Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 13.04.2020 08:32

To jest dopiero piękna mundrość :lol: ... bezsensowne zakazy, co? przecież ja mogę.
Niech, by tylko Ktoś coś robił przeciw niemu.
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 13.04.2020 11:14

Dziś o północy kończy mi się kwarantanna. Czekam na wyniki testu od zeszłej środy. Teoretycznie idę jutro do pracy. Mam brać urlop czy zwolnienie. Nie wiem.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 13.04.2020 11:26

wikol napisał(a):Dziś o północy kończy mi się kwarantanna. Czekam na wyniki testu od zeszłej środy. Teoretycznie idę jutro do pracy. Mam brać urlop czy zwolnienie. Nie wiem.

Nie znam Twojej sytuacji, ale ja skorzystałbym z urlopu, tym bardziej, że mam niewykorzystany urlop za ubiegły rok. Jest to lepsze rozwiązanie z punktu widzenia ekonomicznego przedsiębiorstwa.
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 13.04.2020 11:31

walp napisał(a):
wikol napisał(a):Dziś o północy kończy mi się kwarantanna. Czekam na wyniki testu od zeszłej środy. Teoretycznie idę jutro do pracy. Mam brać urlop czy zwolnienie. Nie wiem.

Nie znam Twojej sytuacji, ale ja skorzystałbym z urlopu, tym bardziej, że mam niewykorzystany urlop za ubiegły rok. Jest to lepsze rozwiązanie z punktu widzenia ekonomicznego przedsiębiorstwa.

Gadałem z Policją przed chwilą. Teoretycznie mogę już wyjść po północy ale....nie mam wyników. Kwestia odpowiedzialności i sumienia.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 13.04.2020 13:55

Cieszy mnie dzisiejsza ulewa :mrgreen:
Dawno nie padało i nasze nosy były smyrane od środka farfoclami , ulga dla alergików :lol:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 13.04.2020 14:57

U mnie tylko mocniej pokropiło, a też na deszcz czekam, aby te pyły żółte z sosny spłynęły i inne też i dałoby szansę normalnie odetchnąć....
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 13.04.2020 17:16

Zero deszczu tylko wiatr, wiatr, wiatr...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.04.2020 06:44

amatus1 napisał(a):Zero deszczu tylko wiatr, wiatr, wiatr...

U nas była ulewa, burza, znowu ulewa a potem wyszło słońce. Spoko, może ziemia na działce nie będzie taka sucha...
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 14.04.2020 08:18

Więcej powiało niż popadało, ale 2 miejscowości dalej już porządnie padało.
A dziś słońce spośród chmur spogląda i +5 st. Spora różnica....
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 14.04.2020 08:49

wikol napisał(a):
walp napisał(a):

Gadałem z Policją przed chwilą. Teoretycznie mogę już wyjść po północy ale....nie mam wyników. Kwestia odpowiedzialności i sumienia.
Mój syn był na kwarantannie sanepidowskiej tylko 3 dni, ponieważ 11 dni wcześniej miał kontakt z osobą zakażoną. Ta osoba, przebywała na zwolnieniu lekarskim od tych 11 dni, oczywiście zwolnienie było unikiem od chodzenia do pracy by się nie zarazić a do zakażenia doszło w domu od ojca, najprawdopodobniej wtedy gdy już do pracy nie chodziła :roll: - taki paradoks.
Syn żadnych testów nie miał wykonywanych, zgodnie z decyzją kwarantanna kończyła mu się o północny 14 dnia od kontaktu z osobą zakażoną i na tym koniec.

pääkäyttäjä napisał(a):
amatus1 napisał(a):Zero deszczu tylko wiatr, wiatr, wiatr...

U nas była ulewa, burza, znowu ulewa a potem wyszło słońce. Spoko, może ziemia na działce nie będzie taka sucha...
U mnie chlapnęło jak ksiądz kropidłem i nawet kurzu nie przykryło :(
W tej chwili słoneczko grzeje, błękit nieba i ze 3 obłoczki.
Andzik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzik » 14.04.2020 09:35

Wyprawa do sklepu po mleko trwająca 10 min, a nie 45 jak w poprzednim tygodniu (ten sam dzień tyg., ta sama godzina) :D
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 14.04.2020 09:51

Wraca zima :) super śnieżyca w NS :)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 14.04.2020 10:15

Po niemal upalnej niedzieli, wczorajszych ulewach i burzach, teraz właśnie pada śnieg :?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.04.2020 10:21

maslinka napisał(a):Po niemal upalnej niedzieli, wczorajszych ulewach i burzach, teraz właśnie pada śnieg :?

GDZIE? Ja czasem mam wrażenie, ze dawny ROW to schowany jest za Bramą Morawską a nie za lasem i miedzą pod "Ohio" ;)

Andzik napisał(a):Wyprawa do sklepu po mleko trwająca 10 min, a nie 45 jak w poprzednim tygodniu (ten sam dzień tyg., ta sama godzina) :D

Pracując z domu, mam trochę czasu na poogarnianie paru zapomnianych rzeczy. I przy tej okazji odkrywam, że brakuje tego czy tamtego - pojechałem po jakieś narzędzia do Obi i Castoramy i się odbiłem od kolejki dłuzszej jak do spożywczaka. Zamówiłem se narzędzia przez internet w piątek, będą dzisiaj ;) W Rybniku tylko jeden sklep ze spożywką póki co, poszedł w opcję zamówień on-line.
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 14.04.2020 10:28

Kilka dni temu się opalałam a dziś :roll:
Smuci mnie powrót zimy...

DSC_2634.JPG
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 929
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone