Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 05.11.2009 13:26

janniko napisał(a):kontakty GG powinny być na serwerze...

Nie ma, bo nigdy ich tam nie wyeksportowałem

Poza tym zniknęły mi umowy z klientami, jakieś kalkulacje, pisma, etc. - wszystko starocie sprzed 7 - 8 lat, nawet mi ich nie szkoda, a wręcz cieszy mnie to, bo nigdy nie miałem zacięcia, aby je pousuwać.

Buuuuu... Właśnie odkryłem, że zniknął mi plik z danymi do Izby Celnej.

Ile jeszcze takich kwiatków ?? :?
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 05.11.2009 17:56

JacYamaha napisał(a):Roksa - mam nadzieję, że już Ci przeszło - szkoda zdrowia na takie przypadki.

No dziś rano humor dopisywał, do czasu jak znalazłam za szybką powiadomienie od strażnika miejskiego, że za blisko skrzyżowania zaparkowałam, bo było 9m, a nie 10m :evil: Coś mnie pech "motoryzacyjny" prześladuje.

A tak apropo jak to jest z tymi szybowymi mandatami od strażników. Niby jest napisanie na nim, że jak się nie stawię w sprawie wyjaśnień do miesiąca, to kierują sprawę do sądu... a jak np. takie zawiadomienie zza szyby ktoś dla "psikusa" by wyjął, albo wiatr wywiał, to co wtedy? :roll: Ni z tego nie z owego zaproszenie do sądu przyjdzie? 8O
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.11.2009 07:54

Muszę jechać do Grójca. :evil:
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 06.11.2009 08:16

smoki3 napisał(a):Muszę jechać do Grójca. :evil:

Ciesz się, że np. nie do Gołdapii lub Suwałek (Suwałków)
:D
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 06.11.2009 08:45

janniko napisał(a):

Suwałk :D
termondar
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) termondar » 06.11.2009 08:52

janniko napisał(a):

Albo nie daj Boże do Sławna! :x
termondar
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) termondar » 06.11.2009 09:01

Mój syn ma dzisiaj urodziny, ma już poważne osiem lat! :D
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 06.11.2009 09:13

termondar napisał(a):Mój syn ma dzisiaj urodziny, ma już poważne osiem lat! :D

Skorpionnnn.....

Moja młodsza córcia we wtorek skończy 6 lat
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 06.11.2009 09:17

Roksa_ napisał(a):do czasu jak znalazłam za szybką powiadomienie od strażnika miejskiego, że za blisko skrzyżowania zaparkowałam, bo było 9m, a nie 10m :evil: Coś mnie pech "motoryzacyjny" prześladuje.

A tak apropo jak to jest z tymi szybowymi mandatami od strażników. Niby jest napisanie na nim, że jak się nie stawię w sprawie wyjaśnień do miesiąca, to kierują sprawę do sądu... a jak np. takie zawiadomienie zza szyby ktoś dla "psikusa" by wyjął, albo wiatr wywiał, to co wtedy? :roll: Ni z tego nie z owego zaproszenie do sądu przyjdzie? 8O

Raczej bym tego nie bagatelizował.
Jeśli nie pójdziesz do SM na wyjaśnienia skierują sprawę do Sądu Grodzkiego i wtedy dostaniesz normalne wezwanie na rozprawę.
Kiedyś robili zdjęcia dokumentujące wykroczenie i w razie braku reakcji klienta dołączali to do akt sprawy.
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 06.11.2009 09:21

Zgadzam się z Jackiem, nie bagatelizować, jechać wyjaśnić. O ile nie będzie materiału foto powinno się rozejść po kościach.

Miałem kilka razy wezwanie do SM i zawsze kończyło się pouczeniem (nie robili zdjęć).
termondar
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) termondar » 06.11.2009 09:24

JacYamaha napisał(a):
Roksa_ napisał(a):do czasu jak znalazłam za szybką powiadomienie od strażnika miejskiego, że za blisko skrzyżowania zaparkowałam, bo było 9m, a nie 10m :evil: Coś mnie pech "motoryzacyjny" prześladuje.

Raczej bym tego nie bagatelizował.
Jeśli nie pójdziesz do SM na wyjaśnienia skierują sprawę do Sądu Grodzkiego i wtedy dostaniesz normalne wezwanie na rozprawę.
Kiedyś robili zdjęcia dokumentujące wykroczenie i w razie braku reakcji klienta dołączali to do akt sprawy.

To prawda z tymi zdjęciami, mi kiedyś zrobili jak zaparkowałem na drodze osiedlowej, za znakiem zakazu wjazdu. Miałem szczęście, że używam swojego samochodu do celów służbowych, więc się jakoś wywinąłem, żeby nie to pewnie był by mandat.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.11.2009 10:00

janniko napisał(a):

Proszę tylko bez takich tam! Żona urodziła się w Gołdapi. :lol:

Pozdrawian.

Smoki3
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 06.11.2009 11:02

Roksa - jak to było w GDN :D to daj znać - może coś się da zrobić.
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 06.11.2009 13:49

Nie ma sie co stresować.
Mój facet to SM w twoim mieście ;) i o dziwo nie gryzie ;), i on daje taka radę moim znajomym, którzy dość często jej potrzebują ;) - do tej pory zawsze działało. Stawić sie w SM, bez wrzasków, ze skruszoną miną, ew dopuszczalne jest bicie sie w pierś ;). Konczy się na pouczeniu i grzecznym 'do widzenia' :)

Każda próba wykłucania się, dowodzenia racji wrzaskiem zwykle konczy się 'a udowodnię Tobie' i mandatem.

Ew. pisz to sie podpytam o to i owo.
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 06.11.2009 15:43

JacYamaha napisał(a):Roksa - jak to było w GDN :D to daj znać - może coś się da zrobić.

No niestety Zabrze... :roll: Ale na przyszłość będę pamiętać ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 204
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone