Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 08.05.2020 17:45

Dzisiaj drugi dzień kopania i wyrywania krzaków na Rodos z kolegą Ukraińcem. Kręgol mi odpada :oczko_usmiech: . Nie wiem jak niektórzy odpoczywają grzebiąc w ziemi... My miastowi to chyba słabi jesteśmy :oczko_usmiech: :mrgreen:
piekara114
Opiekun działu

Postnapisał(a) piekara114 » 08.05.2020 18:16

A Ty chcesz się na wieś przeprowadzić :lol: :lol:
marze_na
Koneser

Postnapisał(a) marze_na » 08.05.2020 18:19

sito_zabrze napisał(a):Nie wiem jak niektórzy odpoczywają grzebiąc w ziemi... My miastowi to chyba słabi jesteśmy :oczko_usmiech: :mrgreen:

Mój mąż traktuje kopanie ogródka jako alternatywę dla siłowni :mrgreen: .
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 08.05.2020 18:28

piekara114 napisał(a):A Ty chcesz się na wieś przeprowadzić :lol: :lol:

Na Rodos mam trochę grzebania bo były tam kiedyś kwiaty i sporo cebulek jest jeszcze w ziemi, grządki, maliny.... Cel to doprowadzić do ładu, ma być trawa, jakieś iglaki, pigwa, aronia i kilka wisienek. Rodzice mieli czas to grzebali. Ja czasami przez 10 dni tam nie zaglądam

No a jak się uda przeprowadzić na wieś to plan jest taki :

Mam się czuć jak w bloku i mieć taras, a reszta to trawa i kilka krzaków co da się na nich jakieś procenty ukulać :oczko_usmiech: :mrgreen:
labusm
Cromaniak

Postnapisał(a) labusm » 08.05.2020 18:30

Uczyniłem dziś pierwsze w tym roku 25km na rowerze w pięknych okolicznościach przyrody jurajskiej po bezdrożach i lasach. Tyłek boli od siodełka ale mam ochotę na więcej.
krutom
Cromaniak

Postnapisał(a) krutom » 08.05.2020 22:05

marze_na napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):Nie wiem jak niektórzy odpoczywają grzebiąc w ziemi... My miastowi to chyba słabi jesteśmy :oczko_usmiech: :mrgreen:

Mój mąż traktuje kopanie ogródka jako alternatywę dla siłowni :mrgreen: .

I ma rację, dźwiganie kawałków metalu, czy zap...ie na kawałku gumy nie ma najmniejszego sensu.
Co innego gonienie za kosiarką po 20 arach ogródka :mrgreen: .
Przynajmniej jest efekt i cos widać.
A że za tydzień znów zarośnie.... jest okazja znów poćwiczyć z sensem. :lol: :papa:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.05.2020 22:09

sito_zabrze napisał(a):
... i kilka krzaków co da się na nich jakieś procenty ukulać :oczko_usmiech: :mrgreen:

Zacny plan :mrgreen: :oczko_usmiech:
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 08.05.2020 22:31

Bravik napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):
... i kilka krzaków co da się na nich jakieś procenty ukulać :oczko_usmiech: :mrgreen:

Aronie i wiśnie mamy na Rodos i naleweczki robimy od dawna. Na jesieni robiłem pigwówke ( nie ze swoich owoców) i wyszla super. Także już wiem co warto sadzić :mrgreen:
Ural
Cromaniak

Postnapisał(a) Ural » 09.05.2020 05:39

sito_zabrze napisał(a):
Bravik napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):

Aronie i wiśnie mamy na Rodos i naleweczki robimy od dawna. Na jesieni robiłem pigwówke ( nie ze swoich owoców) i wyszla super. Także już wiem co warto sadzić :mrgreen:

Pigwówka nie ze swoich owoców ?
Znaczy się od sąsiada i niekoniecznie za jego wiedzą. No, no, no Sito. Oj tam, najważniejsze, że jest smaczna i deko trąca wprowadzając organizm w błogi stan. :roll:
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 09.05.2020 07:51

Ural napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):
Bravik napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):

Pigwówka nie ze swoich owoców ?
Znaczy się od sąsiada i niekoniecznie za jego wiedzą. No, no, no Sito. Oj tam, najważniejsze, że jest smaczna i deko trąca wprowadzając organizm w błogi stan. :roll:

Kupiona na targu za ciężko zarobione złotówki.
Jeszcze jakieś pytania ? :roll:

Dzisiaj grillujemy :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.05.2020 08:24

Mam do oddania "trochę" kamienia naturalnego (podobno wydobywany z Wisły). Ludzie się umawiają i nie pojawiają... Kwitnę od godziny na działce :roll:
greenrs
Koneser

Postnapisał(a) greenrs » 09.05.2020 08:27

pääkäyttäjä napisał(a):Mam do oddania "trochę" kamienia naturalnego (podobno wydobywany z Wisły). Ludzie się umawiają i nie pojawiają... Kwitnę od godziny na działce :roll:

Ja bym tak kilka potrzebował na skalniak ale chyba bliżej mam do lasu niż do Ciebie :oczko_usmiech:
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 09.05.2020 08:37

pääkäyttäjä napisał(a):Mam do oddania "trochę" kamienia naturalnego (podobno wydobywany z Wisły). Ludzie się umawiają i nie pojawiają... Kwitnę od godziny na działce :roll:

To Ty nie wiesz ze w tych czasach jak dajesz coś komuś za friko to najlepiej mu to zawieźć na miejsce albo wysłać kurierem na swój koszt no i dać dożywotnią gwarancje ? 8O :oczko_usmiech: :mrgreen:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Postnapisał(a) te kiero » 09.05.2020 09:42

To będzie najlepszy sezon rolkowy :D od początku sezonu już kilkanaście wypadów i jazd. Niestety jest problem z GPSem w nowym tel, urywa sygnał na endomondo :x
greenrs
Koneser

Postnapisał(a) greenrs » 09.05.2020 10:21

te kiero napisał(a): Niestety jest problem z GPSem w nowym tel, urywa sygnał na endomondo :x

A co to za model? Dobrze jest ostrzec innych, by go nie kupowali. Dziś GPS w telefonie to podstawa :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 952
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone