 kilo i to był taki solidny "kop" na początek walki z naprawdę dużą nadwagą. Potem, w ciągu kolejnych kilku miesięcy, schudłam jeszcze 14kg, które jak dotąd (odpukać) nie wróciły.
dallaska
Cromaniak

Postnapisał(a) dallaska » 06.06.2009 08:46

moge nie jesc chleba ,ale z kawy capuccino i słodyczy nigdy nie zrezygnuje :wink:
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 06.06.2009 08:49

Po 5 dniach ponad 5kg w dól.
Nie ma odczucia głodu, z tych porcji można spokojnie wyżyć!
jarop11
Croentuzjasta

Postnapisał(a) jarop11 » 06.06.2009 09:25

Ja zaczynam od poniedziałku.
Mam do stracenia 6 kilo, które przyszło sobie nie wiadomo kiedy. :wink:
Miło wiedzieć, że gdzieś też Ktoś się katuje i widzi efekty.
Razem łatwiej!
Trzymam kciuki, pozdrawiam :D
asikx&rafikx
Croentuzjasta

Postnapisał(a) asikx&rafikx » 06.06.2009 09:53

Kiedyś na diecie kopenhaskiej straciłam 8 kilo w dwa tygodnie.
Oraz włosy i paznokcie.
Kilogramy wróciły w tempie walca. Włosy trzeba było obciąć na krótko a paznokcie wracały do normy baaaaardzo długo.

W pierwszej połowie 2008 roku schudłam 10 kilo - tylko odstawiając całkowicie słodycze i bardzo ograniczając makarony, ziemniaki, pieczywo.
Po wakacjach odrobiłam dwa kilo i w listopadzie rozpoczęłam dietę proteinową. Do marca 2009 miałam 8 kilo na minusie, teraz 12; wyniki badań takie, jakich nie miałam przez ostatnich 10 lat. Chcę schudnąć jeszcze jakieś 3 do 5 kilo.
Najważniejsze - NIGDY na tej diecie nie byłam głodna, nic nie muszę liczyć, ważyć, mierzyć. Jem tyle ile mi potrzeba - tyle, że są to określone produkty. Drugie najważniejsze dla mnie lenia - nie ćwiczyłam, nie ćwiczę i ćwiczyć nie będę.
Na przełomie 2007/2008 kupowałam rozmiar 44 - teraz 34.
I wiem dokładnie co, jak i ile czasu po zakończeniu fazy chudnięcia muszę jeść żeby uniknąć efektu jo-jo.

Pozdrawiam,
Aśka

PS. W sumie w najbliższym otoczeniu (rodzina i znajomi) na protalu schudliśmy:
ja - 12kg od 15.11.08
X- 15 kg, od 15.03.09
Y - 6kg, od 15.11.08
Z - 25 kg, od 15.11.08
A - 7 kg, od 15.04.09
B - 9 kg, od 15.04.09
C - 7 kg, od 15.04.09
w sumie 81 kg :) :) :)
witia
Cromaniak

Postnapisał(a) witia » 06.06.2009 10:45

No nie wiem... Jak napisałem wcześniej, podziwiam wszystkich "katujących" się dietami :) . Ja biegam codziennie od 1981 roku (z przerwą paroletnią). Ostatnie 10 lat średnio 100 km tygodniowo. Świetnie się czuję, jem co chcę, ile chcę i kiedy chcę :) .
Waga prawie constans: przy wzroście 180 cm-od 69 do 71 kg.
Naprawdę gorąco polecam :!: :)
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 06.06.2009 10:57

Wszystko gra, ale nie lubię biegać. Wolę rower i spacery.
asikx
Cromaniak

Postnapisał(a) asikx » 06.06.2009 11:03

witia napisał(a):No nie wiem... Jak napisałem wcześniej, podziwiam wszystkich "katujących" się dietami :) . Ja biegam codziennie od 1981 roku (z przerwą paroletnią). Ostatnie 10 lat średnio 100 km tygodniowo. Świetnie się czuję, jem co chcę, ile chcę i kiedy chcę :) .
Waga prawie constans: przy wzroście 180 cm-od 69 do 71 kg.
Naprawdę gorąco polecam :!: :)

Polecać bieganie to można ludziom w 100% zdrowym, co potwierdzi każdy lekarz z zakresu medycyny sportu. W moim przypadku joggingowanie nie wchodzi w rachubę, w uwagi na kolano. Pozbywanie się nadwagi poprzez bieganie też nie jest najszczęśliwszym pomysłem - powoduje obciążenie stawów kolanowych, miednicy, serca itp. Fachowcy polecają najpierw zgubienie paru zbędnych kilogramów, dopiero później rozpoczęcie jakichkolwiek ćwiczeń fizycznych. Owszem, sport to zdrowie, ale mocno amatorski. Każde przejście w wyczyn sprawia, że stajesz się inwalidą.
23 letni pływak wyczynowy ma tyle urazów, że w zasadzie powinien być rencistą. Zresztą przykładów jest dużo więcej (Halupczok, Skolimowska), że co za dużo to niezdrowo.

Bardzo dobrym pomysłem było ongiś promowany przez Tomasza Hopfera styl życia 3x30x130, czyli wykonywanie takich ćwiczeń (nie tylko bieganie!!!), aby trzy razy w tygodniu, na czas 30 minut Twoje tętno wzrosło do 130 uderzeń. Zdrowy i wyważony mechanizm, bez zbędnego forsowania organizmu.

Pozdrawiam
Rafał
volumen
Cromaniak

Postnapisał(a) volumen » 06.06.2009 16:23

Każda dieta jest cudowna i rewelacyjna, ale jest ich jakieś... 25862059866. I co wybrać? Sprawdźmy...
O, może diety dedykowane? Zobaczmy dla kogo to? Dla: łasuchów, aktywnych, szczupłych (po cholerę im dieta?), leniwych, kobiety dynamicznej, kobiety spokojnej, zapracowanych, niecierpliwych, tym razem dla chudych, bez wyrzeczeń (brzmi nieźle), feministek (nie wolno jeść produktów rodzaju męskiego?).
To może dieta produktowa? Mamy tu np. dietę: kapuścianą, jogurtową, na bazie octu jabłkowego (brr), lodowa (trzeba jeść czy robić?), jagodowa, białkowa, owocowa, pszeniczna, koktajlowa (Martini, wstrząśnięte, nie zmieszane liczy się?), sokowa, sałatkowa i ziemniaczana (to chyba dla rolników).
Jest też podział wiekowy, niestety, tylko dla dwudziesto-, trzydziesto- i czterdziestolatków. Starsi dostają diety w formie rent i emerytur.
Co jeszcze? Znanych i lubianych - dr Atkinsa, Cambridge, Cindy Crawford, kliniki Mayo, Kwaśniewskiego, Diamondów, Montigniac, poselska (ta brzmi zachęcająco, byłaby przy okazji kasa na wakacje).
A co proponuje nam świat? Dietę szwedzką, kopenhaską, plaż południowych, francuską, hinduską, księżycową (tam też się odchudzają?), śródziemnomorską, orientalną, optymalną i błyskawiczną.
Jest jeszcze pół hektara diet chorobowych, ale są tak mdłe, jak Niemka w toplessie.
Nuuudaaa.
O, nareszcie coś ciekawego: dieta dla facetów. Mamy więc dietę dla: facetów, mężczyzn, prawdziwych mężczyzn (jest jakaś różnica?), zamiast Viagry (czy to już było? - dieta lodowa), kosmonautów, chudego, zestresowanego i po imprezie.
Po zastanowieniu proponuję:
Śniadanie - dieta dla leniwych (po co się ruszać z łóżka),
II śniadanie - poselska (do południa nie ma takiego tłoku w hipermarketach, a kasę trzeba wydać)
Obiad - bez wyrzeczeń (coś trzeba jeść)
Podwieczorek - plaż południowych (popołudniowe słońce tak przyjemnie ogrzewa)
Kolacja - zamiast Viagry

I jeszcze jedna, znaleziona w sieci:

Prawdopodobnie zwróciłaś/eś uwagę na fakt, ze większość dwulatków jest szczupła. Teraz przepis na ich sukces w tej dziedzinie staje się dostępny dla wszystkich w tej oto nowej diecie. Wskazana jest konsulta­cja z lekarzem przed jej rozpoczęciem, w przeciwnym przypadku, będziesz się musiała się z nim zoba­czyć po jej zakończeniu, tak czy inaczej. Powodzenia!

DZIEŃ PIERWSZY
Śniadanie: Jajecznica z jednego jajka, jedna grzanka z dżemem z winogron. Zjedz dwa kęsy jajecznicy, przy pomocy palców, zrzuć resztę na podłogę. Jeden raz ugryź grzankę, następnie rozsmaruj dżem po swojej twarzy i obrusie.
Drugie Śniadanie: Cztery woskowe kredki (dowolnego koloru), garść ziemniaczanych chipsów, i szklan­ka mleka (3 łyki tylko, resztę proszę rozlać).
Obiad: Suchy patyk, dwie groszówki i jedną złotówkę, cztery łyki rozgazowanego Sprite.
Zagryzka przed snem: Rzuć grzankę na podłogę w kuchni.

DZIEŃ DRUGI
Śniadanie: Podnieś z podłogi wczorajszą, wyschniętą grzankę i zjedz ją. Wypij pół butelki wyciągu z wa­nilii albo jedną buteleczkę farbki do kolorowania jedzenia.
Drugie Śniadanie: Połowę szminki w jaskrawym różowym kolorze i garść suchego psiego jedzenia, jed­ną kostkę lodu, jeśli masz na to ochotę.
Obiad: Mały kamyk, albo nie ugotowane ziarnko grochu, wepchnij do lewej dziurki w nosie. Wylej sok z winogron na ubite ziemniaki, zjedz łyżeczką.
Popołudniowa przekąska: Liż tak długo lizaka aż się zrobi klejący, zabierz na dwór, upuść do piasku. Podnieś i liż tak długo aż zrobi się czysty. Wtedy wnieś go do domu z powrotem i upuść na dywan.

DZIEŃ TRZECI
Śniadanie: Dwa naleśniki z dużą ilością syropu, zjedz jeden palcami, wetrzyj syrop we włosy. Szklanka mleka, wypij połowę, włóż drugiego naleśnika do reszty mleka w szklance. Po śniadaniu, podnieś wczo­rajszego lizaka z dywanu i zliż włoski, połóż na siedzeniu najlepszego wyściełanego krzesła.
Drugie śniadanie: 3 zapałki, kanapkę z masłem orzechowym i dżemem. Wypluj kilka gryzów na podło­gę. Wylej szklankę mleka na stół i wypij chlipiąc.
Obiad: Miseczka lodów, garść chipsów, trochę czerwonego ponczu. Spróbuj wyśmiać trochę ponczu przez nos jeśli dasz radę.

OSTATNI DZIEŃ
Śniadanie: Ćwiartkę tubki z pastą do zębów (jakiegokolwiek smaku), kawałek mydła, oliwkę szklankę mleka do miseczki z płatkami kukurydzianymi, dodaj pół szklanki cukru. Gdy płatki zmiękną, wypij mle­ko a resztą nakarm psa.
Drugie śniadanie: Zjedz okruszki chleba z podłogi w kuchni i dywanu w pokoju gościnnym. Znajdź liza­ka i zjedz go do końca.
Obiad: Połóż spaghetti na grzbiecie psa, włóż klopsy mięsne do uszu.
Zagryzka do snu: Włóż budyń do soku i wyssij przez rurkę.
POWTÓRZ DIETĘ JEŚLI POTRZEBA!
gordipi
Croentuzjasta

Postnapisał(a) gordipi » 06.06.2009 20:45

No i świetnie jest, ale nie odbierajdzie nadziei ludziom, którzy naprawdę chcą schudnąć. Zamiast sceptycyzmu dajcie im szansę, każdy z nich znajdzie swoją dietę, niekoniecznie z gazet, czy mądrych programów :D :D
gosku24
Croentuzjasta

Postnapisał(a) gosku24 » 06.06.2009 21:57

FUX napisał(a):Po 5 dniach ponad 5kg w dól.
Nie ma odczucia głodu, z tych porcji można spokojnie wyżyć!

SZybko na tej diecie idziesz w dól :!:
Czy troche nie za szybko :?:

Ja na niej poszłam w dół 5 kg przez 2 tygodnie.Ale póżniej jeszcze 3.
Cudów nie ma, cały czas muszę sie pilnować,aby nie przytyć.
Ograniczyłam chleb, nawet ciemny,ziemniaków nic a nic,no i to co najbardziej szkoda odstawić... słodycze... ZERO :!:
Życze wytrwałości :D
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 07.06.2009 06:57

Ścisle trzymam się jadłospisu.
woka
Koneser

Postnapisał(a) woka » 07.06.2009 08:53

Czytam i włos na głowie się jeży. :wink:
A macie problemy.
Jednak bardzo słusznie ...... trzeba jakoś wyglądać (a nie kawał chodzącego tłuszczu) więc dalej do walki z "kochanego ciała nigdy za dużo". :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Dieta kopenhaska-kto się przyłączy? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone