Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

czym się zajmujecie?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 05.05.2008 20:42

Piotrek_B napisał(a):
majeczka napisał(a):
madzia1981 napisał(a):Asiu!
Majeczka jest nauczycielką i stąd jej bardzo szczegółowe podejście do tematu. Niech zgadnę-polonistka?
:D :D

Niestety nie, kombinuj dalej... Jednak pracuję w szkole średniej i o ile pamiętam Ty również Madziu masz problemy właśnie z ortografią...?
Czy maturę jednak zdałaś w terminie i bez poprawki?

Najlepsza obrona to atak, nieprawdaż :?: :lol: 8)

Z reguły niby tak... Czy jednak taką obronę przewidujesz w tym temacie i na tym forum dla wszystkich tych, którzy popełniają tak kardynalne i wręcz podstawowe błędy ortograficzne? :cry: :lol: :cry:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 05.05.2008 20:44

majeczka napisał(a):
Majeczka jest nauczycielką i stąd jej bardzo szczegółowe podejście do tematu. Niech zgadnę-polonistka?

Niestety nie, kombinuj dalej... Jednak pracuję w szkole średniej, a tu wymagania są ściśle określone. O ile pamiętam, Ty również Madziu masz problemy właśnie z ortografią...? :lol: Mam nadzieję jednak, że maturę zdałaś w terminie i bez poprawki? :lol: :lol: :lol:

Majeczka ..... nie wiem dlaczego ale lubię Cię. :oops:
Teraz będę dokuczał ( to za atak na Madzię)....... "w szkole średniej"- powiadasz, czyżbyś miała kompleksy :?: Madzia nie pytała się ( nie pisała) w jakiej szkole pracujesz. Ponadto ktoś tu na forum jest .... pracujący "wyżej" i nikomu nie dokucza z powodu ortografii. :wink:
profet
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) profet » 05.05.2008 20:44

Precz z błędami ortograficznymi na forum.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 05.05.2008 20:49

majeczka napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):Jestem półkownikiem byłej

milicji mam 4500 zł. emerytury
mam 52 lata dorabiam w firmie dedektywistycznej
nie narzekam

~maciej , 30.04.2008 16:15

Bardzo wątpliwe są Twoje kwalifikacje, skoro w nazwie swojego stopnia wojskowego robisz błędy ortograficzne. :oops: :wink:

Tak sie dać wpuścić w maliny przez nieocenionego Jędrusia :):) Nie dość , że to nie jego post to chyba czytelna jest aluzja do tego kim ten niby funkcjonariusz był i co z tego ma w porównaniu do szarego obywatela. Przecież tylko o to tu chodzi.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.05.2008 20:53

majeczka napisał(a):..... Czy jednak taką obronę przewidujesz w tym temacie i na tym forum dla wszystkich tych, którzy popełniają tak kardynalne i wręcz podstawowe błędy ortograficzne? :cry: :lol: :cry:

Jak mnie pamięć nie myli, Twoje "wywody" dotyczyły błędów stylistycznych a nie ortograficznych.
A jeśli stylistyka to czasami mogą mieć zastosowanie tzw. dialekty regionalne :wink: :lol:

Poza tym ani Tobie ani mnie nic do oceniania Madzi w tym konkretnym przypadku :wink:
Nie sądźcie a nie będziecie sądzeni :wink:

Pozdrowienia dla Madzi :papa:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 05.05.2008 21:11

Odnośnie "ortografów" - jak każdy z nas, nie lubię jak je się popełnia (nikt nie lubi).
Teraz zdanie "obok".
Miałem w ręku CV, pisane ręcznie, krótkie na 1/4 kartki. Kilka wyrazów napisanych poprawnie, reszta ort na ort. Autor CV, facet "obrzydliwie bogaty". Drugi przykład (zasłyszany ale prawdziwy)- osoba ledwo, ledwo ukończyła szkołę podstawową. Teraz jest jednym z większych pracodawców, pozytywnych pracodawców.
Ci co piszą bezbłędnie, z daleka kłaniają mu się i nikomu nie przychodzi do głowy ..... że to taki "nieuk". Jego aparycja oraz sposób zachowania się - bardzo poprawne.
Konkluzja: na ortografii świat nie stoi. Szanujmy wszystkich. Bądźmy, przynajmniej w miarę wyrozumiali.
Ostatnio edytowano 05.05.2008 21:13 przez woka, łącznie edytowano 1 raz
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 05.05.2008 21:11

Piotrek_B napisał(a):
majeczka napisał(a):..... Czy jednak taką obronę przewidujesz w tym temacie i na tym forum dla wszystkich tych, którzy popełniają tak kardynalne i wręcz podstawowe błędy ortograficzne? :cry: :lol: :cry:

Jak mnie pamięć nie myli, Twoje "wywody" dotyczyły błędów stylistycznych a nie ortograficznych.
A jeśli stylistyka to czasami mogą mieć zastosowanie tzw. dialekty regionalne :wink: :lol:

Poza tym ani Tobie ani mnie nic do oceniania Madzi w tym konkretnym przypadku :wink:
Nie sądźcie a nie będziecie sądzeni :wink:

Pozdrowienia dla Madzi :papa:

Moje wywody zawsze i wszędzie dotyczyły tylko i jedynie błędów ortograficznych. Innych z reguły się nie czepiam; stylistycznych, interpunkcyjnych, czy nawet znaków diakrytycznych. Jednak skoro się pisze na publicznym forum róbbmy to z klasą, nie z błędami ortograficznymi... :papa:
korfu01
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) korfu01 » 05.05.2008 21:20

Majeczka ---ja jestem młody ale pracuje, gdzie pracuje już 14 lat i tamte czasy troche inne. Mozna było być wysoko rangą mając tylko szkołę zawodową.

Ale pamietajmy, że człowiek nie jest lepszy jak ma wykształcenie średnie czy wyższe, można być po zawodówce a być 100% lepszym człowiekiem niż podobno ci wykształceni.

Więc pamietajmy, że nasz " półkownik" może nie mieć wykształcenia co nie znaczy, że nie jest człowiekiem miłym, życzliwym i przyjazny innym .

Oczywiście jest to moje zdanie, może subiektywne, ale sprawdzone już w tak krótkim życiu.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.05.2008 21:27

woka napisał(a):... Szanujmy wszystkich. Bądźmy, przynajmniej w miarę wyrozumiali.

Woka - 100 % racji, tylko niektórzy lubią iść w zaparte ale to.....szczegół :wink: :lol:
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 06.05.2008 08:51

majeczka napisał(a):

Niestety nie, kombinuj dalej... Jednak pracuję w szkole średniej, a tu wymagania są ściśle określone. O ile pamiętam, Ty również Madziu masz problemy właśnie z ortografią...? :lol: Mam nadzieję jednak, że maturę zdałaś w terminie i bez poprawki? :lol: :lol: :lol:

Widzę,że moja matura nurtuje Cię już długi czas... Nie będę dwa razy się powtarzać bo kiedyś już Ci odpisałam na ten temat... Czyżby pamięć Cię zawodziła?
Chyba tak, skoro również nie pamiętasz że miałaś do mnie żale tylko o błędy stylistyczne.
To tyle, nie będę się z Tobą rozpisywać, bo mam wrażenie, że zjadłaś wszystkie rozumy ale ze zrozumiem tekstu masz problemy.
p.s Dałaś się wrobić jak młoda :D :D
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 06.05.2008 11:03

jak kto taki mądry, to niech też interpunkty poprawia ;@) ortografy można se sprawdzić
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.05.2008 12:08

Krystof napisał(a):jak kto taki mądry, to niech też interpunkty poprawia ;@) ortografy można se sprawdzić

Na wszystko jest rada - ale głównie potrzebne są chęci poprawnego pisania wyuczonego w szkole.
Z ortografią i interpunkcją walczą też na innych forach.

Jeden z przykładów

Osoba pisząca post na forum , na przykładzie "posta z błędami" podała "kawa na ławę" jak sobie pomóc, aby być "czytelnym"dla innych. :lol: :papa:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 06.05.2008 13:33

czym się zajmujecie ? :D
każdy kto chce powiedzieć pułkownikowi co myśli o jego błędach niech pisze na adres połkownik@op.pl lub adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl :wink:
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 06.05.2008 14:04

stawiam flachę, że żaden program nie poradzi sobie z interpunkcją - co do ortografów - sprawa jasna - trzeba je eliminować, bo robić błędy jest niehalo
maadoox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maadoox » 06.05.2008 14:09

ejrze!!!! tematem jest tu Horwacja a nie błendy!!! :?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone