Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

czym się zajmujecie?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Marcin29
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin29 » 10.04.2008 23:41

dzieki mojej pracy mozecie bezpiecznie korzystac z silnikow montowanych m.in w embraerach airbusach i atr-ach lecac wlasnie na wakacje chocby do HR :wink:
Asia&Grześ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asia&Grześ » 11.04.2008 06:35

:) A ja biedny info-żuczek utrzymuję elektrownie Opole w informatycznym ruchu...:):):):)

Pozdrawiam serdecznie...:)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 11.04.2008 07:14

Torac napisał(a):Kapitał to również a myślę, że przede wszystkim ludzie

Jak to mówią "są różne szkoły gotowania na gazie" i tu się z Tobą zgodzę, bo tak naprawdę to ludzie tworzą firmę, jej wizerunek na zewnątrz jak i atmosferę wewnątrz niej ;)

Pozdrav :papa:

P.S. Nigdy nie myślałem o ludziach w firmie, jak o narzędziach, które się "kupiło i eksploatuje" żeby uzyskać jak największy zysk.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 11.04.2008 07:27

Leszek Skupin napisał(a):
Torac napisał(a):Kapitał to również a myślę, że przede wszystkim ludzie

Jak to mówią "są różne szkoły gotowania na gazie" i tu się z Tobą zgodzę, bo tak naprawdę to ludzie tworzą firmę, jej wizerunek na zewnątrz jak i atmosferę wewnątrz niej ;)

Pozdrav :papa:

P.S. Nigdy nie myślałem o ludziach w firmie, jak o narzędziach, które się "kupiło i eksploatuje" żeby uzyskać jak największy zysk.

Tzw. "Kapitał Ludzki"- zauważany przez każdego ekonomistę
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 11.04.2008 08:08

W trudnych czasach, jak teraz, już widać, że to właśnie siła robocza (kapitał ludzki to pojęcie ekonomii socjalizmu) będzie najbardziej deficytowem towarem. We Wrocławiu bezrobocie spadło poniżej 5% i znaleźć kogoś do pracy graniczy z cudem.

Poza tym z każdym niemal twierdzeniem da się polemizować. Tzw. Maksymalizacja zysku na dwa końce i choć jest naczelnym zadaniem każdego kapitalisty (również takiego jednoosobowego) to czasem warto zmniejszyć potencjał, którego utrzymanie sporo kosztuje, zmniejszyć znacznie zatrudnienie - a mimo wszystko nadal osiągać godziwy zysk. Bez problemów i kłopotów i czasem iluzorycznych zysków jakie stwarzają duże firmy ze sporym zatrudnieniem (pamiętacie - pisałem o 500 osobach). A więc zamiast stawiać na max zysk, często warto się zastanowić, czy może lepiej mniej? Bo czasem mniej jest więcej!
maadoox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maadoox » 11.04.2008 15:15

...ja tam chętnie posłucham;D...w końcu zawsze się mogę czegoś nauczyć:)
Inde
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Inde » 11.04.2008 15:37

Dzielnie prowadzę działalność gospodarczą. Zajmujemy się produkcją odzieży reklamowej i reklamy wizualnej. www.twojekoszulki.com :)
mab
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mab » 11.04.2008 16:18

A ja Wam wszystko dokladnie pomierzę...;)
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 12.04.2008 15:25

W twoich koszulkach masz trojana

Trojan-Spy.HTML.Fraud.gen

Wykrył Kaspersky
Badi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Badi » 12.04.2008 18:01

Podobnie jak kilkoro przedmówców (przedpisaczy???) jestem wielofunkcyjnym pracownikiem uczącym czyli nauczycielem ;)
Inde
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Inde » 12.04.2008 18:25

MWN napisał(a):W twoich koszulkach masz trojana

Trojan-Spy.HTML.Fraud.gen

Wykrył Kaspersky

Dziekuje, sprawdzam i zgłaszam webmasterowi.

Update: Na szczęście nie mamy systemu logowania się dla klientów, a co za tym idzie nie istnieje w internecie baza ich danych. Dzięki czemu trojan nie mógł nic zdziałać.

http://www.wiruspc.pl/wykaz/details.php?virus=6615
dsk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dsk » 19.04.2008 10:37

korfu01 napisał(a):od 14 lat w niebieskim mundurze, i jakoś dalej tak to sie kręci :wink:

to juz emeryturka tuz tuz:):)

wiem cos o tym...:)
korfu01
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) korfu01 » 19.04.2008 12:29

niby tak -- został rok do wczesniejszej, ale jednak zostaje dłużej -- może jeszcze coś się zmieni-- licze na lepsze a nie mam innej alternatywy :wink:
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 19.04.2008 12:38

prowadze malutka firme (3osoby), wszystko co zwiazane z sygnalizacjami swietlnymi i sterowaniem ruchem drogowym, w wolnych chwilach meble kuchenne i biurowe, bawimy sie tez konserwacja zabytkowych grobowcow i innych figur :wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 21.04.2008 11:44

dsk napisał(a):
korfu01 napisał(a):od 14 lat w niebieskim mundurze, i jakoś dalej tak to sie kręci :wink:

to juz emeryturka tuz tuz:):)

wiem cos o tym...:)

za ile procent? :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone