Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Croatia 2009 - Mistrzostwa Świata w piłce ręcznej.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tygrys500
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tygrys500 » 01.02.2009 21:56

Francja zdobyła dzisiaj to co dwa lata temu ukradli im sędziowie w meczu z Niemcami. Na dzień dzisiejszy najlepsza drużyna na świecie.
Chorwaci mieli pretensje do sędziów chyba o to że ci nie sędziowali po gospodarsku.
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 01.02.2009 21:57

Rozumiem również szacunek do innych krajów, bo i ja lubię chorwacki klimat, jednak sport to sport, a w nim nie ma sentymentów, a jak słyszę po meczu PL/HR ze strony Polaka, iż nasi wygrali to krew mnie zalewa. Co innego, gdy się jest małżeństwem polsko-chorwackim, można może zrozumieć, ale mam pytanie - ilu by się Chorwatów cieszyło, gdyby Polska wygrała???
Nie wymienię tej osoby, bo już się domyśla i jak by pogdybać jak Mibi, to ciekaw jestem reakcji forumowicza, gdyby chorwaccy kibice zagłuszali nasz hymn??? Też byłby dumny?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.02.2009 22:08

"Podczas dekoracji kibice wygwizdali złotych medalistów oraz wybranego do drużyny gwiazd turnieju Nikolę Karabaticia - reprezentanta Francji, którego ojciec jest Chorwatem i grał kiedyś w kadrze Jugosławii.

Gwizdali też podczas francuskiego hymnu - "Marsylianki". Na dodatek największy gwiazdor Chorwacji Ivano Balić nie dał sobie założyć na szyję srebrnego medalu, a Igor Vori, wybrany MVP turnieju, w finale otrzymał czerwoną kartkę za próbę rzucenia w sędziego piłką."

Wstyd i tyle,Chorwaci!
Dobra ilustracja jak cienka linia dzieli patriotyzm od nacjonalizmu czy wręcz szowinizmu.
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 01.02.2009 22:09

Skee fakt jest Francuzi bily lepszy, zwlaszca w drugej polowie o tym tez pisale i dlatego gratulacija.
Zachowanie publicznosci w Zagrzebiu na koncu meczu niegodne imprezi sportowej, Zagrzebia i Chorwacji. Zgadzam sie.
W sporcie družinowim gwiazdorstwo jest raczej "nieprodukcijne" ale jezeli jusz to jest Ciupic wszrod Chorwatow.
Tez na nerwach i po wpliwem niegatywnich emocji bez sensu poswiecile Mustafi te telediski z youtube.
Jest taki paradoks ze duza czensc Chorwatow nie potrafi akceptowac przegranej, drugego miejsca. Jednak duza czesc mlodzierzy imprezuje na glownim targu w Zagrzebiu.
Po tych zawodach Chorwaci sa bogatszy za 6 duzich chal sportowich (budzet jest szczuplejszi o wartosci tych chal :lol: )
Aha i jeszcze jedno calkiem z innej beczki od dzisz obiwatele EU moga kupowac nieruchomosci w CRO jak by byli chorwatamy (oprucz lasow i ziemy rolnej).
Pozdrawiam Leon
I jeszcze raz serdeczne gratulacije dla Polskej druziny.
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 01.02.2009 22:24

hepik napisał(a):Gwizdali też podczas francuskiego hymnu - "Marsylianki".
Wstyd i tyle,Chorwaci!

No kolego też mnie pocieszyłeś, bo myślałem, że już niektórym słońce mózg wypaliło na ostatnim pobycie w cro (mam na myśli mój post nad Twoim).
Podobnie co do hymnu itd. napisałem stronę wcześniej.

Polska Górą! Prawdziwi sportowcy. Jakby kto pytał to uprzedzę - A niby dlaczego Francuzom miało się to nie należeć???
Chorwaci widać, iż nie zasłużyli nawet na 2 miejsce!

Obrazek Obrazek
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 01.02.2009 22:26

mariovango napisał(a):a ja mam pytania z ciutke innej beczki ;) czy wiecie moze co to byla za piosenka puszczana wlasnie w meczu francja - chorwacja zwlaszcza w pierwszej polowie gdy byly ciutke dluzsze przerwy na wytarcie parkietu ? musi byc bardzo znana w Cro bo co chwile bylo ją slyszec ;) pozdrav//
ok znalezione sorki za zamieszanie ;)

BARUNI - HRVATSKA JE PRVAK SVIJETA

Pozdrav Adaś
prazek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) prazek » 01.02.2009 22:48

Nie potrfili zachować się. Gwizdy w czasie hymnu w jakiejkolwiek
sytuacji nie mają prawa być. Ani zawodnicy, ani kibice nie popisali
się. Wyróżnienie dla najlepszego zawodnika turnieju nie należało się
temu "burakowi", który wyleciał za czerwoną kartkę. Ciekawa jestem,
jak komentowanoby podobne zachowanie innych drużyn i ich kibiców.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.02.2009 23:02

Tak jak pisałem "siła wyższa" nie pozwoliła mi zobaczyć końcówki meczu i co było potem.

Z tego co piszecie , i co co przekazują media , ocena kibiców może być jednoznaczna - część chorwackich kibiców nie umie przyjąć przegranej swojej drużyny - smutne to i godne potępienia.

Ale kibice to tylko część każdego społeczeństwa - więc przez ich zachowanie nie można oceniać negatywnie całego narodu.

Pozdrav.
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 01.02.2009 23:11

Janusz Bajcer napisał(a):Ale kibice to tylko część każdego społeczeństwa - więc przez ich zachowanie nie można oceniać negatywnie całego narodu.

A jaka duża musi być grupa reprezentatywna, by ocenić naród czy potrafi on przegrywać?
prazek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) prazek » 01.02.2009 23:29

Nie można szukać wytłumaczenia dla takiego zachowania. Należy je stanowczo potępić.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.02.2009 23:37

prazek napisał(a):Nie można szukać wytłumaczenia dla takiego zachowania. Należy je stanowczo potępić.

Potępiłem :!:
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 01.02.2009 23:37

Janusz znów nie w temacie. Rozmawiamy o kibicach i zachowaniu sportowców, bo się rozumie, że nie można powiedzieć Polacy to złodzieje, gdy kilku podprowadzi furę nimcowi.
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 01.02.2009 23:40

...chorwacke medija tagze kritikuja zachowanie Balića i czesci publicznosći..
http://www.index.hr//teme/rsp09/default ... &id=419644
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 01.02.2009 23:48

Leon napisał(a):Skee fakt jest Francuzi bily lepszy, zwlaszca w drugej polowie o tym tez pisale i dlatego gratulacija.
Zachowanie publicznosci w Zagrzebiu na koncu meczu niegodne imprezi sportowej, Zagrzebia i Chorwacji. Zgadzam sie.
W sporcie družinowim gwiazdorstwo jest raczej "nieprodukcijne" ale jezeli jusz to jest Ciupic wszrod Chorwatow.
Tez na nerwach i po wpliwem niegatywnich emocji bez sensu poswiecile Mustafi te telediski z youtube.
Jest taki paradoks ze duza czensc Chorwatow nie potrafi akceptowac przegranej, drugego miejsca. Jednak duza czesc mlodzierzy imprezuje na glownim targu w Zagrzebiu.
Po tych zawodach Chorwaci sa bogatszy za 6 duzich chal sportowich (budzet jest szczuplejszi o wartosci tych chal :lol: )
Aha i jeszcze jedno calkiem z innej beczki od dzisz obiwatele EU moga kupowac nieruchomosci w CRO jak by byli chorwatamy (oprucz lasow i ziemy rolnej).
Pozdrawiam Leon
I jeszcze raz serdeczne gratulacije dla Polskej druziny.

Leonie podaj jakieś namiary na informacje, o możliwości kupowania domów, spóbuje to potem dostarczyć mojemu prawnikowi.(gdzie, przepisy itd...)
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 01.02.2009 23:54

....popiel sprubuje to napisac po polsku choć mi to nigdy nie wichodzy....
....moze to byli ci jak ich wy w Polsce naziwacie pseudokibice....
...czy wasi pseudo kibice rozrabiaja przed czy po meczu?
Potepiam zachowanie kibicow i niektorich zawodnikow bo z calej imprezy zrobily kaszane, a cala chorwacja (kazdy obiwatel) sie sprezyla ze by na czas bile gotowe chale sportowe i inna potrzebna infrastrukture.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Croatia 2009 - Mistrzostwa Świata w piłce ręcznej. - strona 45
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone