Cos nowego co polecacie?
napisał(a) nemesis5 » 03.05.2007 11:19
W tym roku to bedzie juz 6 wypad do Cro, za pierwszym razem podroz przez Bośnię w ciemno i 10 dniowa podróż wzdłuż wybrzeża od dubrownika do Szybenika, rok poźniej i potem jeszcze 3 razy w Makarskiej z krotkimi wypadami do Dubrownika, Splitu, parku KRK. Co roku widzialam cos nowego odkrywalam nowe piękno tego kraju, urocze zakatki i moje wyjazdy sprowokowaly mnie nawet do zgłębienia historii tego kraju. (w czerwcu bronie prace magisterską o rozpadzie Jugosławii). W tym roku mialam wyjechac do Bułgarii, ale chyba chcialabym ponownie znależć się w Cro moim ukochanym miejscu na ziemi. Teraz pytanie gdzie? Nie jestem pewna czy po raz któryś chce się udać do Makarskiej robi się tam coraz ciasniej ( w tamtym roku na plazy nie bylo jak przejść) wacham się pomiędzy wyspami Krk i Brać (na Istrii obwaiam się pogody - a poza tym nieznosze włoskich wpływów :/ i niemieckich turystów... ciągnie mnie w stronę Dalmacji ale gdzie nie wiem. Grunt dla mnie to kawał fajnej plaży (podłoże nieistotne), niezbyt małe miasto bo w końcu jakbym chciala być sama to bym wykupiła lot na antarktydę, może być coś na kształt Omnisia (przejazdem byłam kilka razy i nawet mi się to podobało) Liczę na wasze podpowiedzi moi drodzy. Na zakończenie mam jeszcze pytanie (może naiwne) ale wynika to z tego że nigdy nie byłam na dłużej w wiejscowościach "powyżej" splitu, czy bliskość wysp powoduje, że woda jest brudniejsza? Proszę o odpowiedzi