Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy ktoś zna chorwackie biuro Adriahome

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Wiola2
Podróżnik

Postnapisał(a) Wiola2 » 04.03.2008 20:55

Chciałam skorzystać z usług tego biura przy tegorocznej rezerwacji, był kontakt telefoniczny i mail-owy wszystko ok już potwierdziłam i miałam wpłacać zaliczkę a tu nagle się okazało że naszym znajomym w tym samym terminie oferują o zgrozo ten sam apartament. Nie wiem co jest grane w ubiegłych latach rezerwowałam przez inne biuro i wszystko w najlepszym porządku. W necie figurują od lat a w realu??????????
AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 04.03.2008 21:24

Wiola2 napisał(a):Chciałam skorzystać z usług tego biura przy tegorocznej rezerwacji, był kontakt telefoniczny i mail-owy wszystko ok już potwierdziłam i miałam wpłacać zaliczkę a tu nagle się okazało że naszym znajomym w tym samym terminie oferują o zgrozo ten sam apartament. Nie wiem co jest grane w ubiegłych latach rezerwowałam przez inne biuro i wszystko w najlepszym porządku. W necie figurują od lat a w realu??????????

Pewnie się zgadali ze znajomymi ,że się znacie i chcieli was położyć razem. :wink:
A tu nikt nie słyszał o takim biurze,ale czasami tu są walki konkurencji w kisielu . :wink:
Wiola2
Podróżnik

Postnapisał(a) Wiola2 » 04.03.2008 22:21

No jednym do śmiechu innym mniej ale ze strony "cromaniaka" nie spodziewałam się tak popisowej odpowiedzi. I mów za siebie że ty nie słyszałeś to jeszcze nie wszyscy
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 04.03.2008 22:49

Wiola2 napisał(a):Chciałam skorzystać z usług tego biura przy tegorocznej rezerwacji, był kontakt telefoniczny i mail-owy wszystko ok już potwierdziłam i miałam wpłacać zaliczkę a tu nagle się okazało że naszym znajomym w tym samym terminie oferują o zgrozo ten sam apartament. Nie wiem co jest grane w ubiegłych latach rezerwowałam przez inne biuro i wszystko w najlepszym porządku. W necie figurują od lat a w realu??????????

Hmm.. A jesteś pewna, że to ten sam apartament? Może taki sam w tym samym obiekcie?
A jeśli nie, to można by to jeszcze wytłumaczyć tak, że póki nie mają zaliczki, traktują to jako niezarezerwowane i nadal proponują innym klientom...

Wiem, że w hotelach overbooking to normalka (czyli wstępnie sprzedaje się o jakieś 15 % miejsc więcej, aby w przypadku, gdyby 15 % nabywców jednak zrezygnowało, hotel nie tracił...).
Czy jednak agencje sprzedające noclegi w apartamentach robią podobnie, nie mam pojęcia...
Pamiętam, że kiedyś słyszałam historię, jak to klientom juz na miejscu agencja proponowała inny apartament niż ten, za który zapłacili (ponieważ był zajęty przez innych turystów), tłumacząc się nieporozumieniem...
AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 04.03.2008 22:54

Wiola2 napisał(a):No jednym do śmiechu innym mniej ale ze strony "cromaniaka" nie spodziewałam się tak popisowej odpowiedzi. I mów za siebie że ty nie słyszałeś to jeszcze nie wszyscy

Trochę biur tam znam.Wpłać szybko zaliczkę to wykolegujesz znajomych. :wink: Będziesz pierwsza. :D
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 04.03.2008 23:04

Wiolu, teraz widzę, że to nie jest chorwacka tylko słowacka agencja. Wskazuje na to kontaktowy nr telefonu, który zaczyna się na +421...
AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 04.03.2008 23:09

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Wiolu, teraz widzę, że to nie jest chorwacka tylko słowacka agencja. Wskazuje na to kontaktowy nr telefonu, który zaczyna się na +421...

To niemożliwe. :wink: Pomylić słowacki z chorwackim. :D
,,Chciałam skorzystać z usług tego biura przy tegorocznej rezerwacji, był kontakt telefoniczny i mail-owy wszystko ok już potwierdziłam i miałam wpłacać zaliczkę a tu nagle się okazało że naszym znajomym w tym samym terminie oferują o zgrozo ten sam apartament. Nie wiem co jest grane w ubiegłych latach rezerwowałam przez inne biuro i wszystko w najlepszym porządku. W necie figurują od lat a w realu??????????''
Wiola2
Podróżnik

Postnapisał(a) Wiola2 » 04.03.2008 23:14

Katarzyno ja też to zauważyłam. Postanowiliśmy, że znajomi też poproszą o rezerwację i zobaczymy. Jeżeli dostaną potwierdzenie i dane do przelewu to wiarygodność tego biura sama się wyjaśni. Dzięki za życzliwe podejście do sprawy, to co napisałaś daje do myślenia
AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 04.03.2008 23:16

Wiola2 napisał(a):Katarzyno ja też to zauważyłam. Postanowiliśmy, że znajomi też poproszą o rezerwację i zobaczymy. Jeżeli dostaną potwierdzenie i dane do przelewu to wiarygodność tego biura sama się wyjaśni. Dzięki za życzliwe podejście do sprawy, to co napisałaś daje do myślenia

Tylko ,że to nie jest adekwatne do tego co napisałaś wczesniej. :wink:
Kontakt telefoniczny.Kontakt mejlowy.Biuro chorwackie. :wink:
Wiola2
Podróżnik

Postnapisał(a) Wiola2 » 04.03.2008 23:21

Drogi Andrzeju - cromaniaku czy ty uważasz, że ja coś pomyliłam? A może...ee nie chce mi się z tobą gadać.
AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 04.03.2008 23:25

Wiola2 napisał(a):Drogi Andrzeju - cromaniaku czy ty uważasz, że ja coś pomyliłam? A może...ee nie chce mi się z tobą gadać.

Uważam ,że nic nie pomyliłaś. :wink:
Plumek
Cromaniak

Postnapisał(a) Plumek » 04.03.2008 23:26

Wiola2 napisał(a):Katarzyno ja też to zauważyłam. Postanowiliśmy, że znajomi też poproszą o rezerwację i zobaczymy. Jeżeli dostaną potwierdzenie i dane do przelewu to wiarygodność tego biura sama się wyjaśni. Dzięki za życzliwe podejście do sprawy, to co napisałaś daje do myślenia

Przypuszczam, ze wpłata zaliczki potwierdzi Twoją rezerwację. W przeciwnym wypadku apartament jest free. Na wpłatę zaliczki masz pewnie określoną ilość czasu, prawda? Jakiś termin Ci podali? A znajomym co? Też kazali już wpłacić zaliczkę? Na razie to TY nie potwierdziłaś im rezerwacji, więc mogą oferować ten apartament tysiącu innym turystom. Piszesz, ze znajomym tylko zaoferowali, a wiec nie potwierdzili rezerwacji (z tego, co czytam, to znajomi nawet takowej nie złożyli), więc nie rozumiem... Dawno zrobiłaś rezerwację?
AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 04.03.2008 23:30

Plumek napisał(a):

Przypuszczam, ze wpłata zaliczki potwierdzi Twoją rezerwację. W przeciwnym wypadku apartament jest free. Na wpłatę zaliczki masz pewnie określoną ilość czasu, prawda? Jakiś termin Ci podali? A znajomym co? Też kazali już wpłacić zaliczkę? Na razie to TY nie potwierdziłaś im rezerwacji, więc mogą oferować ten apartament tysiącu innym turystom. Piszesz, ze znajomym tylko zaoferowali, a wiec nie potwierdzili rezerwacji (z tego, co czytam, to znajomi nawet takowej nie złożyli), więc nie rozumiem... Dawno zrobiłaś rezerwację?

Pytanie tylko czy rezerwowali po słowacku czy po chorwacku?
Telefoniczny kontakt przecież był? :wink:
Wiola2
Podróżnik

Postnapisał(a) Wiola2 » 04.03.2008 23:40

Plumek rozumiem, że traktujesz wpłatę zaliczki jako potwierdzenie? Bo jako tako na razie potwierdziłam mailem i mam 7 dni na dokonanie wpłaty. Ja jeszcze czegoś nie napisałam, znajomi pytali o inny apartament niż nasz a pani odpisała, że proponuje ten "nasz" bo ma ładniejszy widok na morze. Ja nie chcę tutaj robić reklamy ani antyreklamy komukolwiek, ale liczyłam,że coś mi podpowiecie no i się nie przeliczyłam. Życzę dobrej nocy, Andrzejowi też.
Wiola2
Podróżnik

Postnapisał(a) Wiola2 » 04.03.2008 23:47

Oj Andrzejku czepiasz się kontakt był po angielsku, z meila nie wynikało czy jego właściciel mieszka w Słowacji a nr telefonu wnikliwiej przeanalizowałam dopiero po fakcie
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone