Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pasażer
Cromaniak

Postnapisał(a) pasażer » 12.12.2008 12:04

JacYamaha napisał(a): Mam nawet kilku znajomym, którzy popełnili taki mezaljans.

I to bliskich kolegów. Wczoraj rozmawiałem nawet z jednym z nich o wspólnej wyprawie do Cro.
Znów gofer by na glebe poszedł i to nie przez tobołki a jeden wielki..., no chyba że większa ferara by tym razem wyruszyła. No ale by nie było problemu jakby paliwa brakło :lol: :wink:

Witam w klubie belfrów :wink:
pietro
Cromaniak

Postnapisał(a) pietro » 12.12.2008 16:08

JacYamaha napisał(a):Popielu z Mysiej Wieży
Obrazek

I żeby była jasność - nie mam zamiaru nikogo obrażać. Praca jak każda. Mam nawet kilku znajomym, którzy popełnili taki mezaljans.

nie masz zamiaru obrażać,a jednak to robisz zamieszczając takie fotki,wielu spośród zalogowanych na cro.pl to policjanci-niesmaczne
Leszek Skupin
Weteran

Postnapisał(a) Leszek Skupin » 12.12.2008 16:12

Niestety musze się z Pietrem zgodzić :?
pasażer
Cromaniak

Postnapisał(a) pasażer » 12.12.2008 16:51

pietro napisał(a):... takie fotki,wielu spośród zalogowanych na cro.pl to policjanci-niesmaczne

Jak wspomniałem, mam kilku super kolegów w policji a nawet paru w rodzinie służy w ten sposób krajowi, ale są sytuacje co ręce opadają i nie ważne czy to policjant czy nauczyciel.
W każdym zawodzie trafiają się idioci i takie HWD.. można powiedzieć również innym.
Policja spełnia wyjątkowe zadanie w państwie, wiec jak nie pomaga, ignoruje to szczególnie obrywają od wkur..ych obywateli, choć myślę iż bardziej teraz obrywa się drogowcom, bo poznaliśmy jak mogą drogi wyglądać.
Moje zdanie.
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 12.12.2008 16:57

W sumie to stanę pomiędzy Wami. Czy taka porąbana rola moda ? Otóż nie. Jak w każdym zawodzie są różni ludzie zatrudniani. Znam świetnych policjantów, z którymi koleguję się od lat i uważam, że to co robią, robią najlepiej jak tylko potrafią i na ile im przepisy prawa pozwalają. Niestety znam również takich, którzy mają wszystko głęboko w dupie i jedyne co ich interesuje to dochrapać się wczesnej mundurowej emerytury. Dlatego rozumiem zarówno Popiela, Jacka, Adama jako rozgoryczonych z działań policji jak i Ciebie Sławku, bo wiem że w pracę się angażujesz. Niestety coraz częściej do policji, (że nie wspomnę o straży miejskiej tudzież urzędach w jednym z których pracuję) trafiają ludzie z ulicy nie mający pojęcia o robocie do której trafili, i nie chodzi tu wyłącznie o ludzi młodych, ale również tych, którzy już lata pracują, jednak betonowe mózgi nie pozwalają się rozwinąć i wyjść ludziom naprzeciw :? Tak więc wydaje mi się, że każdy ma rację w tym sporze w części i spór jest właściwie o niczym :wink:
jorgus111
Cromaniak

Postnapisał(a) jorgus111 » 12.12.2008 16:57

Popiel napisał(a):
pietro napisał(a):ale są sytuacje co ręce opadają i nie ważne czy to policjant ...

Widziałeś sam :wink: , czy koledzy, znajomi widzieli na... youtube :?
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 12.12.2008 17:19

Rysio napisał(a):W sumie to stanę pomiędzy Wami. Czy taka porąbana rola moda ? Otóż nie. Jak w każdym zawodzie są różni ludzie zatrudniani. Znam świetnych policjantów, z którymi koleguję się od lat i uważam, że to co robią, robią najlepiej jak tylko potrafią i na ile im przepisy prawa pozwalają. Niestety znam również takich, którzy mają wszystko głęboko w dupie i jedyne co ich interesuje to dochrapać się wczesnej mundurowej emerytury. Dlatego rozumiem zarówno Popiela, Jacka, Adama jako rozgoryczonych z działań policji jak i Ciebie Sławku, bo wiem że w pracę się angażujesz. Niestety coraz częściej do policji, (że nie wspomnę o straży miejskiej tudzież urzędach w jednym z których pracuję) trafiają ludzie z ulicy nie mający pojęcia o robocie do której trafili, i nie chodzi tu wyłącznie o ludzi młodych, ale również tych, którzy już lata pracują, jednak betonowe mózgi nie pozwalają się rozwinąć i wyjść ludziom naprzeciw :? Tak więc wydaje mi się, że każdy ma rację w tym sporze w części i spór jest właściwie o niczym :wink:

W momencie gdy nabór do Policji zamienił się w dobór do Policji powinno się zmienić wiele a nie zmieniło się nic. Unia wymogła na nas aby do Policji przyjmować kobiety i bardzo dobrze bo kobiety to bardzo dobrzy policjanci. :) Z tym , że na odpowiednich odcinkach tej roboty. System jest taki , że wszyscy generalnie trafiają na ulicę , do prewencji , bo wierchuszce nie chodzi o to, żeby było bezpieczniej tylko o to ,żeby było widać policjantów na ulicach. Ważne są tylko sprawy doczesne bo cały czas wisi nad nimi widmo dymisji (zgodnie ze sloganem :wizja, misja i dymisja... ) ze względu na całkowite upolitycznienie dowództwa Policji. Ma być widać a reszta to milczenie, a po nas to i potop... Teraz jeszcze Schetyna dołożył i odejdą ci co teraz mając z 40% wypracowane po 15 latach będą mieli więcej niż ci co 75% wypracowane po 25, jeśli obliczą wysokość emerytury od podstawy a nie od całości...
pasażer
Cromaniak

Postnapisał(a) pasażer » 12.12.2008 17:28

Rysio napisał(a):Niestety coraz częściej do policji, (że nie wspomnę o straży miejskiej tudzież urzędach w jednym z których pracuję) trafiają ludzie z ulicy nie mający pojęcia o robocie do której trafili, ... Tak więc wydaje mi się, że każdy ma rację w tym sporze w części i spór jest właściwie o niczym :wink:
Ostatnio edytowano 08.02.2009 12:21 przez pasażer, łącznie edytowano 2 razy
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 12.12.2008 17:30

Pietro - bardzo Cię proszę nie "ubieraj" mnie w to czego nie miałem zamiaru robić. Zaczęło się zupełnie niewinnie od 4 liter. Powtórzę to jeszcze raz wyraźnie - fotki, które wstawiłem potraktuj jak dowcipy o blondynkach czy góralach.

Jeżeli pracujesz w policji to "chroń i broń" i rób to najlepiej jak potrafisz.
Jeśli Cię to dotknęło to przepraszam serdecznie - nie chciałem.
Swojej opinii na temat służby nie wyraziłem bo mogę kogoś skrzywdzić a tego nie chcę.

A problemy były, są i będą. Chociażby ze względu na to, że armia zaczyna być zawodowa. Osoby, które do tej pory trafiały do prewencji jako służba zastępcza zniknął- ich miejsce musi zająć dobry policjant, dzielnicowy albo ktoś kto się dostanie w te szeregi.
Czy ilość przejdzie w jakość?
Ostatnio edytowano 12.12.2008 18:41 przez Vjetar, łącznie edytowano 1 raz
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 12.12.2008 18:31

Popiel napisał(a):Przerabiałem ten temat i to nie sam, więc napewno nie z ulicy...

Popielu tak się składa, że z początkiem lat 90tych, połowa jak nie lepiej naboru stanowili ludzie, którzy uciekali przed wojskiem i wiem o tym właśnie dlatego, że również temat przerabiałem :wink: Ja postanowiłem jednak się uczyć, Ci którym się nie chciało służą do dziś w prewencji, bo w tym czasie wystarczyła matura (jak jest teraz nie wiem). I dalej nie byłoby w tym nic złego gdyby nie fakt, że z tych 50% połowa całkowicie rozminęła się z powołaniem i do dziś nie są w stanie zrozumieć co znaczy służyć :? Resztę bardzo dobrze wyjaśnił Sławek :)
Goniak
Cromaniak

Postnapisał(a) Goniak » 12.12.2008 18:57

A ja tam się cieszę, bo miałam dziś wolne, a jutro będę w Rzymie :lol: :lol: :lol: i pomyślę sobie o Was policjantach i nie tylko... :wink:
jorgus111
Cromaniak

Postnapisał(a) jorgus111 » 12.12.2008 19:16

Goniak napisał(a):A ja tam się cieszę, bo miałam dziś wolne, a jutro będę w Rzymie :lol: :lol: :lol:

To życzę miłego zwiedzania Rzymu :D coć teraz tam dużo wody, podtopienia i może być ciężko z komunikacją :?

...i nie tylko... :wink:

Obrazek
:lol: :lol:
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 12.12.2008 19:17

To ja na zupełnie inny niż "policyjny" temat, chociaż, jakby się doczepić, to trochę punktów wspólnych można znaleźć, ale ja się nie doczepiam, żeby nie zostać posądzoną o czepianie się :wink:

A temat wcale nie jest wesoły. Kilka tygodni temu w Gliwicach przy jednej z głównych ulic, na trawniku pojawiła się piękna gigantyczna choinka. Samochód z kwiatów, stojący obok, zamienił się w zaprzęg świętego Mikołaja z dwoma świecącymi reniferami.
Wszystko piękne i z pewnością baaardzo drogie. Tymczasem reniferom obrywało się regularnie od wandali. W końcu jeden z nich został tak bardzo zniszczony, że wzięto go do naprawy.
Pytanie: po co w Gliwicach są zainstalowane kamery? (właśnie w miejscu, gdzie stoją owe ozdoby). Miasto tak się szczyci wysokim poziomem bezpieczeństwa i wykrywalności przestępstw, a tu w samym centrum, mimo kamer, nie można zobaczyć jak jacyś gówniarze wynoszą św. Mikołaja :?::!: Dziwne...

Odsyłam do artykułu i zdjęć dekoracji:
http://www.rynkowy.com.pl/wiadomosci/?p=1564
pasażer
Cromaniak

Postnapisał(a) pasażer » 12.12.2008 20:14

llllllll
Ostatnio edytowano 08.02.2009 12:23 przez pasażer, łącznie edytowano 4 razy
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 12.12.2008 20:20

Widzę, że temat: policja i policjanci jednak jeszcze nie skończony :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 118
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone