Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Croatia 2009 - Mistrzostwa Świata w piłce ręcznej.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 30.01.2009 14:26

Tak wiem... :roll: jakbyśmy JAKIMŚ cudem wygrali ten mecz, choć wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią, że go jednak przegramy, to wyrzucą mi wszystkie kiełbaski przewożone przez granicę w bagażniku :oczko_usmiech: nie mówiąc o nie zapłaconych rachunkach a jeszcze odsetki doliczą :mrgreen:
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 30.01.2009 15:12

Cześć,chciałam się z Wami podzielić obserwacją i refleksją (tylko, proszę, nie śmiejcie się... nie jestem szczególnie doświadczonym kibicem sportów zespołowych...). Nie wiem, czy ktoś z Was zwrócił na to uwagę...
Podczas spotkań rozgrywanych w Zagrzebiu zaskoczyło mnie a nawet zniesmaczyło odrobinę, że spiker podczas meczu wykrzykuje hasła dopingujące chorwacką reprezentację, i że z głośników (także podczas meczu!) rozbrzmiewają piosenki hr kibiców zagrzewające do walki drużynę gospodarzy.. Wydało mi się to w jakiś sposób "nieeleganckie" w stosunku do gości turnieju... W Splicie nie miało to miejsca.
Dlatego żałuję, że naszej ekipie przyszło grać właśnie w Zagrzebiu...
Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 30.01.2009 18:04 przez Katarzyna Głydziak Bojić, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.01.2009 16:17

Kaśka,nigdy nie widziałaś meczu Ligi Światowej w siatkówce rozgrywanego w Polsce?
Ostatnio edytowano 30.01.2009 16:18 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 30.01.2009 16:18

hepik napisał(a):Kaśka,nigdy nie widziałaś meczu Ligi Światowej w siatkówce rozgrywanego w Polsce?

Nie. Znaczy, że to normalka?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.01.2009 16:20

Spodek w Katowicach
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 30.01.2009 16:28

Choć raz nie jestem w stresie! Czy to Oni wygrają, czy my, to i tak wyjdzie, że Nasi wygrali!!! :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.01.2009 16:30

Zorganizowana widownia to najmniejszy problem i nie ma sie czym przejmować,czasem nawet może bardziej zmotywować,kiedy wszyscy przeciw nam :wink:
A nawet lepiej gdy przyjmuje bardziej cywilizowane formy.
A jeslki o eleganckość chodzi-miło by było ,gdyby Chorwaci zarezerwowali przeciwnikom z 500 czy nawet 1000 biletów...ale teraz to juz musztarda po obiedzie .
zoohha
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zoohha » 30.01.2009 17:28

Juras, bardzo trafnie zabrzmiało :D
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 30.01.2009 17:36

Jurek napisał(a):Choć raz nie jestem w stresie! Czy to Oni wygrają, czy my, to i tak wyjdzie, że Nasi wygrali!!! :lol:

Zgadzam się z Tobą Jurku:)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 30.01.2009 17:44

Ciekawe co by się stało gdybym do knajpy do której dzisiaj idę ten mecz oglądać zabrał ze sobą chorwacką flagę :devil: :?: :lool:

Przecież i tak wygrają NASI nie :?: :lool:
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 30.01.2009 18:13

Do jakieś brzydkiej knajpy chodzisz...
Albo idź z dwiema flagami to nie oberwiesz :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.01.2009 18:16

Leszek Skupin napisał(a):Przecież i tak wygrają NASI nie :?: :lool:[/color][/i][/b]

To przypomina pocieszanki " mały ale technik" właścicieli maluchów :wink:

A tu zaraz II połowa naszych finałowych rywali. :lol:
http://www.nazywo.net/pilka,reczna,na,zywo.php
Francja -Dania 16-11 do przerwy.

http://www.nazywo.net/pilka,reczna,na,zywo.php
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 30.01.2009 18:27

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Cześć,chciałam się z Wami podzielić obserwacją i refleksją (tylko, proszę, nie śmiejcie się... nie jestem szczególnie doświadczonym kibicem sportów zespołowych...). Nie wiem, czy ktoś z Was zwrócił na to uwagę...
Podczas spotkań rozgrywanych w Zagrzebiu zaskoczyło mnie a nawet zniesmaczyło odrobinę, że spiker podczas meczu wykrzykuje hasła dopingujące chorwacką reprezentację, i że z głośników (także podczas meczu!) rozbrzmiewają piosenki hr kibiców zagrzewające do walki drużynę gospodarzy.. Wydało mi się to w jakiś sposób "nieeleganckie" w stosunku do gości turnieju... W Splicie nie miało to miejsca.
Dlatego żałuję, że naszej ekipie przyszło grać właśnie w Zagrzebiu...
Pozdrawiam

to standardzik ,dlatego się mówi o graniu z gospodarzem. Ale jeśli publika do bani to spiker zazwyczaj siedzi cicho bo to dopiero "siara" wychodzi. Ale publicznością chorwacką i polską dobrze się reżyseruje .Ważne żeby kibice skandowali "za" a nie "przeciw"
Pamiętam mecze eliminacji do Ligi Światowej w Warnie. publika bułgarska się nie popisała. Bułgarzy przyjechali do Spodka pamiętając o tamtych wydarzeniach zostali zaskoczeni kulturalnym dopingiem.Plamen Konstantinow ponad 1,5 h rozdawał autografy i pstrykał fotki.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.01.2009 18:39

Konstantinov w 2006 był wicemistrzem Polski w barwach Jastrzębskiego Węgla i najlepszym zagranicznym zawodnikiem polskiej ligi.
A w Zagrzebiu trwa rzeź niewiniątek tzn Duńczyków :wink:
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 30.01.2009 18:41

Leszek Skupin, prosze sie nie denerwowac sedziamy (ze niby benda po stronie chorwatow). Gdy by tak rozwazac twoja logika (a tak tez rozwarzaja w jednich chorwackich medich -tylko w druga strone) to moze Niemcy benda po waszej stronie. Wenta naprziklad byl zawodnikem reprezentacji Niemiec
....In 1996 Bogdan Wenta accepted German citizenship, which caused a lot of controversy in his homeland, Poland....

Jestescie ich sasiadamy. Jedzieci do nich na zakupi...
Duzo waszich zawodnikow gra w Niemczech itp.....

Nie trzeba sie bac sedziow, tagrze publicznosci, wogule sie niema czego obawiac. Chlopaki graja "pol" zycia razem czy przeciw sobie i znaja sie jusz jak "wysie konie". Pobawia sie troche na bojistku ta malutka pilka, popchaja sie i pomacaja troche, podniesa emocije nas przed telewizoramy i wigraja lepsi. I za 15 dny znow benda grac razem tylko "pomieszany".

No i niech dzisz wygraja lepszy czyli chorwaci :lol: :lol: :lol: :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Croatia 2009 - Mistrzostwa Świata w piłce ręcznej. - strona 29
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone