Witam! Czerwiec 2011.
Znalazłem apartament dwuosobowy z klimatyzacją, ekspresem do kawy, mikrofalą, TV Sat za 24 Euro. Bez klimatyzacji gospodarz chciał 22. W sezonie ceni 32E. Z podatkiem.
Tak zwane "dnevne menu", to jest zupa - rosół, drugie danie, sałata, w knajpie w Trogirze ale od strony kontynentu - 60-80 kun. Jedzenie dobre i sycące.
Zrobiłem w sumie 3500km, w cenie ~7l/100km ON x ~5zł, do tego koszty winiet i autostrady chorwackiej oprócz Słowenii. Pizza i sałata oraz napoje w Ptuju dla dwóch osób "mały obiad" 15 Euro. Hotel ze śniadaniem w Grazu 69 Euro, ponieważ był rezerwowany zbyt późno, to ciężko było znaleźć tańszy blisko autostrady. Myślę jednak, że można by było znaleźć i za 40E. Hotel w Żylinie 50E ze śniadaniem, ale w okolicy na upartego można przenocować za 20E lub taniej.
Wycieczka statkiem z Primosten do Krka 350 kun od osoby dorosłej, małe dziecko za darmo. W cenie sam bilet do parku to 95 kun. Na pokładzie butelka napoju i butelka wina, drugie danie w postaci ryby, za które w knajpie trzeba by zapłacić ponad sto kun, dla dziecka grillowana pierś z kurczaka.
Ceny w MC'Donalds w Szybeniku takie same jak u nas. Brzoskwinie: Zadar 10kun, Split obok pałacu na miejskim tagowisku nawet 8, Trogir - 15, Primosten, uwaga: 18. Piwo w knajpie ok 15-18, kawa nie więcej niż 10. Oliwa z oliwek, oliwki, oczywiście chorwackie najtaniej w Biedronce. Najtańszy sklep chyba Studenac.
Widok delfina, ośmiornice, rozgwiazdy, temperatura wody - BEZCENNE.

.png)