Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

COVID - szczepionka

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
WojtekKRK
Croentuzjasta
Re: Pandemia koronawirusa a wakacje 2021

Nieprzeczytany postnapisał(a) WojtekKRK » 09.05.2021 22:10

pascalek napisał(a):
kaliszanka napisał(a):Ja to w ogóle nie rozumiem tej nagonki na szczepienia. Skoro niby nie jest obowiązkowa to jakim prawem utrudniają życie osobom które szczepić się nie chcą. Lub nie mogą. Jeszcze sobie jakieś paszporty covidowe wymyślają i co jeszcze! Temat nie na tą grupę, ale już strasznie irytuje to co z nami robią.

https://www.rp.pl/Unia-Europejska/210419735-UE-chce-kupic-od-Pfizera-jeszcze-18-mld-dawek-szczepionki.html

Pomnóż 1.8 mld dawek przez cenę jednostkową rzędu kilkanaście € :mrgreen:

Ile masz lat drogi Panie ?

Czy uważasz że na tym świecie coś jest jeszcze za darmo ?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.05.2021 22:16

WojtekKRK napisał(a):
pascalek napisał(a):
kaliszanka napisał(a):Ja to w ogóle nie rozumiem tej nagonki na szczepienia. Skoro niby nie jest obowiązkowa to jakim prawem utrudniają życie osobom które szczepić się nie chcą. Lub nie mogą. Jeszcze sobie jakieś paszporty covidowe wymyślają i co jeszcze! Temat nie na tą grupę, ale już strasznie irytuje to co z nami robią.

https://www.rp.pl/Unia-Europejska/210419735-UE-chce-kupic-od-Pfizera-jeszcze-18-mld-dawek-szczepionki.html

Pomnóż 1.8 mld dawek przez cenę jednostkową rzędu kilkanaście € :mrgreen:

Ile masz lat drogi Panie ?

Czy uważasz że na tym świecie coś jest jeszcze za darmo ?

Skąd tak głupie przypuszczenie, czyżbyś mierzył innych swoją miarą?

Z kilkunastu mld € można wykroić całkiem spory budżet na dział PR.

Swoją drogą prezydent USA to dopiero musi być niedojrzały:
https://wyborcza.pl/7,75399,27054950,biden-poparl-zawieszenie-patentow-na-szczepionki-przeciw-covid-19.html
WojtekKRK
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WojtekKRK » 09.05.2021 22:28

Nie śmiał bym nawet mierzyć ...

Nie widzę natomiast odpowiedzi na moje pytanie

Nie rozumiem czemu od razu mnie obrażasz ale wybaczam ;-)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.05.2021 22:36

WojtekKRK napisał(a):Nie śmiał bym nawet mierzyć ...

Raczej sam siebie obraziłeś poziomem swoich pytań, więc się nie gniewam ;-)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.05.2021 22:38

pascalek napisał(a):Swoją drogą prezydent USA to dopiero musi być niedojrzały:
https://wyborcza.pl/7,75399,27054950,biden-poparl-zawieszenie-patentow-na-szczepionki-przeciw-covid-19.html

I sądzisz że firmy, które dostaną patenty na szczepionki, będą je produkować i rozprowadzać za darmo? :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.05.2021 22:42

Bravik napisał(a):
pascalek napisał(a):Swoją drogą prezydent USA to dopiero musi być niedojrzały:

I sądzisz że firmy, które dostaną patenty na szczepionki, będą je produkować i rozprowadzać za darmo? :roll:

Najwyraźniej pomyliłeś mnie z Joe Bidenem.
WojtekKRK
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WojtekKRK » 09.05.2021 22:45

pascalek napisał(a):

Posłuchaj , bo nie będę powtarzał cechą mądrych ludzi jest umiejętność odpowiedzi na każde zadanie pytanie ...

Skoro nie rozumiesz że nic nie ma za darmo na tym świecie to znaczy że nadajesz z przedszkola lub G przeżyłeś do tej pory .
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.05.2021 22:58

WojtekKRK napisał(a):
pascalek napisał(a):

Posłuchaj , bo nie będę powtarzał cechą mądrych ludzi jest umiejętność odpowiedzi na każde zadanie pytanie ...

Skoro nie rozumiesz że nic nie ma za darmo na tym świecie to znaczy że nadajesz z przedszkola lub G przeżyłeś do tej pory .

"Przedszkole" doskonale określa poziom, na który właśnie zszedłeś.

Nota bene będę musiał wydać 28 maja pieniądze na dwa testy antygenowe dla moich dzieci, o których m.in. niektórzy (o dziwo zdobywający tu poklask) uczestnicy dyskusji piszą Jestem jak najbardziej za utrudnianiem życia tym co się nie zaszczepią.
WojtekKRK
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WojtekKRK » 09.05.2021 23:00

A Ty nadal mi nie odpowiedziałeś , wybacz dobry film na TVN mój ulubiony w sumie PZDR

Ja też wydam całe 200 zł ale to nie problem dla mnie w sumie , jeśli to komuś ułatwi lub uratuje życie bo tak może być to NO PROBLEM and chill ;)
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 10.05.2021 04:37

Pytanie z czystej ciekawości, bo w tych "gamach obostrzeń" - przynajmniej w DE, gdzie każdy powiat może swoją zupkę gotować w zależności od incydencji - trzeba się dobrze naszukać:

Czy w Polsce są jakieś "przybytki" (sklepy, lokale itp., itd.), gdzie można wejść tylko z aktualnym testem (negatywnym rzecz jasna)?
(o paszport czy poświadczenie szczepienia/przebycia choroby nie pytam)
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 10.05.2021 07:55

boboo napisał(a):Czy w Polsce są jakieś "przybytki" (sklepy, lokale itp., itd.), gdzie można wejść tylko z aktualnym testem (negatywnym rzecz jasna)?
Od górnie nie. Ale Wałbrzych ustawą Rady Miasta ustanowił szczepienia jako obowiązkowe, więc kto wie czy coś się nie pojawi....
https://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/ ... id-19.html
Calapula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Calapula » 10.05.2021 08:43

piekara114 napisał(a):
boboo napisał(a):Czy w Polsce są jakieś "przybytki" (sklepy, lokale itp., itd.), gdzie można wejść tylko z aktualnym testem (negatywnym rzecz jasna)?
Od górnie nie. Ale Wałbrzych ustawą Rady Miasta ustanowił szczepienia jako obowiązkowe, więc kto wie czy coś się nie pojawi....
https://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/ ... id-19.html

Sami radni przyznają, że nie ma ta uchwała oparcia w prawie, wykracza poza jego ramy. Na razie jedyny widoczny efekt to przyznanie ochrony prezydentowi Wałbrzycha. Poczytaj komentarze. Dla zachęty, oto jeden z nich:
"Pod rozwagę wszystkim kacykom o zamordystycznych zapędach : zbrodnie ludobójstwa (a takim jest medyczny eksperyment na ludziach) nie podlegają przedawnieniu."
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 10.05.2021 09:22

Moc uchwały rady miejskiej to jedno ale niektóre komentarze internetowych (tu powinno paść niecenzuralne słowo) powinny być karalne.
Calapula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Calapula » 10.05.2021 09:42

empire13 napisał(a):Moc uchwały rady miejskiej to jedno ale niektóre komentarze internetowych (tu powinno paść niecenzuralne słowo) powinny być karalne.

Zawsze znajdą się tacy komentatorzy tak jak i zawsze znajdą się tacy, którym nic nie da się racjonalnie wytłumaczyć. Za to widzę, że jest wielu, którzy uważają że inni mają podporządkowywać się ich zachciankom, lękom, dziwactwom, deficytom intelektualnym i nieważne jest co o tym myślą - mają w te pędy dać się zaszczepić bo jak nie to...do Chorwacji nie pojadą.
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 10.05.2021 09:48

No ale to Chorwacja decyduje kto do nich wjedzie.
Nie chcesz się szczepić - na ten moment (bo zawsze jeszcze może się coś zmienić) nici z wakacji w Chorwacji.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

COVID - szczepionka - strona 103
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone