Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Croatia 2009 - Mistrzostwa Świata w piłce ręcznej.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 01.02.2009 20:32

Oczywiście wielkie gratulacje dla Polaków za trzecie miejsce i bardzo ładny mecz. :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Marcin Lijewski znalazł się w "zespole gwiazd" mistrzostw świata w piłce ręcznej 2009. Reprezentant Polski został wybrany najlepszym prawym rozgrywającym mistrzostw.

To nie pierwsze tego rodzaju wyróżnienie dla popularnego "Lijka". Na MŚ 2007 również został wybrany najlepszym prawym rozgrywającym.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.02.2009 21:02

hrehor napisał(a):Bardzo nie ładne zachowanie Ivano Balića chodzi mi oto, iż nie pozwolił sobie założyć medalu na szyję oraz druga sytuacja jak kolega z drużyny przekazywał mu zdobyty puchar a on go po prostu nie przyjął wszyscy zawodnicy zachowywali się jak na prawdziwych zawodowców i sportowców przystało tylko Ivano zachował się jak rozpieszczona gwiazda, przecież nie grał dla siebie, ale dla wszystkich swoich kibiców i całej Chorwacji twierdze, że nie przystało mu się tak zachowywać chyba, że nie zależy mu na kibicach.

Zgadzam się z tą opinią w 100 % :!: ...totalna kicha Balica...nie jest to wg mnie żadna gwiazda tej dyscypliny...od gwiazdy wymaga się więcej...
GRATULACJE dla Naszych za 3 miejsce...i prawie Naszych za srebro
:lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.02.2009 21:08

Mecz oglądałem do stanu 18:18 i musiałem wyjść z domu - tzw. siła wyższa.
Może i dobrze , bo ominęło mnie najgorsze co stało się później.
Brawo dla Francji , powtórzyli sukces z Pekinu , brawa dla pokonanych - srebrny medal też jest sukcesem.

Srebrna Krila - Na modrom nebu iznad Zagreba

PS. Gwiazdy Francji i Chorwacji dziś nie świeciły, a dzisiejsza nasza gwiazda "Bielecka" :wink: powiedziała , że w piłce ręcznej liczy się drużyna. :lol:
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 01.02.2009 21:09

Bartek Jaszka rzeczywiście godzien uznania :!:
A zachowanie kibiców chorwackich ... przygnębiające. Ciekawe, czy chorwackie gazety skomentują to zachowanie, szczególnie nieprzyjemne w czasie hymnu narodowego Francji.
skee
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) skee » 01.02.2009 21:13

A mi szczególnie podobała się odpowiedź S.Szmala na pytanie dziennikarza: 'Jak będzie świętować ten sukces?'
Odpowiedź brzmiała: 'Ja będę pił alkohol.' :lol:
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 01.02.2009 21:15

hrehor napisał(a):Marcin Lijewski znalazł się w "zespole gwiazd" mistrzostw świata w piłce ręcznej 2009. Reprezentant Polski został wybrany najlepszym prawym rozgrywającym mistrzostw.

To nie pierwsze tego rodzaju wyróżnienie dla popularnego "Lijka". Na MŚ 2007 również został wybrany najlepszym prawym rozgrywającym.

"Drużyna Gwiazd" MŚ 2009:

Bramka: Thierry Omeyer (Francja).
Koło: Igor Vori (Chorwacja).
Prawe skrzydło: Ivan Cupic (Chorwacja).
Prawe rozegranie: Marcin Lijewski (Polska):D
Środek rozegrania: Nikola Karabatic (Francja).
Lewe rozegranie: Blazenko Lackovic (Chorwacja).
Lewe skrzydło: Michael Guigou (Francja).

Gratulacje dla Francji za 1 miejsce, Chorwacji za drugie i jeszcze raz polskim zawodnikom za zdobycie brązu - miło było patrzeć jak oni się z tego medalu cieszyli w przeciwieństwie do Chorwatów. Na domiar tego :
Skandal na koniec mistrzostw!

Autor informacji: Leszek Salva

Rzucanie trąbek, monet i innych przedmiotów na boisko i wygwizdanie mistrzów świata - taka była reakcja chorwackich kibiców na porażkę swojej drużyny w finale mistrzostw świata z Francją.

Gdy pięć minut przed końcem Francuzi odskoczyli na dwa gole przewagi, a potem jeszcze ją powiększyli, Chorwaci nie mogli pogodzić się z porażką. Na parkiet poleciały najróżniejsze przedmioty, a na trybunach zapanowała konsternacja i cisza. Delegaci i sami zawodnicy sprzątali śmieci z boiska, ale mecz bez problemów dokończono.

Drugi akord skandalu miał miejsce podczas ceremonii dekoracji, gdy chorwaccy kibice nie tylko niemiłosiernie wygwizdali mistrzów świata, ale buczeli i zagłuszali francuski hymn, Marsyliankę. Najwięcej gwizdów dostało się pochodzącemu z Chorwacji graczowi trójkolorowych Nikoli Karabatićowi, gdy odbierał nagrodę dla najlepszego rozgrywającego mundialu.

Dla odmiany bardzo ciepło przyjęto Polaków. Biało-czerwoni nie tylko dostali gromkie oklaski, ale w momencie odbierania brązowych medali cala hala skandowała "Polska, Polska".

źródło informacji: INTERIA.PL
mariovango
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariovango » 01.02.2009 21:32

a ja mam pytania z ciutke innej beczki ;) czy wiecie moze co to byla za piosenka puszczana wlasnie w meczu francja - chorwacja zwlaszcza w pierwszej polowie gdy byly ciutke dluzsze przerwy na wytarcie parkietu ? musi byc bardzo znana w Cro bo co chwile bylo ją slyszec ;) pozdrav//
ok znalezione sorki za zamieszanie ;)
Ostatnio edytowano 01.02.2009 21:40 przez mariovango, łącznie edytowano 1 raz
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 01.02.2009 21:32

slapol napisał(a):
hrehor napisał(a):Bardzo nie ładne zachowanie Ivano Balića chodzi mi oto, iż nie pozwolił sobie założyć medalu na szyję oraz druga sytuacja jak kolega z drużyny przekazywał mu zdobyty puchar a on go po prostu nie przyjął wszyscy zawodnicy zachowywali się jak na prawdziwych zawodowców i sportowców przystało tylko Ivano zachował się jak rozpieszczona gwiazda, przecież nie grał dla siebie, ale dla wszystkich swoich kibiców i całej Chorwacji twierdze, że nie przystało mu się tak zachowywać chyba, że nie zależy mu na kibicach.

Zgadzam się z tą opinią w 100 % :!: ...totalna kicha Balica...nie jest to wg mnie żadna gwiazda tej dyscypliny...od gwiazdy wymaga się więcej...
GRATULACJE dla Naszych za 3 miejsce...i prawie Naszych za srebro
:lol:

Kolego , Ivano Balic jest nie tylko gwiazdą , ale i żywą legendą światowej piłki recznej :!: I taką pozostanie do końca :D
Jacynty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacynty » 01.02.2009 21:36

krakuscity napisał(a):
hrehor napisał(a):

Najwięcej gwizdów dostało się pochodzącemu z Chorwacji graczowi trójkolorowych Nikoli Karabatićowi, gdy odbierał nagrodę dla najlepszego rozgrywającego mundialu.

Nikola Karabatić (ur. 11 kwietnia 1984 roku w Niszu), urodzony w Serbii..

a poza tym..dziwny jest ten świat-Chorwaci mając srebro rozpaczają, łzy łykają na przemian z rakiją, a w Polsce feta , święto mimo brązu.... :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.02.2009 21:39

W Twoim mniemaniu tak, ale w moim nie... taka różnica w naszych odczuciach. Dla mnie gwiazda zachowuje się w każdym momencie jak gwiazda, a nie jak rozkapryszony dzieciak bez klasy...(mowa o Balicu oczywiście, bo cytowanie postu zawiodło...)...
Ostatnio edytowano 01.02.2009 21:41 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 01.02.2009 21:40

Janusz Bajcer napisał(a):Mecz oglądałem do stanu 18:18 i musiałem wyjść z domu - tzw. siła wyższa.
Może i dobrze , bo ominęło mnie najgorsze co stało się później.
Brawo dla Francji , powtórzyli sukces z Pekinu , brawa dla pokonanych - srebrny medal też jest sukcesem.

Srebrna Krila - Na modrom nebu iznad Zagreba

PS. Gwiazdy Francji i Chorwacji dziś nie świeciły, a dzisiejsza nasza gwiazda "Bielecka" :wink: powiedziała , że w piłce ręcznej liczy się drużyna. :lol:

Za wiarę w brąz , jest nagroda :wink: :D

Laku noc .
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 01.02.2009 21:43

slapol napisał(a):W Twoim mniemaniu tak, ale w moim nie... taka różnica w naszych odczuciach. Dla mnie gwiazda zachowuje się w każdym momencie jak gwiazda, a nie jak rozkapryszony dzieciak bez klasy...(mowa o Balicu oczywiście, bo cytowanie postu zawiodło...)...

Tak to już jest , że są różne typy gwiazd i to nie tylko w sporcie :)
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 01.02.2009 21:50

jac61b napisał(a):
krakuscity napisał(a):
hrehor napisał(a):

Najwięcej gwizdów dostało się pochodzącemu z Chorwacji graczowi trójkolorowych Nikoli Karabatićowi, gdy odbierał nagrodę dla najlepszego rozgrywającego mundialu.

Nikola Karabatić (ur. 11 kwietnia 1984 roku w Niszu), urodzony w Serbii..

a poza tym..dziwny jest ten świat-Chorwaci mając srebro rozpaczają, łzy łykają na przemian z rakiją, a w Polsce feta , święto mimo brązu.... :D

Nikola to Jugoslowianin ( Serbo - Chorwat ) . Gdyby nie był Francuzem , to grałby na 100 % w drużynie serbskiej :!: To wszystko tłumaczy :)
Dla Polaków brąz to sukces , dla Chorwatów srebro , to niestety porażka :(
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 01.02.2009 21:52

Podobnie jak Dromader powiem tak:

SKANDALICZNE ZACHOWANIE Chorwatów JAK NA SPORTOWCÓW!!!!

Rozumiem płacz i złość zaraz po gwizdku kończącym mecz, ale podczas wręczania medali!!!???
Wyglądali jak obrażone dzieci z przedszkola! Tylko patrzyłem, który nie odbierze medalu. Puchar przekazywany z musu i już nie pamiętam by któryś go pocałował.

Oklaski kibiców dla naszej wspaniałej reprezentacji, to miłe. Francuzi przywitani gwizdami. Podczas hymnu również zagłuszanie przez trąbki. Bardzo nie ładnie.

Zapomnieli czym jest sport. Czekam, by któryś z obecnych na forum kolegów mieszkających w Chorwacji, powiedział czy na ulicach lub w barach były głośne zabawy i radość ze zdobytego II miejsca, bo u nas z pewnością by tak było!!! ???? Brak słów.

Gratulacje dla zwycięzców! Obrazek

Ostatni, będą pierwszymi, więc z całego serca powiem:

POLACY BYLIŚCIE ŚWIETNI!!!! Polska Górą!!!

:!: :!: :!: :!: :!: Obrazek :!: :!: :!: :!: :!:
Ostatnio edytowano 01.02.2009 21:55 przez pasażer, łącznie edytowano 1 raz
Jacynty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacynty » 01.02.2009 21:53

mariovango napisał(a):a ja mam pytania z ciutke innej beczki ;) czy wiecie moze co to byla za piosenka puszczana wlasnie w meczu francja - chorwacja zwlaszcza w pierwszej polowie gdy byly ciutke dluzsze przerwy na wytarcie parkietu ? musi byc bardzo znana w Cro bo co chwile bylo ją slyszec ;) pozdrav//
ok znalezione sorki za zamieszanie ;)

Nie był to czasem hymn kibiców?
Nowy hymn :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Croatia 2009 - Mistrzostwa Świata w piłce ręcznej. - strona 44
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone