Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dieta kopenhaska-kto się przyłączy?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 03.06.2009 22:30

Kasiulka85 napisał(a):Mariusz_M !
Kurcze gratuluję!
Prawie 20 kilo !! Nieźle ...ach żebym ja miała tak silną wolę :)

Dziękuję - jeszcze 5 kilogramów przede mną. Przed tą pierwszy raz skuteczną próbą - niepowodzeń było dziesiątki. Udawało mi się schudnąc 1-2 kilogramy: no to już sobie mówiłem, że należy mi się za to nagroda i heja do lodówki... a potem... a to jeszcze jeden dzień nagrody i już dietę szlag trafiał. I tak do następnego razu.
Pierwszy raz wytrwałem tak długo i cieszę się z tego. Mój znajowy powiedział, że to nie jest dieta, a zmiana całego życia.
A najfajnieszje jest jak ludzie (klienci) zauważają - ci bardziej spoufali nawet wprost - trochę skrępowani - pytają czy nie jestem na coś chory. :D
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 03.06.2009 22:34

Dieta jakich wiele, cudowna do czasu, niestety w wielu przypadkach efekt jojo jest piorunujący.

Ja sporo przytyłam przed i w ciąży. Przed bo rok walczyliśmy żeby w ogóle zajść i hormony zrobiły swoje, ciąża nie pomogła. Spadało powoli ale najlepszą metodą okazało się spełnienie swoich marzeń - zapisałam się do szkoły tańca, tańczę hip hop i modern i oprócz tego że waga spada to i ciało się rzeźbi :)
Torcida1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 04.06.2009 00:18

Ja z końcem matur również stwierdziłem, że zacznę coś robić by zgubić tłuszczyk. Nie mam go co prawda zbyt dużo (przy wzroście 190, 83 kg), ale zawsze warto zgubić zbędne kilogramy i zamienić je w mięśnie:p W tym celu wprowadziłem sobie taką własną dietę. Mniej jem, wystrzegam się słodyczy, soli, tłuszczu, itp, ale staram się jeść normalnie i w normalnych, nie za dużych ilościach. Do tego dzień w dzień przebiegam ok 4 - 5 km póki co, ale w niedalekiej przyszłości chciałbym tą liczbę podwoić, a później potroić. Co do suplementów zażywam Fat Burnera z firmy Trec, na bazie ziołowych składników. Działa jak należy, polecam. Pozdrav;)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 04.06.2009 06:20

Mój teść zawsze powtarzał, że najlepsza dieta to "MŻ"
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 04.06.2009 06:40

Polecam http://www.odchudzanie.org.pl - od stycznia 28 kg mniej.
Ostatnio edytowano 04.06.2009 08:29 przez volumen, łącznie edytowano 1 raz
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 04.06.2009 08:08

volumen napisał(a):Polecam http://www.odchodzanie.org.pl - od stycznia 28 kg mniej.

www. odchUdzanie . org .pl :D
dorota131
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorota131 » 04.06.2009 08:27

Mam pewne doswiadczenie z dieta kopenhaską. Stosowałam ja kilka lat temu i u mnie wszystko przebiegło dobrze, schudłam 7 kilogramów. W tym samym czasie na tej diecie był kolega z pracy i wylądował w szpitalu ponieważ dla niego dieta okazała się zbyt uboga w pierwiastki niezbedne organizmowi. U mnie po diecie nie było efektu jojo ale pozostał nawyk zwracania uwagi na to co jem i ile.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 04.06.2009 10:29

dorota131 napisał(a):Mam pewne doswiadczenie z dieta kopenhaską. Stosowałam ja kilka lat temu i u mnie wszystko przebiegło dobrze, schudłam 7 kilogramów. W tym samym czasie na tej diecie był kolega z pracy i wylądował w szpitalu ponieważ dla niego dieta okazała się zbyt uboga w pierwiastki niezbedne organizmowi. U mnie po diecie nie było efektu jojo ale pozostał nawyk zwracania uwagi na to co jem i ile.

Problemu z utrzymaniem wagi nie ma, chodzi o jej zbicie i utrzymanie.
gordipi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gordipi » 04.06.2009 11:10

Podstawa, żeby nie powrócić do złych nawyków. :D
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 04.06.2009 11:11

gordipi napisał(a):Podstawa, żeby nie powrócić do złych nawyków. :D

Te miałem w miarę przyzwoite; problemem było zbicie...
gordipi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gordipi » 04.06.2009 11:24

Przyzwoite nawyki i problem ze zbiciem raczej nie idą w parze. Coś musi byc nie tak...
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 04.06.2009 16:23

JacYamaha napisał(a):Mój teść zawsze powtarzał, że najlepsza dieta to "MŻ"

Ewentualnie ŻP :)
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 04.06.2009 20:43

Ja przy wzroście 180 cm trzymałem do końca 2008r wagę około 77/79kg, ale teraz dochodzę do 82 kg i mam obawy, że do wakacji i wyjazdu do Cro nie dam rady powrócić, chociaż do 77kg. Przyczyną jest chęć wcinania między posiłkami.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 04.06.2009 21:02

hrehor napisał(a):Ja przy wzroście 180 cm trzymałem do końca 2008r wagę około 77/79kg, ale teraz dochodzę do 82 kg i mam obawy, że do wakacji i wyjazdu do Cro nie dam rady powrócić, chociaż do 77kg. Przyczyną jest chęć wcinania między posiłkami.

Lucky boy. :wink:
ANITA:)
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANITA:) » 04.06.2009 21:22

ja ta diete kiedyś tylko raz stosowałam. Juz nie pamietam ile schudłam, pamietam że nie było łatwo, ale wiem że byłam zadowolona. Od tamtego czasu "zaliczyłam" dwie ciążę, pierwsza była jeszcze przed i niestety teraz po trzech jest mi ciężko cokolwiek zgubić.
Przymiarki do zastosowania jakieś diety już nie raz były ale na nich się tylko skończyło :evil: Był nawet dzień że wpadła mi przy okazji jakiś porządków kartka z DK i zawisła na lodówce, ale jakoś ciągle nie mam siły aby się za nia wziąć.
Gdybym może nie musiała gotowac dla tego całego domowego towarzystwa to może łatwiej by mi było sie zmobilizować :twisted:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Dieta kopenhaska-kto się przyłączy? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone