Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 12.12.2008 20:30

maslinka napisał(a):Widzę, że temat: policja i policjanci jednak jeszcze nie skończony :wink:

A czy wiesz, że głosowaliśmy dokładnie tak samo na trzech zdjęciach? :)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 12.12.2008 20:38

JacYamaha napisał(a):A czy wiesz, że głosowaliśmy dokładnie tak samo na trzech zdjęciach? :)

Widać gustujemy w podobnym sposobie pokazywania świata i emocji na zdjęciach (Twoje fotki na stronie, do której odsyłałeś w jednym z wątków :wink:, bardzo mi się podobały).
I mamy podobną "wrażliwość ortograficzną" :wink:
Ciekawe, czy są jeszcze inne podobieństwa ? :wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 12.12.2008 21:26

maslinka napisał(a):Ciekawe, czy są jeszcze inne podobieństwa ? :wink:

Myślę, że są...
pietro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietro » 12.12.2008 22:55

JacYamaha napisał(a):Pietro - bardzo Cię proszę nie "ubieraj" mnie w to czego nie miałem zamiaru robić. Zaczęło się zupełnie niewinnie od 4 liter. Powtórzę to jeszcze raz wyraźnie - fotki, które wstawiłem potraktuj jak dowcipy o blondynkach czy góralach.

Jeżeli pracujesz w policji to "chroń i broń" i rób to najlepiej jak potrafisz.
Jeśli Cię to dotknęło to przepraszam serdecznie - nie chciałem.
Swojej opinii na temat służby nie wyraziłem bo mogę kogoś skrzywdzić a tego nie chcę.

A problemy były, są i będą. Chociażby ze względu na to, że armia zaczyna być zawodowa. Osoby, które do tej pory trafiały do prewencji jako służba zastępcza zniknął- ich miejsce musi zająć dobry policjant, dzielnicowy albo ktoś kto się dostanie w te szeregi.
Czy ilość przejdzie w jakość?

daleki jestem od ubierania Ciebie w cokolwiek...ale zamieszczając zdjęcie typu ...jakiego zamieściłeś,tak samo można potraktować lekarzy,nauczycieli,itp-pytanie tylko czy wszystkich jedną miarką???
nie jestem policjantem ,choć nie przeczę że to środowisko jest mi bardzo bliskie ,dlatego zabolało :evil:
ps.nie zaczynaj nigdy od czterech liter...kończy się to wiaterkami
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.12.2008 23:13

Popiel napisał(a):
Rysio napisał(a):Niestety coraz częściej do policji, (że nie wspomnę o straży miejskiej tudzież urzędach w jednym z których pracuję) trafiają ludzie z ulicy nie mający pojęcia o robocie do której trafili, ... Tak więc wydaje mi się, że każdy ma rację w tym sporze w części i spór jest właściwie o niczym :wink:

Przerabiałem ten temat i to nie sam, więc napewno nie z ulicy...
Troszkę również popracowałem w jednym urzedzię i poznałem panie rodem z filmu Barei czy aby było sprawiedliwie zatrudnione młode osoby (dziwiłem sie ze po studiach), które przeszły po wyszystkich pokojach, co by w końcu w którymś zaskoczyły o co tu lotto... no ale musiały zostać i powodzenia tym co trafią na taką urzędniczkę. Teraz również siedzę na budżetówce, więc co nie co się wie.
Temat znany i zamknięty.
Pozdrav :wink:

Popiel nie masz człowieku zielonego pojęcia z tego co piszesz o pracy w Policji albo służbach mundurowych zamilknij już bo się ośmieszasz. Wypowiadana słowa przez ciebie nie tylko nie są śmieszne ale i głupie. Nie masz o czymś pojęcia to nie oceniaj bo się przejedziesz.
Pietro pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.12.2008 23:20

Popiel napisał(a):Trudno powiedzieć co wywołało????

Jedno wiem już na 100%. Nie wiem jakie by nie zaszły zmiany w naszej komendzie to nic to nie zmieni. Dalej będziemy mieli samych... szkoda słów, a gówniarze będą chodzić i śmiać się nam w twarz.

Zgłosiłem zniszczenie mienia, podałem świadków, imię i nazwisko sprawcy, który się sąsiadce przyznał do czynu i dziś dostałem odpowiedź:
"Na podstawie art. 54 .. 2 Kodeksu postępowania w sprawach o wykroczenia zawiadamiam, że przeprowadzone czynności wyjaśniające nie dostarczyły podstaw do skierowania wniosku o ukaranie do Sądu Rejonowego"
"z powodu: niewykrycia sprawcy przedmiotowego wykroczenia."

Dziękuję bozi, że mnie ustrzegła przed wstąpieniem w szeregi tych ...
Sprawnościówkę zaliczyłem, na teście psych. uzyskałem 95% i psycholog powiedziała że oszukiwałem, bo takie wyniki zdarzają im się rzadko i zobaczy co zrobić ze mną. Przyszedł list - na razie dziękujemy i cześć.
Jak zobaczę kolesia wypisującego cztery litery na murze, to powiem mu - masz rację człowieku.

Policjo jesteś boska i nie omylna - tak dalej
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.12.2008 23:35

Popiel napisał(a):Rysio kiedyś prosto z ulicy a dziś jak wszędzie jeszcze na państwowym trzeba mieć plecy lub kilka razy płaszczyć się. Na początku lat 90tych kadry było jakoś uzupełnić. Jesteś starszy i wiesz lepiej gdzie część dawnej milicji się przeniosła, a wszelkie trąbienie w mediach, iż są braki w policji to jedna wielka ściema była.
Obym kiedyś mógł powiedzieć te same słowa, co kolega który zjechał po pierwszej wizycie w Anglii. "Tam to inna bajka, policjant jest jak Twój przyjaciel. Podchodzisz do niego zawsze ci pomoże, a przy tym miło i sympatycznie." W sumie w tym zdarzeniu z pijanym dziadkiem czekałem bez rezultatu 45min. Szkoda... teraz będę się zastanawiał czy warto dzwonić na 112.

No niezłe banialuki skąd ty masz takie informacje naoglądałeś się szklanej pułapki czy innych filmów - psa se kup będziesz miał przyjaciela. Laicy zajmują stanowisko - to tak jakby w sprawach celibatu wypowiadał się homoseksualista.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.12.2008 07:06

nie za bardzo czaję ostatnie dwie strony postów... temat -co Was dzisiaj ucieszyło lub zasmuciło...ale żeby być w temacie. Lata 60-70 jak szedł milicjant przez naszą ulicę a nas stało paru chłopaków to my rozchodziliśmy aby mógł przejść się a teraz co??? Pod moim osiedlowym sklepem na dole stoi 4 podchmielonych nastolatków, panienki latają ze ho ho tudzież inne słowa a dwóch policjantów przechodzi na druga stronę nie reagując zupełnie. Straż Miejska ?? są tylko tam gdzie widno i spokojnie, no jeszcze babci co handluje marchewką z ogródka mandat przywalić.
Wiem że na forum jest paru nauczycieli. Miałem nauczycielkę śp. Panią Nowak od matematyki która potrafiła za niemanie pracy domowej albo za głupoty wypisywane na tablicy przywalić w VII klasie linijką po łapie. Myślicie że ktoś się w domu poskarżył rodzicom??W życiu.... bo jeszcze ojciec potrafił poprawić.
Dlaczego tak było..bo byliśmy tak wychowani, istniały pewne autorytety jak choćby nauczyciel...parę lat temu z racji bycia przewodniczącym Rady Rodziców byłem na lekcji w szkole....po prostu paranoja, rozwydrzona banda 12-13 latków i tyle...nie mająca za grosz szacunku nawet dla swojego nauczyciela, nie mówiąc o słownictwie
wszystko schodzi (nie wiem dlaczego tak się mówi) na psy......
i to mnie dzisiaj smuci.... Andrzej rocznik 58
Ostatnio edytowano 13.12.2008 07:43 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.12.2008 07:16

jeszcze jedna uwaga żeby być na topie to zapomniałem dopisać że to było dawno za komuny więc złe , szare i ponure..... :wink: a mimo to jakby na złość cholera wspominam te czasy z sympatią i sentymentem..... i to mnie cieszy
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.12.2008 09:38

lubelski napisał(a):nie za bardzo czaję ostatnie dwie strony postów....

Lubelski - nie cytuje całej Twojej wypowiedzi bo za dużo miejsca zajmuje.
Ale wiesz co..........NIESTETY.....w całości zgadzam z Twoimi słowami, choć wolałbym Ci dać kontre, że to co piszesz to bzdury :(
Też mam wrażenie, ze to wszystko w złym kierunku idzie.....jeśli już nie poszło.
Podpisano - rocznik 66 :wink:
Pozdrav :papa:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 13.12.2008 10:04

Lubelski... smutne co piszesz ale taka jest prawda... mnie się ostatnio zdarzyło, że z pięściami rzucił się na mnie chłopiec... nie wiem ile miał lat... max 12. Nie wiem czy nie był pod wpływem narkotyków, lub innego świństwa. Chciał nam klatkę w bloku zdemolować. Dla dobra jego i naszej niewielkiej społeczności wezwałem policję. Mięsem rzucał lepiej niż nie jeden z nas dorosłych... Psychika mu chyba siadła. Może był sierotą tzw "bezprizorny" czy i u nas się to zaczyna :?: :( Policja się nim zaopiekowała. Dowiedziałem się tylko że dostanie psychologa. Też zauważyli problem. Nie mogłem go uderzyć. Tylko obezwładniłem i czekałem aż przyjedzie policja.

Teraz boję sie swojego syna puszczać na podwórko... gdyby to się jemu zdarzyło :?: :(

Naprawdę smutne to :(
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 13.12.2008 11:22

dopalacze....
kasia72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasia72 » 13.12.2008 11:42

Zgadzam się z wami. Te dzieciaki które teraz zaczynają dorastac, to pewnie pierwsze z roczników wychowywanych( tak modnie przecież) bezstresowo.Mamy teraz tego efekty :cry:.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.12.2008 15:47

Najbardziej smutne jest to , że za takie postępowanie dzieci i młodzieży o których piszecie , w pierwszej kolejności są winni ich Rodzice :cry:
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 13.12.2008 18:10

zebik Twoje zdanie interesuje mnie jak zeszłoroczny śnieg.
"Policjo jesteś boska i nie omylna - tak dalej" W ciekawym świecie żyjesz - współczuję.
Nie pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 119
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone