Żaden kaloryfer i piec gazowy nie zastąpi kominka w taki dzieńsito_zabrze napisał(a):Cieszy mnie czasami mieszkanie w blokuDzisiaj zimno, kaloryfery pyk na 3 poziom i można mieszkać bez palenia w piecu
.png)
gusia-s napisał(a):Żaden kaloryfer i piec gazowy nie zastąpi kominka w taki dzieńsito_zabrze napisał(a):Cieszy mnie czasami mieszkanie w blokuDzisiaj zimno, kaloryfery pyk na 3 poziom i można mieszkać bez palenia w piecu

.png)
sito_zabrze napisał(a):gusia-s napisał(a):Żaden kaloryfer i piec gazowy nie zastąpi kominka w taki dzieńsito_zabrze napisał(a):Cieszy mnie czasami mieszkanie w blokuDzisiaj zimno, kaloryfery pyk na 3 poziom i można mieszkać bez palenia w piecu
My jeśli rzucimy sie na budowę domku to bedzie bez kominka.... Wszyscy znajomi którzy go mają używają go 3x w roku lub wcale
.png)
Kapitańska Baba napisał(a):sito_zabrze napisał(a):gusia-s napisał(a):Żaden kaloryfer i piec gazowy nie zastąpi kominka w taki dzieńsito_zabrze napisał(a):Cieszy mnie czasami mieszkanie w blokuDzisiaj zimno, kaloryfery pyk na 3 poziom i można mieszkać bez palenia w piecu
My jeśli rzucimy sie na budowę domku to bedzie bez kominka.... Wszyscy znajomi którzy go mają używają go 3x w roku lub wcale
Nie żartuj![]()
![]()
![]()
Mieszkam w domu dziesiąty rok i w kominku przez jesień i zimę palę codziennie

.png)
sito_zabrze napisał(a):
Z tego co piszesz to mieszkacie na wsi![]()
Miastowi mają troche inaczej, zabiegani, cały dzień poza domem , kto będzie dorzucał do pieca ?
.png)
Trajgul napisał(a):Kapitańska Baba napisał(a):Nie żartuj![]()
![]()
:
Oj Kapitańska, Ty niedowiarku. Ludzie mają i nie używają, jak z wieloma innymi rzeczami czy czynnościami.
.png)
A co Ty myślisz, że ludzie na wsi to leżą i pachnąsito_zabrze napisał(a): Z tego co piszesz to mieszkacie na wsi![]()
Miastowi mają troche inaczej, zabiegani, cały dzień poza domem , kto będzie dorzucał do pieca ?
To czym Ty palisz? zapałkamilew napisał(a):..... właśnie rozpaliłem w kominku, jedyna ,,niedogodność'', to konieczność dorzucania, co około 45 min
.png)
.png)
piekara114 napisał(a):W Krakowie (gmina Kraków) jest zakaz palenia w kominkach, chyba że jest to biokominek lub jedyne zainstalowane źródło ogrzewania w domu. Więc nie wszędzie się w kominku da zapalić... Jak czytałam przed pandemią, to inne polskie miasta także chcą pójść w tym kierunku.
.png)
gusia-s napisał(a):To czym Ty palisz? zapałkami
.png)
piekara114 napisał(a):W Krakowie (gmina Kraków) jest zakaz palenia w kominkach, chyba że jest to biokominek lub jedyne zainstalowane źródło ogrzewania w domu. Więc nie wszędzie się w kominku da zapalić... Jak czytałam przed pandemią, to inne polskie miasta także chcą pójść w tym kierunku.