Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 14.05.2020 18:41

A ja o moje walcze w moim nowym tunelu, dzisiaj było poniżej zera 3:(. Rozstawiłem zniczy i pseudo piecyków z doniczek cała szklarnie, he sąsiad pomyśli, ze zonę pochowałem pod folią:)
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 14.05.2020 18:45

amatus1 napisał(a):A ja o moje walcze w moim nowym tunelu, dzisiaj było poniżej zera 3:(. Rozstawiłem zniczy i pseudo piecyków z doniczek cała szklarnie, he sąsiad pomyśli, ze zonę pochowałem pod folią:)

Sądzę, że należałoby by powiadomić Policję, Prokuratora i personel Zakładu Pogrzebowego z łopatami aby przekopał ten tunel wzdłuż i wszerz.
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 14.05.2020 18:48

Ural napisał(a):
amatus1 napisał(a):A ja o moje walcze w moim nowym tunelu, dzisiaj było poniżej zera 3:(. Rozstawiłem zniczy i pseudo piecyków z doniczek cała szklarnie, he sąsiad pomyśli, ze zonę pochowałem pod folią:)

Sądzę, że należałoby by powiadomić Policję, Prokuratora i personel Zakładu Pogrzebowego z łopatami aby przekopał ten tunel wzdłuż i wszerz.

Bede musiał zmienić nick na cromaniacki Fritz
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 14.05.2020 18:49

bluesman napisał(a):Pomidorki na balkonie dzielnie mi rosną :) Pierwszy raz posadziłem i ciekaw jestem tego eksperymentu. Z tym balkonem to nieco na wyrost bo z uwagi na temp. są częściej w mieszkaniu. Nie mogę się doczekać zbiorów :)

.....bardzo dobrze, że zabierasz je do domu; te które wysadziłem tydzień temu do gruntu "przemroziło", co więcej , nawet przesadzana sałata padła. Pięknie ruszyło po ostatnich opadach natomiast to co wysiałem , a myślałem ,że nic nie wyrośnie. :lol:
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 14.05.2020 19:01

Ural napisał(a):

Ale, to trzeba by był, przed posianiem czegokolwiek. Wtedy, kolega miałby pół roboty zrobione. Wystarczy tylko równo zagrabić i już siać, lub sadzić. :oczko_usmiech: :mrgreen:
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 14.05.2020 19:01

marze_na napisał(a):
Kiepura napisał(a):
marze_na napisał(a):Rozbawiły mnie ogłoszone przez rząd założenia bonu turystycznego 1000+. Ciekawe co na to pracodawcy :mrgreen: .

Pracodawcy ?
Mam sygnały od wielu znajomych (pracowników) jak świetnie niektórzy z owych pracodawców "radzą" sobie w nowej sytuacji.
Poradzą sobie i w tej sprawie. Nie stracą.

Fora internetowe pełne są porad januszy biznesu o tym jak w czasach covid-19 najprościej pozbyć się pracownika. Tylko nie wrzucajmy wszystkich pracodawców do jednego wora :roll: . Nie każdy to wyrachowany kapitalista.
Każdy natomiast na pewno się ucieszył usłyszawszy, że rząd szykuje prezenty współfinansowane z ich kieszeni :oczko_usmiech: . Brakuje jeszcze tylko, żeby doliczać wartość tego gifta do PITa. Wtedy koszt programu zredukuje się o ponad 1/4 :lol: .

Ja czytałem cos takiego....

Weź sobie opiekę na dziecko. Dostaniesz 80% , nas to nie będzie nic kosztowało. A ponieważ Cię potrzebujemy w pracy to możesz w tym czasie pracować za połowę stawki pod stołem 8O :oczko_usmiech:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 14.05.2020 19:07

Nie każda firma płaci pod stołem....
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 14.05.2020 19:46

piekara114 napisał(a):Nie każda firma płaci pod stołem....

Nie każda firma udaje, że płaci i nie każdy pracownik udaje, że pracuje.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 14.05.2020 20:13

marze_na napisał(a):
Kiepura napisał(a):
marze_na napisał(a):Rozbawiły mnie ogłoszone przez rząd założenia bonu turystycznego 1000+. Ciekawe co na to pracodawcy :mrgreen: .

Pracodawcy ?
Mam sygnały od wielu znajomych (pracowników) jak świetnie niektórzy z owych pracodawców "radzą" sobie w nowej sytuacji.
Poradzą sobie i w tej sprawie. Nie stracą.

Fora internetowe pełne są porad januszy biznesu o tym jak w czasach covid-19 najprościej pozbyć się pracownika. Tylko nie wrzucajmy wszystkich pracodawców do jednego wora :roll: . Nie każdy to wyrachowany kapitalista.
Każdy natomiast na pewno się ucieszył usłyszawszy, że rząd szykuje prezenty współfinansowane z ich kieszeni :oczko_usmiech: . Brakuje jeszcze tylko, żeby doliczać wartość tego gifta do PITa. Wtedy koszt programu zredukuje się o ponad 1/4 :lol: .

Napisałem niektórych, nie wrzucam wszystkich do jednego wora.
Co do reszty, tyle już widziałem, że łzawe historie o biednych pracodawcach mnie specjalnie nie ruszają.
Pedagogika wstydu - to już było. I nie wróci.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.05.2020 19:26

À propos postów powyżej - jeszcze pół godzinki i będzie można zakończyć tydzień pracy. :oczko_usmiech:
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 15.05.2020 20:32

Bravik napisał(a):À propos postów powyżej - jeszcze pół godzinki i będzie można zakończyć tydzień pracy. :oczko_usmiech:

No ja kończę jutro. Ale na razie pracujemy po 2× w tygodniu po 12 godzin :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.05.2020 21:00

Mnie niestety ominęły doznania pracy zdalnej. Od początku epidemii praca na jeszcze wyższych obrotach. Dopiero teraz się powoli wszystko stopuje. Wreszcie. :wink:
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 15.05.2020 21:20

Bravik napisał(a):Mnie niestety ominęły doznania pracy zdalnej. Od początku epidemii praca na jeszcze wyższych obrotach. Dopiero teraz się powoli wszystko stopuje. Wreszcie. :wink:

Mnie też ominęła praca zdalna. Ale nie ukrywam 7 tygodni lenistwa - pod koniec nie bardzo mi sie podobało. Dobrze, że znowu łapnęłam bakcyl sportu. I jest ok a nawet lepiej. Jak sie za smarkatego 12 lat trenowało lekkoatletyke to jednak na stare lata tego sie nie zapomina
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.05.2020 21:28

karin74 napisał(a):Jak sie za smarkatego 12 lat trenowało lekkoatletyke to jednak na stare lata tego sie nie zapomina

Nie mówi się "na stare lata" tylko - "jak się jest młodzieżą starszą" :oczko_usmiech:
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 15.05.2020 21:32

Bravik napisał(a):
karin74 napisał(a):Jak sie za smarkatego 12 lat trenowało lekkoatletyke to jednak na stare lata tego sie nie zapomina

Nie mówi się "na stare lata" tylko - "jak się jest młodzieżą starszą" :oczko_usmiech:

Niektórzy mówią. ...wcześniej urodzony :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 955
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone