Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 04.11.2009 13:14

renatalato napisał(a)::lol: A gdzie jest miejcse na skarb? :wink:
Mnie dzisiaj też w.....wia :evil:

Dobrze...
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 04.11.2009 13:24

MWN napisał(a): ...

:D :P :D
Owszem, MWN błysną jak ząb ruskiego turysty (złoty... do dziś złoty!), ale ciutkę racji ma.
Fak fakiem, że grubo ponad 50% studentów AP (obecna nazwa w Krakowie UP.. ale mi się brzydko kojarzy, więc wolę starą nazwę) to tzw. "nieducznicy" i spadochroniarze z innych wydziałów. Jak się komu gdzie nie udało, to sru.. na pedagogikę! Fajne.. no i sobie pokolenie rośnie, ot tak ciutkę samopas.
8)

A co do pensji?
Hm.. oryginalna matematyka.
1. Pensum przeciętne w Polsce to 40 godz. tyg. no i przeciętny Polak zarabia ok. 1500-2000 tysiaki na rękę
2. Pensum nauczyciela = 18 godz. tyg. plus czas na przygotowanie się do lekcji, poprawianie sprawdzianów itp itd. , więc licząc tak baaaaardzo skromnie to dodajmy 2 godz. tygodniowo (zapewniam was, ze jest to więcej), poza tym różne wyjścia, wycieczki, zebrania, rady, podnoszenie kwalifikacji itp.. (no, ale to i w innych zawodach bywa.. ).

Więc przyjmijmy, że najniższe pensum nauczyciela "lesera" = 20 godzin.
Jakby nie liczył to 40 podzielić na 20 wychodzi 2, czyli nauczyciel ma mniejsze pensum, powiedzmy za te same pieniądze, od "normalnego" etatu o jedną drugą...
i skąd się wzięła ta 1/4 (jedna czwarta)!? i te 8 tyś.???

OK. 1/2 to też nie mało! Więc życzę ci drogi matematyku byś spróbował (skoro to takie intratne) zatrudnić się na 2 etaty (40 godz.) nauczycielskie za 4 tyś. (jeśli jesteś dyplomowanym nauczycielem) i ciekaw jestem po jak szybkim czasie wylądujesz w psychiatryku, czyli dostaniesz pierdolca.
:P
Na przyszłość zastanów się co piszesz!
Tak się tworzą legendy!

PS
Okropny się zrobił OT!
:(
termondar
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) termondar » 04.11.2009 13:39

MWN napisał(a):No cóż, nauczyciele to najgorszy element. Ci, którym się nie udało w życiu, którzy byli za głupi, żeby robić coś lepszego i bardziej pożytecznego. To łowcy posad, którzy za 1/4 etatu zarabiają 2000 i więcej (to na pełny etat ok. 8.000 zł netto miesięcznie!) A najgorsze, że to 95 % to kobiety; kto to widział kiedyś, żeby nauczycielem była kobieta?

Tak do końca to się z tobą nie zgadzam, ale coś w tym jest!:!:
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 04.11.2009 13:42

termondar napisał(a):
MWN napisał(a):No cóż, nauczyciele to najgorszy element. Ci, którym się nie udało w życiu, którzy byli za głupi, żeby robić coś lepszego i bardziej pożytecznego. To łowcy posad, którzy za 1/4 etatu zarabiają 2000 i więcej (to na pełny etat ok. 8.000 zł netto miesięcznie!) A najgorsze, że to 95 % to kobiety; kto to widział kiedyś, żeby nauczycielem była kobieta?

Coś :?: Co mianowicie :?:
termondar
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) termondar » 04.11.2009 13:52

Torac napisał(a):
termondar napisał(a):

Coś :?: Co mianowicie :?:

żart :D "kto to widział kiedyś, żeby nauczycielem była kobieta?"
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 04.11.2009 14:52

Bocian napisał(a):A sądzisz , że tatuaż jest oznaka pustki umysłowej? Nie zniżaj się do poziomu jednej "mądrej inaczej" blondynki z tego forum...

Torac napisał(a):Nie mam co prawda tatuażu ale idąc tokiem rozumowania "tamtej" cromaniaczki jest ciekawy zmian jakie zaszły by w mojej psychice gdybym sobie zrobił tatuaż.

Ładnie to tak po kobiecie tupać :?:

:wink:
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 04.11.2009 14:56

Wiem, żadna rewelacja....
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 04.11.2009 15:10

MWN napisał(a):Wiem, żadna rewelacja....

:?:
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 04.11.2009 15:14

Nie było moja intencją po kobiecie "tupać" .Powiem więcej , zmusiła mnie do refleksji nad tą kontrowersyjną tezą.
Niestety, uważam że empirycznie jej nie obroni (tezy) :)
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 04.11.2009 15:57

[="janniko"]
Więc przyjmijmy, że najniższe pensum nauczyciela "lesera" = 20 godzin.
Jakby nie liczył to 40 podzielić na 20 wychodzi 2, czyli nauczyciel ma mniejsze pensum, powiedzmy za te same pieniądze, od "normalnego" etatu o jedną drugą...
i skąd się wzięła ta 1/4 (jedna czwarta)!? i te 8 tyś.???

OK. 1/2 to też nie mało!

Na przyszłość zastanów się co piszesz!
Tak się tworzą legendy!

Dolicz jeszcze kwartał albo więcej wakacji i wyjdzie Ci najwyżej 1/4 etatu; i nie wyzywaj mnie od matematyków.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 04.11.2009 17:14

MWN napisał(a):
Dolicz jeszcze kwartał albo więcej wakacji i wyjdzie Ci najwyżej 1/4 etatu; i nie wyzywaj mnie od matematyków.

A nie 1/6 ? bo godzina nauczyciela to 45 minut :evil:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.11.2009 17:30

dziś pierwszy raz od (jej) wypadku .... z żoną na wspólnych zakupach.... :D :wink:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 04.11.2009 19:15

Gliwice 7 rano, warunki na drogach faaatalne no i .... stłuczka :evil:
Szkód dużych nie ma, ale te nerwy, na siebie, na pogodę, na drogowców, którzy nie reagują na taki stan dróg :evil:
I w ogóle później cały dzień stracony... :cry:
Ale teraz już lepiej, grzane wino, chipsy.... wszystko w boczki pójdzie, ale co tam... dziś mi się należy :lol: 8)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 04.11.2009 19:19

na siebie, na pogodę, na drogowców

O, widzę, że wielu winnych... :)
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 04.11.2009 19:26

Ale siebie wypisałam, w pierwszej kolejności ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 202
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone