Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Croatia 2009 - Mistrzostwa Świata w piłce ręcznej.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 27.01.2009 23:43

Janusz Bajcer napisał(a):Czasem (a może zawsze) szczęście sprzyja lepszym :lol: czyli dziś naszym.
A Norwegowie chyba pomylili dyscypliny :wink: bramkarza wycofuje się z bramki w hokeju :lol: :wink:

dyscypliny się mieszają...
obyśmy już w finale kijów hokejowych nie zobaczyli...
:o
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 27.01.2009 23:46

Leon napisał(a):Oglandale oba mecze, poniewarz chorwaci wygriwali druga polowe oglandale Polske i wiedziale ze Norwedzi wiciagna bramkaza bo im tez wygrana bila potrzebna (nie bilo tutaj kombinowania jak niekturzi sadzili o Nemcach i Dunow). Tylko nie wiem po cholere mu dawali pilke pare sekund przed koncem kiedy mialy strelic bramke. Widaje mi sie ze facet teras ma duzego kaca moralnego. Ale i tak pujdzie do raju bo uszczeszliwil 40 i ciut wiencej milionow ludzi w jednej chwili.
Jak by nie bilo Polaci dobrze graja, ale ja sie i tak najbardziej obawiam Szmala. Facet jest osmiornica. Mam nadzieje ze naszy poradza sobie.
Nech lepszy wigraja....(bez pomocy sedziow)....
Pozdrawiam i do zobaczenia w piatek. :D :D :D

Przepraszam Leonie, zrób tłumaczenie , bo muszę wysłać sms.

"Drogi Ivanie płka ręczna to nie futbolowa, więc w piątek dostaniecie lanie.
Ale nie przejmuj się w czerwcu wypijemy winko"
m82m
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m82m » 27.01.2009 23:51

http://pl.wikipedia.org/wiki/Ivano_Balić

To jest wizytówka! :D

Polska BIAŁOCZERWONI!!!!
jagodaxl
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jagodaxl » 27.01.2009 23:57

daisykf napisał(a):
Leon napisał(a):Oglandale oba mecze, poniewarz chorwaci wygriwali druga polowe oglandale Polske i wiedziale ze Norwedzi wiciagna bramkaza bo im tez wygrana bila potrzebna (nie bilo tutaj kombinowania jak niekturzi sadzili o Nemcach i Dunow). Tylko nie wiem po cholere mu dawali pilke pare sekund przed koncem kiedy mialy strelic bramke. Widaje mi sie ze facet teras ma duzego kaca moralnego. Ale i tak pujdzie do raju bo uszczeszliwil 40 i ciut wiencej milionow ludzi w jednej chwili.
Jak by nie bilo Polaci dobrze graja, ale ja sie i tak najbardziej obawiam Szmala. Facet jest osmiornica. Mam nadzieje ze naszy poradza sobie.
Nech lepszy wigraja....(bez pomocy sedziow)....
Pozdrawiam i do zobaczenia w piatek. :D :D :D

Przepraszam Leonie, zrób tłumaczenie , bo muszę wysłać sms.

"Drogi Ivanie płka ręczna to nie futbolowa, więc w piątek dostaniecie lanie.

widziałam ten mecz ręce mi opadły w ostatniej minucie co moje oczy widzą 8O gol i .... Polacy jadą do domu :cry:
Lupus37
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lupus37 » 27.01.2009 23:59

mkm napisał(a):
maslinka napisał(a):A ja sobie teraz oglądam powtórkę meczu Chorwacja - Francja na TVP Sport :D

... a ja patrzę i podziwiam tylko na jednego przeciwnika 8O :) , bo z resztą chorwackiej drużyny, to sobie na pewno poradzimy :wink:

naprawdę RISPECT!!!
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.01.2009 00:11

Adam,K napisał(a):Apropos. O której Niemcy mają PKS z Zadaru do Berlina? :lol: :lol: :lol:

Adamie , jadą do domu 29.01. - po meczu z Węgrami o 5 miejsce

Gdyby nie cud :wink: przy remisie my byśmy ten mecz o 5 miejsce grali.
MPaulo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) MPaulo » 28.01.2009 00:29

Adam,K napisał(a):Poczytajcie co ludzie pisali po meczu na onecie. Niektóre posty zwalają z nóg.

Jak Siódmiak rzucił bramkę to ...w czasie euforycznego ... 27.01.2009 22:05
... wyskoku rozwaliłem żyrandol :) ~Darek

Powiem wam, że gdyby nie śpiące, chore dziecko zrobiłbym to samo. Zwłaszcza, że mam już doświadczenie - jako nastolatek zbiłem żyrandol podczas finału Euro 1988, gdy Holandia strzeliła gola ruskim z ZSRR.
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 28.01.2009 01:52

daisykf napisał(a):"Drogi Ivanie płka ręczna to nie futbolowa, więc w piątek dostaniecie lanie.

Dragi Ivane, rukomet nije nogomet, tako u petak cemo vas istukati. Ali ne brini, u lipnju popit cemo vino.

Jaka szkoda że nie miałem dostępu do polskiej TV, tylko relacja "z czuba" i urywki z polskiego radia, końcówka szła na żywo, też co wrzasnąłem to moje :lol:

MPaulo napisał(a):Zwłaszcza, że mam już doświadczenie - jako nastolatek zbiłem żyrandol podczas finału Euro 1988, gdy Holandia strzeliła gola ruskim z ZSRR.

Jak Dudek wyjął ostatniego karnego w Stambule w 2005 to tak wydarłem ryja że biedna kota ze strachu skoczyła pod sam sufit i pogalopowała do drugiego pokoju :lol:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 28.01.2009 07:13

zebik napisał(a):Uff ale horror ...

W takim tonie pisaliśmy po ostatnim meczu - a co było teraz z NOR ?
Widać horrory to nasza specjalność.
Ale się cieszę z wygranej (mimo , że nie przepadam za ręczną...oglądam, kibicuje itd.)
Iwona Baśka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona Baśka » 28.01.2009 07:44

"Poljaci pobijedili u zadnjim sekundama" - tak pisze dzisiaj chorwacka prasa. W piątek , to się będzie działo !!!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.01.2009 08:16

BRAWO,BRAWO,BRAWO !!!!!
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Łukasz.D
Croentuzjasta
:)

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz.D » 28.01.2009 08:24

Czy ja śnię ? :)
Widziałem 2 miliony spotkań w ręczną i gdybym wczoraj nie oglądał to bym nie uwierzył :)
Plaster dla Balica - i uciszymy 15 tysiecy kochanych chorwackich kibiców :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 28.01.2009 08:32

Teraz mogę powtórzyć po trenerze:
Kochanie, 15 sekund to mnóstwo czasu....
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 28.01.2009 08:56

Ostatnie 15 sekund powaliło mnie poprostu. Mam dokładnie identyczne odczucia co do ilości czasu "15 sekund to dużo czasu" 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O

Ten rzut zasługuje na tytuł rzutu tych mistrzostw jak na razie :lol:

Patrzyłem na stojąco jak ta piłka leci w kierunku bramki Norwegów a ona leciaaaaaała i leciaaaaaała i leciaaaaaała, a czas jakby się zatrzymał... faktycznie 15 sekund to masa czasu :lol: Jak wpadła do siatki to harczałem, bo nie chciałem krzyczeć, żeby syna nie obudzić...

Oj tak łatwo nie damy sobie wydrzeć złota... a podejrzewam że słowa Wenty o ilości czasu przejdą jako legenda do histori :D. Takiej woli walki to ja jeszcze nie widziałem 8O :D Pokazali że będą walczyć jak lwy do samego końca...
Dromader
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dromader » 28.01.2009 09:16

hepik napisał(a):Prawdę mówiąc ,to nasi mogą sobie już zanucić:
...to już jest koniec ,nie ma już nic...

Jadran byłby cieplejszy to mogliby się ostudzić w jego wodach :wink:
A atk zostaje już tylko zimna rakija.
Niemcy startują z 4 pkt,Mołdawia-2pkt,Serbia-2 pkt,Dania- na razie 2 ,Norwegia -na razie 0.Mecz Dania -Norwegia za chwilę...
Szanse matematyczne niby jeszcze są na drugie miejsce w następnym etapie ale chyba nie z taką formą ...apogeum ta drużyna miała na MŚ w Niemczech,potem juz było tylko gorzej.

Hepik, nie mogłem sobie odmówić zacytowania Twojej odpowiedzi na mój wcześniejszy post :wink:
Bez złośliwości powiem :devil: , że zawsze warto wierzyć do końca :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Croatia 2009 - Mistrzostwa Świata w piłce ręcznej. - strona 21
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone