maslinka napisał(a):Widzę, że temat: policja i policjanci jednak jeszcze nie skończony
A czy wiesz, że głosowaliśmy dokładnie tak samo na trzech zdjęciach?
.png)
JacYamaha napisał(a):A czy wiesz, że głosowaliśmy dokładnie tak samo na trzech zdjęciach?
.png)
JacYamaha napisał(a):Pietro - bardzo Cię proszę nie "ubieraj" mnie w to czego nie miałem zamiaru robić. Zaczęło się zupełnie niewinnie od 4 liter. Powtórzę to jeszcze raz wyraźnie - fotki, które wstawiłem potraktuj jak dowcipy o blondynkach czy góralach.
Jeżeli pracujesz w policji to "chroń i broń" i rób to najlepiej jak potrafisz.
Jeśli Cię to dotknęło to przepraszam serdecznie - nie chciałem.
Swojej opinii na temat służby nie wyraziłem bo mogę kogoś skrzywdzić a tego nie chcę.
A problemy były, są i będą. Chociażby ze względu na to, że armia zaczyna być zawodowa. Osoby, które do tej pory trafiały do prewencji jako służba zastępcza zniknął- ich miejsce musi zająć dobry policjant, dzielnicowy albo ktoś kto się dostanie w te szeregi.
Czy ilość przejdzie w jakość?
Popiel napisał(a):Rysio napisał(a):Niestety coraz częściej do policji, (że nie wspomnę o straży miejskiej tudzież urzędach w jednym z których pracuję) trafiają ludzie z ulicy nie mający pojęcia o robocie do której trafili, ... Tak więc wydaje mi się, że każdy ma rację w tym sporze w części i spór jest właściwie o niczym
Przerabiałem ten temat i to nie sam, więc napewno nie z ulicy...
Troszkę również popracowałem w jednym urzedzię i poznałem panie rodem z filmu Barei czy aby było sprawiedliwie zatrudnione młode osoby (dziwiłem sie ze po studiach), które przeszły po wyszystkich pokojach, co by w końcu w którymś zaskoczyły o co tu lotto... no ale musiały zostać i powodzenia tym co trafią na taką urzędniczkę. Teraz również siedzę na budżetówce, więc co nie co się wie.
Temat znany i zamknięty.
Pozdrav
Popiel napisał(a):Trudno powiedzieć co wywołało????
Jedno wiem już na 100%. Nie wiem jakie by nie zaszły zmiany w naszej komendzie to nic to nie zmieni. Dalej będziemy mieli samych... szkoda słów, a gówniarze będą chodzić i śmiać się nam w twarz.
Zgłosiłem zniszczenie mienia, podałem świadków, imię i nazwisko sprawcy, który się sąsiadce przyznał do czynu i dziś dostałem odpowiedź:
"Na podstawie art. 54 .. 2 Kodeksu postępowania w sprawach o wykroczenia zawiadamiam, że przeprowadzone czynności wyjaśniające nie dostarczyły podstaw do skierowania wniosku o ukaranie do Sądu Rejonowego"
"z powodu: niewykrycia sprawcy przedmiotowego wykroczenia."
Dziękuję bozi, że mnie ustrzegła przed wstąpieniem w szeregi tych ...
Sprawnościówkę zaliczyłem, na teście psych. uzyskałem 95% i psycholog powiedziała że oszukiwałem, bo takie wyniki zdarzają im się rzadko i zobaczy co zrobić ze mną. Przyszedł list - na razie dziękujemy i cześć.
Jak zobaczę kolesia wypisującego cztery litery na murze, to powiem mu - masz rację człowieku.
Popiel napisał(a):Rysio kiedyś prosto z ulicy a dziś jak wszędzie jeszcze na państwowym trzeba mieć plecy lub kilka razy płaszczyć się. Na początku lat 90tych kadry było jakoś uzupełnić. Jesteś starszy i wiesz lepiej gdzie część dawnej milicji się przeniosła, a wszelkie trąbienie w mediach, iż są braki w policji to jedna wielka ściema była.
Obym kiedyś mógł powiedzieć te same słowa, co kolega który zjechał po pierwszej wizycie w Anglii. "Tam to inna bajka, policjant jest jak Twój przyjaciel. Podchodzisz do niego zawsze ci pomoże, a przy tym miło i sympatycznie." W sumie w tym zdarzeniu z pijanym dziadkiem czekałem bez rezultatu 45min. Szkoda... teraz będę się zastanawiał czy warto dzwonić na 112.
lubelski napisał(a):nie za bardzo czaję ostatnie dwie strony postów....

.png)
.png)