Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

czy 1000 euro starczy?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
fhuzbych
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fhuzbych » 01.06.2011 19:27

fhuzbych napisał(a):
mariusz1972 napisał(a):
fhuzbych napisał(a):Czy wystarczy możesz policzyć jeszcze inaczej:
1000 E to ok 4000 zł
A ponieważ Chorwacja jest jednak droższa no tak przyjmijmy ok 30% to odpowiedz sobie na pytanie czy kwota 4000 zł-30% to ok 3000 zł wystarczy Ci/Wam na podobny pobyt w Polsce jesli tak tzn że OK.

Co do prowiantu moja Żonka ma opracowany niezawodny sposób na naprawdę super żarcie przygotowane z Polski na całe np 14 dni + przymusowe zakupy w Chorwacji. Wychodzi pysznie i tanio.
Poza tym nie mozna sobie załować wszystkiego więc coś ekstra też musi być żeby były udane wakacje !!!

A zdradzisz ten "niezawodny sposób"?To może i ja skorzystam? :)[/quote

żadna tajemnica znajdz mnie na priw adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl to Ci opiszę nie będę na forum podawał przepisów gastronomiczno .....
A powód jest nie tylko ze wzgl. na oszczędność wręcz odwrotnie żadnych zupek z torebki Nie cierpię byle jakiej chemii ...
bardziej ze względu na czas spędzony przy przygotowywaniu posiłków
Bosm@n
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bosm@n » 05.06.2011 16:02

mariusz1972 napisał(a):Witam, mam pytanie do doświadczonych cromaniaków.
Mianowicie, wyjeżdżam pierwszy raz do Chorwacji z rodzina - dwoje dorosłych i dwoje dzieci.Wyjazd na 2 tygodnie w sierpniu.
Dysponuję kwotą 1000 euro.Z tego muszę zapłacić za noclegi-360 euro.
Winiety już mam, kosztu paliwa nie liczę.Zamierzam zabrać trochę jedzenia z Polski.
Jak myślicie, czy to jest wystarczająca kwota?
Dziękuję za odpowiedzi.

Ja właśnie tyle co roku zostawiam w Chorwacji (2+2 na ok 14 dni):
- noclegi w ciemno max 45/50 euro dziennie
- trochę jedzenia w słoikach (gotowe obiadki -> indyczek, kurczaczek, wołowinka do tego sosik z torebki i makaron lub ryż:-),
- picie - trochę zabieram, ale najlepsze na pragnienie i sprawdzone jest robienie herbaty i chłodzenie jej (np. cytrynowa z limonką) -> nic nie gasi pragnienia tak dobrze jak herbata, a dzieci jak wiesz wypiją każdą ilość...:-)
- jemy w konobach, zwiedzamy ... no i lody!!! na to idzie kasa:-) uwielbiamy te prawdziwe gałki loda nie takie małe jak u nas
- paliwo jednak obsługuje kartą kredytową a ta nie wchodzi w te 1000 euro więc na całe wakacje wydaje więcej
tsalab
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) tsalab » 27.06.2011 08:52

masz nocleg za 25 euro za 4 osoby czy coś źle policzyłem?
Bosm@n
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bosm@n » 28.06.2011 20:09

tsalab napisał(a):masz nocleg za 25 euro za 4 osoby czy coś źle policzyłem?

oczywiście, że nie; zawsze ok 45 do 50 euro na dobę za rodzinkę - ale to normalna cena w ciemno za przyzwoite miejsce
Mario99
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mario99 » 28.06.2011 20:39

Nie zaszkodzi mieć z sobą kartę kredytową, nigdy nie wiadomo co się może wydarzyć :roll: :roll:
tsalab
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) tsalab » 29.06.2011 14:13

oj przepraszam Bosm@n to nie było do Ciebie tylko do założyciela tematu.
Pisał, że na dwa tygodnie zakwaterowanie 360 zł na 4 osoby, więc jestem w lekkim szoku ; p
chlebak
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) chlebak » 29.06.2011 19:27

z racji mojego pierwszego wyjazdu do chorweacji obserwuje ceny w ich marketach- konzum, lidl i jakiś na s bodajze studenc ? i zasadniczo po ostatnich podwyzkach (inflacji) w Polsce to ceny nasze są bardzo zbliżone do Chorwackich . Tak wiec nie wiem czy jest sens zabieranie czegokolwiek chyba tylko z lenistwa aby w pierwszy dzien nie latać i nie kupowac wszytskiego .
Mariusz1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz1 » 03.07.2011 19:16

Właśnie wróciłem z Cro i chcę się podzielic zdobytą wiedzą . Byliśmy tam przez 7 dni, rodzina 2+1 wyjazd ten kosztował nas 1100 euro razem z winietami paliwem i opłatą za lokum , 11 euro za dobę. Droga z dolnego śląska około 17 godz. , droga niby dobra ale Wiedeń porażka godzina w plecy no i nie ma autostrady z Czech na Austrię jechaliśmy przez Znojmo , w powrocie na Brno i na tych odcinkach straciliśmy najwiecej czasu . Najleprza trasa w Chorwacji tylko możemy zazdrościc autostrady , może za 20 lat i u nas takie będą . Co do cen żywności lody 6 kun gałka , 14 piwo (lokal), pizza od 35 do 55 , obiad w knajpie średnio 180 kun , woda Jamnica 1,5L 5,79 , piwo 9,49 (sklep) 1 euro 7,32 kuny w banku , owoce i warzywa trochę drogo ale smak :lol: nie do podrobienia , temp. 31-33 dzień w dzień . Dużo Polaków , braci Słowian ze wschodniej granicy , nie umiem rozróżnic Rosjanina od Ukraińca :? , następnie Austryjaków i Niemców . Co jeszcze rakija sprzedawana z pod lady ( to chyba przez unię ) 35-45 kun , oj trzeba uważac bo dobrze bije :D . I co ważne można się dogadac ludzie życzliwi . Jak ktoś ma pytanie to śmialo nara.
kozak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kozak » 03.07.2011 21:10

Mariusz1 napisał(a):Właśnie wróciłem z Cro i chcę się podzielic zdobytą wiedzą . Byliśmy tam przez 7 dni, rodzina 2+1 wyjazd ten kosztował nas 1100 euro razem z winietami paliwem i opłatą za lokum , 11 euro za dobę. ....

Napisz co to za lokum (nie pytam dokładnie gdzie) i jaki standard 11 ojro na dobe za całą rodzinkę ... ? kurcze mi sie jeszcze tak tanio nie udało. Może za mało szukam, nawet jeśli to 11 ojro od duszy to i tak tanio.
kor_nick
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kor_nick » 04.07.2011 00:15

nie ma co generalizować.
ja np. płacę 50 euro za pokój 2+2 z łazienką klimą i... pełnym wyżywieniem łącznie z winem rakiją i co tam chcesz do oporu. I świetną atmosferą u gospodarzy, co jest tak naprawdę bezcenne.
Tak więc zależy kto jak trafi.
Mariusz1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz1 » 04.07.2011 10:45

Hej mieliśmy do dyspozycji taras , duży pokój , duża kuchnia , łazienka , zajmowaliśmy piętro budynku z widokiem na morze , klimy nie bylo ale nie była potrzebna może lipiec czy sierpień. A i te 11 euro było od osoby i gospodarze byli ok.
flejm
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) flejm » 06.07.2011 14:13

kor_nick napisał(a):nie ma co generalizować.
ja np. płacę 50 euro za pokój 2+2 z łazienką klimą i... pełnym wyżywieniem łącznie z winem rakiją i co tam chcesz do oporu. I świetną atmosferą u gospodarzy, co jest tak naprawdę bezcenne.
Tak więc zależy kto jak trafi.

A gdzie jeździsz i czy możesz podać namiary do gospodarzy??

Pytanie kieruję także do Mariusza1, :)
gość o1
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gość o1 » 06.07.2011 14:33

spokojnie starczy.my w zeszłym roku mieliśmy podobną kwote na 2+2 i nikt nie narzekał ,starczyło na pizze rybki lody etc.A także na wycieczki statkami
viggen_wawa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) viggen_wawa » 06.07.2011 17:39

Jacek 206 napisał(a):Witaj Mariusz.
Kwota którą masz na wydanie na pewno starczy, poczytaj jeszcze o objeździe autostrady w Słowenii (30 E zaoszczędzone).
Porównaj sobie ceny w sklepach.
lidl.hr, plodine.hr, konzum.hr, zobaczysz co i za ile możesz kupić na miejscu.
Życzę miłego wypoczynku w Chorwacji. :lol:

Witaj Jacku. To prawda. Ceny w tych dużych sklepach nie sa tragiczne. Mariusz dasz radę
Miłych wakacji
Mariusz1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz1 » 09.07.2011 16:40

Witam w tym roku byłem w Rogoźnicy na wyspie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

czy 1000 euro starczy? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone