PROSZE O PODANIE JAKIEGOS KEMPINGU, W KTOREGO OKOLICACH MOZNA BY BYLO PODZIWIAC PIEKNE WIDOKI POD WODA W ZWYKLEJ MASCE I PLETWACH, BEZ PROFESJONALNEGO SPRZETU DO NURKOWANIA.
z gory dzieki
.png)
.png)
.png)
TESTER napisał(a):Czy na ISTRII jest rzeczywiscie tak drogo, ze oplaca sie jechac bardziej w okolice dubrovnika? przeciez to jest 500 km od ISTRII w jedna strone... wybieram sie na chorwacje 5.09 i wlasnie poszukuje jakiejs ciekawej lokalizacji. Na Chorwacji bylem juz pare dobrych lat temu dwa razy - raz w POREC'u i raz w okolicach PULI.
PROSZE O PODANIE JAKIEGOS KEMPINGU, W KTOREGO OKOLICACH MOZNA BY BYLO PODZIWIAC PIEKNE WIDOKI POD WODA W ZWYKLEJ MASCE I PLETWACH, BEZ PROFESJONALNEGO SPRZETU DO NURKOWANIA.
z gory dzieki
.png)
.png)
tula napisał(a):Byłam na Istrii w Lipcu. 5 noclegów w Medulinie na Kempingu. Kemping bardzo duży, dobrze ocieniony, obejmuje cały półwysep, na kempingu większość niemców trochę holendrów. Polaków praktycznie brak. Ceny: najmniejsza parcela bez prądu, mały namiot, 2 osoby, małe autko razem 22E za noc. Za Medulinem odnowiony kemping, "w promocji" opłata tylko za osobę 6E bez dodatkowych opłat, ale mało drzew, słabsze zaplecze sanitarne.
Na Istrii polecam kemping MAREDA koło Nowigradu, trochę tańszy i mniej niemiecki
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
Cayman napisał(a):...a ja byłem dość zaskoczony wizytą na CAMP OLIVA w Rabaciu...byliśmy ze znajomymi studentami na początku sierpnia...wprawdzie nocowaliśmy na dziko ale korzystając z campingowych łazienek zauważyliśmy jedynie 2,3 samochody z Polski...Na deptaku też tylko kilka osób z kraju, a spodziewałem się raczej jakiegoś oblężenia...
.png)
tula napisał(a):Prawda, dojazd na Istrię prawie bezpłatny - winietka w Austrii (nie polecam kupowania w PZMOT - zdzierstwo) jakieś 2E za kawałek autostrady w Słoweni ( jechałam przez Alpy Julijskie - Nowa Gorica, Bovec(nocleg na kempie 6E od osoby i bez dodatkowych opłat), i na zachodnie wybrzerze Istrii. Co do Polaków - w Dalmacji było wielu, na Istrii to "białe kruki", moc niemców i holendrów, nie brakuje włochów, słoweńców i braci czechów