Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Croatia 2009 - Mistrzostwa Świata w piłce ręcznej.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
blubaj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) blubaj » 28.01.2009 10:03

kilka przypomnień dla tych którzy zaczną kibicować od półfinału:
Po dramatycznym zwycięstwie z wspaniale grającymi Rosjanami w samej końcówce meczu dramat z Macedonią... ostatnia minuta...jest remis...tracimy gola i jesteśmy w natarciu. kilka sekund do końca i faul...wybijający nie może oderwać się od ziemi więc będziemy rozgrywać na wbiegającego z wyskokiem Bieleckiego. napięcie potęgują sędziowie którzy długo wstrzymują rozegranie rzutu wolnego...w końcu gwizdek i... fatalny błąd w podaniu...ale Karol dopada do piłki i mamy kolejny faul...do końca jedna sekunda...on wybija...może tylko strzelać bo to zbyt mało by rozegrać choćby jedno podanie... i genialny mz rzut Bieleckiego... gdyby wszedł to pewnie na lata stałby się kanonem sportowych wspomnień.
dla tych którzy nie widzieli, polecam i przypominam że to rzut po czasie - Karol miał tylko jedną sekundę i nie mógł oderwać się od ziemi, a przed sobą miał mur z sześciu rosłych rywali i bramkarza:

Obrazek

później porażka z Niemcami i do kolejnej fazy awansujemy z zerowym dobytkiem pktowym - szanse są już więc raczej teoretyczne.
Ale gramy dwa koncertowe mecze, a nasi rywale tracą pkty jakby pod nasz wynik.
Na pewno warto spojrzeć na bramkę Sławka Szmala.
Zacięta końcówka meczu...prowadzimy ledwie jedną bramką, a Sławek broni i... dobija rywali fenomenalnym golem przez całe boisko!
Warto dodać, że duński bramkarz Kasper Hvidt to taki Iker Casillas w półświatku ręcznej.

http://patrz.pl/filmy/bramka-slawomira- ... lska-dania

i wreszcie mecz o półfinał - być albo nie. Niemcy już przegrali i Duńczycy już tam są. dla tych którzy nie widzieli:

Jeszcze dwie minuty przed końcem Norwegowie utrzymują dwubramkową przewagę - są megaskuteczni zwłaszcza w drugiej połowie. Na dokładkę rzuca Bielecki, a Erevik broni i wikingowie stają przed szansą strzelenia trzeciej bramki. Jednak tracą piłkę i to Jurasik zdobywa pięknym strzałem norweską bramkę, a potem broni Szmal, kontra, dogranie na skrzydło i gol Glińskiego - jest remis!
Przy takim wyniku awansują, modlący sie o taki rezultat po porażce z Danią, Niemcy. W innym wypadku awans ma zapewniony zwycięzca tego meczu. Do końca 14 sekund przy stanie 30:30, trener Norwegów bierze czas. Przy linii boiska nasz trener
- Mamy 15 sekund, oni zdejmą bramkarza, wprowadzą siódmego gracza! Trzeba przerwać im i będzie pusta brama! Trzeba przerwać im i będzie pusta brama! Tylko spokojnie, mamy dużo czasu.

czyż oni nie są genialni?
Ostatnio edytowano 28.01.2009 14:54 przez blubaj, łącznie edytowano 2 razy
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 28.01.2009 10:32

Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 28.01.2009 10:37

JacYamaha napisał(a):Teraz mogę powtórzyć po trenerze:
Kochanie, 15 sekund to mnóstwo czasu....

:lool: :lool:

Oglądaliśmy ten mecz ze znajomym w knajpie i praktycznie tak samo skwitował to stwierdzenie :lol:
Jak było dwie minuty do końca, mój mąż mówi, że nie ma szans, żeby odrobili w te dwie minuty.... no to ja mu wykład zrobiłam ile to można w dwie minuty, że wystarczą dwie udane kontry- na które potrzeba minuty i już, ale nigdy jeszcze nie spotkałam się z sytuacją żeby 15 sekund przed końcem TAKĄ bramkę strzelić :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.01.2009 10:46

Dromader napisał(a):Bez złośliwości powiem :devil: , że zawsze warto wierzyć do końca :papa:

Z tą wiara to slogan choc słuszny :wink:
Ja tam myślę,że wczoraj w 58 min z sekundami ,gdy Norwegia prowadziła 2 bramkami i miała piłkę nie było nikogo kto wierzył...trzeba byc niewyobrażalnym frajerem,żeby takie coś przegrać...jasne,że się cieszyć trzeba ale prawda jest taka ,że zagraliśmy kiepsko.
Bo kiedy się gra dobrze nie trzeba boskiej ingerencji w postaci cudu :lol:
Wystarczył gwizdek sędziego (dobrze ,że nie sędziował Hovard Webb) gdy Siódmak faulując (albo na pograniczy faulu) odbierał piłę Norwegowi i od wczoraj byśmy wieszali psy na Polakach zamiast sie zachwycać "geniuszami"

A mój komentarz po pierwszej rundzie trzeba bedzie przeanalizować po zakończeniu MŚ.
Jeśli zagramy w finale ,nie mówiąc o złocie, odszczekam uroczyście ,długo i pod najniższym stołem.

Na razie prawda jest taka-zagraliśmy dwa fantastyczne mecze (Serbia i Dania-tyle,że wtedy praktycznie bez presji,bo wydawało się wszystko już przegrane,jeden niezły z Rosja wcześniej a poza tym fatalnie z Niemcami i Mołdawią ,kiepsko z Norwegią)

Z Chorwatami obawiam się polegniemy jak dwa lata temu z Niemcami w finale-bez walki...obym sie mylił i musiał odszczekać :wink:
blubaj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) blubaj » 28.01.2009 10:49

szanuję Niemców i nawet ich lubię :)
w ręcznej naprawdę jesteśmy przy nich kopciuszkiem.
ale pozwolić sobie na obejrzenie tej końcówki z niemieckim spikerem.... bezcenne ;)
tyle że trzeba puścić przez proxy bo od nas niedostępne więc np. wstawić http://de.youtube.com/v/E9h7KCEyUdI">http://de.youtube.com/v/E9h7KCEyUdI&hl=de&fs=1&rel=0&hd=1" />
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 28.01.2009 10:53

zlybanan napisał(a):...

Taaaaaa :D:D:D:D Powspominajmy to jeszcze raz :D:D:D:D
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 28.01.2009 10:53

Wszystko wszystkim ale w tej drugiej rundzie to wszystko układało sie pod nas .... nawet wczoraj przeciez skromny fakt , mecz w zasadzie o nic który w Polsce mało kogo obchodził , Serbia - Macedonia , gdyby Serbowie nie wygrali , Norwegom wystarczyłby remis , nie zdjeli by bramkarza i ...... pewnie nie byłoby pófinału dla nas ....
Po pierwszej rundzie Lijewski powiedzial że na półfinał potrzebowalibyśmy cudu , a on nie wierzy w cuda :D
Od wczoraj pewnie zmienilzdanie
No i wszystko wszystkim ,szczęściu trzeba pomagac i to chlopcy uczynili , a chwala im za to że nie zwątpili kiedy wielu zwątpiło ( w tym ja przyznam się na dwie minuty przed końcem stwierdziłem że to koniec ) , po tym sie poznaje praqwdziwych sportowców i dlatego są wielcy .
Miejmy nadzieje że to szczęście ich nie opuści , bo na pewno woli walki im nie zabraknie !!! :D
Biedni CHorwaci :lol:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 28.01.2009 10:54

Adam,K napisał(a):Niemiecki komentarz do meczu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Film jest niedostępny w Twoim kraju.

8O Co jest :?::?::?:
blubaj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) blubaj » 28.01.2009 10:59

Leszek jak to co? TVP ;)

ale patrz mój post wyżej :)
niech żyje proxy :D
blubaj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) blubaj » 28.01.2009 11:03

Roksa_ napisał(a):no to ja mu wykład zrobiłam ile to można w dwie minuty

no teraz już wie, że można w dwie minuty usłyszeć wykład od żony...zamiast taaaaakiej akcji ;)
swoją drogą to musiał być interesujący wykład :P
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 28.01.2009 11:10

Leszek Skupin napisał(a):
Adam,K napisał(a):Niemiecki komentarz do meczu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Film jest niedostępny w Twoim kraju.

8O Co jest :?::?::?:

Przed chwilą działało. :?
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 28.01.2009 11:11

zlybanan napisał(a):....
tyle że trzeba puścić przez proxy bo od nas niedostępne więc np. wstawić http://de.youtube.com/v/E9h7KCEyUdI">http://de.youtube.com/v/E9h7KCEyUdI&hl=de&fs=1&rel=0&hd=1" />

Dzięki Adam dałem radę jak zlybanan wstawił hidemyass ;)

Pięęęęękne :hearts::hearts::hearts::hearts::hearts: ta rozpacz w głosie :twisted: nie znam niemieckiego, ale słychać rozpacz w głosie :lol:
Darek9634
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darek9634 » 28.01.2009 11:25

A z polskim komentarzem jeszcze gdzieś zobaczę ?
pooglądałem sobie kilka razy i chciałem pokazać (film) komuś z innego pokoju. Wracamy a tu kicha. :(
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 28.01.2009 11:28

Darek9634
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darek9634 » 28.01.2009 11:31

Niedostępny w twoim kraju. :( Po niemiecku, chorwacku, i rosyjsku już słyszałem
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Croatia 2009 - Mistrzostwa Świata w piłce ręcznej. - strona 22
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone