Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.04.2020 12:14

dids76 napisał(a):
pääkäyttäjä napisał(a):W obecnej sytuacji to nie wiem, czy się cieszyć czy nie (bo nie lubię takiej formy) ale dostałem lojalkę na 12 miesięcy w pracy - za szkolenie, na które nam pozwolili iść :mrgreen:

Czyli że jak się zwolnisz to musisz kasę za szkolenie oddać? Możesz sobie nią podetrzeć co chcesz :oczko_usmiech: Zrobiliśmy pracownikowi uprawnienie A1,E2,E3,D1,D2,D3, podesty ruchome i wózki jezdniowe, a on po 2 miesiącach się zwolnił. Nie było jak ściągnąć kasy, można ewentualnie do sądu oddać w co nikt się bawić nie chciał :wink:

Wiem, musieliby mi na to fakturę wystawić, etc (czyli jak to u nas nie działa bo z niejednym próbowali) ale z kolegami znaleźliśmy, że chyba ktoś się pomylił - szkolenie normalnie kosztuje (np. w Altkom) 2800-3600 zł netto a tu jakaś kosmiczna cena na ponad 10k. Mnie się wydaje, że ta duża dycha to za nas trzech a nie od łebka :mrgreen:

Kurde, książki z tymi samymi kursami są tańsze xD
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 17.04.2020 12:47

Miałem szereg szkoleń w Aktkomie i też w akademi Cisco. Umowy podpisywane na 2-3 lata.
Te szkolenia to lipa. Godzinę gadania wykładowcy i 1,5h robienie ćwiczeń z książki. Jeden sprawdza ćwiczenia inny nie.
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 17.04.2020 17:02

Uff,
współczynnik R w Niemczech spadł do 0,7.
Od maja szpitale mają wrócić do normalnego trybu pracy (nie w trybie "achtung-covid19").
Od maja również chcą wprowadzić powszechne testy na przeciwciała.

"Na naszej ulycy świeci dziś słońce, jak mawiał Sofronow" :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.04.2020 18:26

wikol napisał(a):Miałem szereg szkoleń w Aktkomie i też w akademi Cisco. Umowy podpisywane na 2-3 lata.
Te szkolenia to lipa. Godzinę gadania wykładowcy i 1,5h robienie ćwiczeń z książki. Jeden sprawdza ćwiczenia inny nie.

Nie wiem co to za szkolenie ale te nasze trwają po 5 do 8 godzin dziennie, teoria plus laboratorium... Ostatnie szkolenie z Meraki w Cisco trwało 40h i kończyło się certem. Może se to tak zamówiliście, u nas nikt by se tym głowy nie zawracał.
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 17.04.2020 18:44

pääkäyttäjä napisał(a):
wikol napisał(a):Miałem szereg szkoleń w Aktkomie i też w akademi Cisco. Umowy podpisywane na 2-3 lata.

Nie wiem co to za szkolenie ale te nasze trwają po 5 do 8 godzin dziennie, teoria plus laboratorium... Ostatnie szkolenie z Meraki w Cisco trwało 40h i kończyło się certem. Może se to tak zamówiliście, u nas nikt by se tym głowy nie zawracał.

Microsoftowe miałem cały tydzień. Codziennie po 8h.
Na Cisco byłem 10 lat temu więc wieczność. Na Microsoftowych godzina wykładu i 1,5h labu. Nuda.
maxredaktor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maxredaktor » 17.04.2020 20:02

Ucieszłyła mnie informacja, że bardzo szybko idzie zbiórka na radio Nowy Świat, zakładane przez byłych dziennikarzy Trójki. Sam też zostałem patronem.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 18.04.2020 08:04

W wątku widzę była mowa o szkoleniach; niestety, ale często szkolenia nawet te dla wyższej kadry zarządczej nie przekładają się na rzeczywistość. Co z tego, że Ktoś potrafi stworzyć tabelki, wykresy, dokonać analizy, jak rzeczywistość weryfikuje. Sam zostałem wyszkolony w stylu: zrób tabelkę, tabelka prawdę Ci powie. Oczywiście korzystam z tego, są to świetne argumenty, jednak w dużej mierze nie mają nic wspólnego z rzeczywistością; poza tym dwóch będzie patrzeć na tablekę i wykres i będą widzieć co innego w zależności od punktu widzenia/stanowiska w pracy. Jako najlepsze szkolenie uznaję przeżycie czegoś od podstaw, osobiste doświadczenie, a dopiero potem spojrzenie na to przez pryzmat tabelek, wykresów. Z brakiem przełożenia na rzeczywistość zmagam się obecnie w pracy :-x :evil:
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 18.04.2020 08:32

A mnie dzisiaj ucieszył mail jaki dostałem od biura podróży Rainbow w którym zaproszono mnie do zapoznania się z oferta na zimę 2020/2021 !!!. Lato widać chyba już sobie odpuścili ale show must go on :lol:

Pozdrowienia.;)
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 18.04.2020 09:30

te kiero napisał(a):W wątku widzę była mowa o szkoleniach; niestety, ale często szkolenia nawet te dla wyższej kadry zarządczej nie przekładają się na rzeczywistość. Co z tego, że Ktoś potrafi stworzyć tabelki, wykresy, dokonać analizy, jak rzeczywistość weryfikuje. Sam zostałem wyszkolony w stylu: zrób tabelkę, tabelka prawdę Ci powie. Oczywiście korzystam z tego, są to świetne argumenty, jednak w dużej mierze nie mają nic wspólnego z rzeczywistością; poza tym dwóch będzie patrzeć na tablekę i wykres i będą widzieć co innego w zależności od punktu widzenia/stanowiska w pracy. Jako najlepsze szkolenie uznaję przeżycie czegoś od podstaw, osobiste doświadczenie, a dopiero potem spojrzenie na to przez pryzmat tabelek, wykresów. Z brakiem przełożenia na rzeczywistość zmagam się obecnie w pracy :-x :evil:

Mam tak samo jak Ty.
Czasami cholery można dostać z tymi decyzjami rodem z excella, bez logiki i związku z rzeczywistością.
Z drugiej strony poniekąd żyje z naprawiania absurdalnych decyzji, które wynikały jedynie z tabulki. I to cieszy. :D
Wcześnie czy później decyzje z tabulki i tak weryfikuje życie.
No, ale zwykle płaci ktoś inny niż tabulkowiec.
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 18.04.2020 10:49

maxredaktor napisał(a):Ucieszłyła mnie informacja, że bardzo szybko idzie zbiórka na radio Nowy Świat, zakładane przez byłych dziennikarzy Trójki. Sam też zostałem patronem.

Też z żoną dołączyliśmy :) .
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.04.2020 10:51

Zmartwiła mnie tragiczna śmierć byłego kolegi z pracy. :cry:
Przeszedł na emeryturę kilka miesięcy przede mną.

https://sadeczanin.info/pod-paragrafem- ... wego-bloku
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.04.2020 13:29

Kiepura napisał(a):
te kiero napisał(a):W wątku widzę była mowa o szkoleniach; niestety, ale często szkolenia nawet te dla wyższej kadry zarządczej nie przekładają się na rzeczywistość. Co z tego, że Ktoś potrafi stworzyć tabelki, wykresy, dokonać analizy, jak rzeczywistość weryfikuje. Sam zostałem wyszkolony w stylu: zrób tabelkę, tabelka prawdę Ci powie. Oczywiście korzystam z tego, są to świetne argumenty, jednak w dużej mierze nie mają nic wspólnego z rzeczywistością; poza tym dwóch będzie patrzeć na tablekę i wykres i będą widzieć co innego w zależności od punktu widzenia/stanowiska w pracy. Jako najlepsze szkolenie uznaję przeżycie czegoś od podstaw, osobiste doświadczenie, a dopiero potem spojrzenie na to przez pryzmat tabelek, wykresów. Z brakiem przełożenia na rzeczywistość zmagam się obecnie w pracy :-x :evil:

Mam tak samo jak Ty.
Czasami cholery można dostać z tymi decyzjami rodem z excella, bez logiki i związku z rzeczywistością.
Z drugiej strony poniekąd żyje z naprawiania absurdalnych decyzji, które wynikały jedynie z tabulki. I to cieszy. :D
Wcześnie czy później decyzje z tabulki i tak weryfikuje życie.
No, ale zwykle płaci ktoś inny niż tabulkowiec.

Robicie złe szkolenia albo nie zapoznaliście się z agendą ;)
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 19.04.2020 06:08

boboo, 13.04 napisał(a):31. marca średni wykładnik wzrostu zakażeń w DE był taki, że "planował" 2.000.000 zakażeń na 19. kwietnia.
Dzisiejszy - po dwóch tygodniach - średni wykładnik "planuje" zaledwie 300.000 zakażonych na 19. kwietnia.
Robi się lepiej :D
No i z datą 19. kwietnia mamy w DE 140.000
Nici z planów, ale tak trzymać (już ósmy dzień poniżej 3% przyrostu. Wczoraj było 1,79%).
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 19.04.2020 11:43

20 dzień na kwarantannie. 20 dni aresztu domowego.
Powoli rodzi się u mnie lekki wkurw.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 19.04.2020 13:24

Dzisiaj pojechałem na awarie bo mam dyżur
Czas pracy 10 minut
Stówka wpadła minus koszt dojazdu 7km na gaziku :oczko_usmiech:

Spsuł się tir, auto z Rumuni, kierowca Włoch :roll: :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 931
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone