Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pasażer
Cromaniak

Postnapisał(a) pasażer » 14.12.2008 01:54

petris napisał(a):Nikt nie pochwalił się,że dał grośik ,aby wspomóc zwierzaki ,które bardzo ,bardzo potrzebuja naszego serca i pieniążków.

Zaraz znajdą się mądrzejsi, ale powiem swoje zdanie.

Rozumiem powiedzieć - przygarnąłem pasa ze schroniska... Pokazuję się w ten sposób, że te zwierzęta nie są wcale gorsze i przypominamy innym, gdy chcą nabyć czworonoga, by rozważyli i taką opcję.

Chwalenie się, kto dał grosik mija się z celem. Nie oczekuj pochwał, nie szukaj oklasków.
Gdy to uczynię i nie będę się tym chwalił, może zostanie to zapisane mi na plus, inaczej nie ma to sensu.
Pamiętam, jak ksiądz w kościele na kazaniu mówił by tego nie rozpowiadać, a na koniec wyczytał kto dał najwięcej na jakąś zbiórkę. Jeden da 10zł i mocno odczuje, drugi 100 i nie zauważy zmian.

Byli policjanci to teraz księża się odezwą :twisted:
Ewa 40
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Ewa 40 » 14.12.2008 02:42

Czyżby 13-ty dał się we znaki w dzisiejszej dyskusji :o
Ja dla odmiany tematu napiszę,że padł mi akumulator w aucie :(
No i sobie sprawiłam niespodziewany prezent na gwiazdkę :(
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 14.12.2008 09:36

A mnie zasmucił, a dokładnie wk... :) fakt , że firma w której pracuje jest taka biedna , że nie stać jej na wysłanie nas na zapowiadany tygodniowy wyjazd do Krynicy... A deska już naostrzona... :evil:
Adam,K
Cromaniak

Postnapisał(a) Adam,K » 14.12.2008 09:43

Sławomir Wocial napisał(a):A mnie zasmucił, a dokładnie wk... :) fakt , że firma w której pracuje jest taka biedna , że nie stać jej na wysłanie nas na zapowiadany tygodniowy wyjazd do Krynicy... A deska już naostrzona... :evil:

O to ból. :cry: Trzeba na własną rękę skoczyć chyba.
krakuscity
Koneser

Postnapisał(a) krakuscity » 14.12.2008 09:56

A nam nawet bonów na święta nie dali. :cry:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.12.2008 10:00

"Miejscem, któremu nazwa Hyde Park zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum dla swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa" to cytat z wikipedii..... Czytam nasze forum Cropl i coraz większe zniechęcenie mnie ogarnia. Nie za bardzo rozumiem jak to się ma do definicji Hyde Parku :( . Przecież tylu ilu członków to jest zdań, opinii i innego spojrzenia, i tak ma być.Trudno żebyśmy wszyscy myśleli na różne tematy w ten sam sposób. A tutaj co temat to kupa agresji, prywatnych wycieczek do poszczególnych piszących, tylko w jakim celu???. Przecież to podstawowa zasada Hyde Parku, chcę powiedzieć swoje zdanie nie po to żebym otrzymał kilkanaście atakujących postów. Polemika owszem ale na argumenty.... to mnie smuci... a cieszy.....święta się zbliżają więc bądźmy bardziej tolerancyjni i wyrozumiali dla siebie
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.12.2008 10:58

lubelski napisał(a):"Miejscem, któremu nazwa Hyde Park zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum dla swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa" to cytat z wikipedii..... Czytam nasze forum Cropl i coraz większe zniechęcenie mnie ogarnia. Nie za bardzo rozumiem jak to się ma do definicji Hyde Parku :( . Przecież tylu ilu członków to jest zdań, opinii i innego spojrzenia, i tak ma być.Trudno żebyśmy wszyscy myśleli na różne tematy w ten sam sposób. A tutaj co temat to kupa agresji, prywatnych wycieczek do poszczególnych piszących, tylko w jakim celu???. Przecież to podstawowa zasada Hyde Parku, chcę powiedzieć swoje zdanie nie po to żebym otrzymał kilkanaście atakujących postów. Polemika owszem ale na argumenty.... to mnie smuci... a cieszy.....święta się zbliżają więc bądźmy bardziej tolerancyjni i wyrozumiali dla siebie

No nie tak do końca z tym wygłaszaniem sądów na różne tematy istnieje jeszcze stara zasada, że każdy bierze odpowiedzialność za to co mówi, gadanie dla gadania na tematy na które nie ma się pojęcia jest bzdurne i niepotrzebne. Nawet hyde parku trzeba wiedzieć o czym się mówi, a nie mówić co się wie.
pasażer
Cromaniak

Postnapisał(a) pasażer » 14.12.2008 11:41

lubelski napisał(a):"forum dla swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa"

"Mówię co myślę, a myślę co mi się podoba..."
John Lennon Obrazek
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 14.12.2008 11:43

petris napisał(a):Mnie zasmuciło i to bardzo.Jakoś wszyscy na forum mają węża w kieszeni.
Nikt nie pochwalił się,że dał grośik ,aby wspomóc zwierzaki ,które bardzo ,bardzo potrzebuja naszego serca i pieniążków.

Marysiu, zbyt wiele dzieci na tym świecie głoduje, choruje i cierpi, by pies, kot czy inny zwierz był w stanie mnie wzruszyć. Ustalmy hierarchię wartości, ja już to zrobiłem. Niestety live is brutal.

Edit: Popielu a ja tu tylko sprzątam :twisted: więc do Ciebie i do Zibika nie prowokujcie :lol: :wink:
Leszek Skupin
Weteran

Postnapisał(a) Leszek Skupin » 14.12.2008 11:52

Popiel napisał(a):
lubelski napisał(a):"forum dla swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa"

"Mówię co myślę, a myślę co mi się podoba..."
John Lennon Obrazek

Popiel jest jeszcze inna maksyma

"Nie zawsze mów co wiesz, ale zawsze wiedz co mówisz" ;)

Ja bym jeszcze dopisał... "i po co mówisz"
pasażer
Cromaniak

Postnapisał(a) pasażer » 14.12.2008 11:55

Leszku, i Ty Brutusie Przeciwko Mnie?
"i po co mówisz" - no właśnie "oczywista oczywistość", a jak ktoś żyje w świecie fantasy i nie dopuszcza że może być inaczej to niech tak ma... ... może i takiemu lepiej. :wink:
Ostatnio edytowano 14.12.2008 12:00 przez pasażer, łącznie edytowano 1 raz
Leszek Skupin
Weteran

Postnapisał(a) Leszek Skupin » 14.12.2008 11:59

Nie przeciwko Tobie :!: Przeciwko zbędnym dyskusjom, które wzbudzają niepotrzebne emocje na forum i wprowadzają niezdrową atmosferę. ;) a to dwie różne sprawy.

Kiedyś na Politechnice Świętokrzyskiej było dwóch profesorów którzy jak się kłócili to aż pąsowieli... ale zawsze kłócili się na temat ... nie ze sobą ;) i tu jest deliaktna różnica ;)
AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 14.12.2008 12:16

Rysio napisał(a):zbyt wiele dzieci na tym świecie głoduje, choruje i cierpi, by pies, kot czy inny zwierz był w stanie mnie wzruszyć. Ustalmy hierarchię wartości, ja już to zrobiłem.

To są nasi Bracia mniejsi jak powiedział św.Franciszek.Można nie mieć żadnej hierachii i się wzruszać psem i kotem i innym zwierzem i człowiekiem.
pasażer
Cromaniak

Postnapisał(a) pasażer » 14.12.2008 12:18

Leszek Skupin napisał(a):Przeciwko zbędnym dyskusjom

Myślałem, że właśnie Hyde Park, jest miejscem na zbędne dyskusje. Z mojej strony nie ma agresji. Czyste wczoraj przekomarzanie, bo nie raz już spasowałem. Nie mówię innym - jesteś debilem, tumanem, zakałą...
Błądzić jest rzeczą ludzką (Mylić się jest rzeczą ludzką).

Pozdrav dla wczorajszego zakały :wink: :wink: :wink:
AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 14.12.2008 12:27

Popiel napisał(a):
Leszek Skupin napisał(a):Przeciwko zbędnym dyskusjom

Myślałem, że właśnie Hyde Park, jest miejscem na zbędne dyskusje. Z mojej strony nie ma agresji. Czyste wczoraj przekomarzanie, bo nie raz już spasowałem. Nie mówię innym - jesteś debilem, tumanem, zakałą...
Błądzić jest rzeczą ludzką (Mylić się jest rzeczą ludzką).

Pozdrav dla wczorajszego zakały :wink: :wink: :wink:

Popiel można mówić coś prosto z mostu( i to bez agresji ,bo czasami się gapisz w ten ekran i nagle nie wiadomo skąd widzisz jakąś agresję co ci daje słowem po oczach :wink: ) ,a można tak jak ty po cichu mącić i podsrywać. :D Zresztą pewnie ktoś cię podpuszcza i dajesz sobą manipulować. :D
Nie lubię pokemonów. :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 121
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone