Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 14.04.2020 10:36

Kapitańska Baba napisał(a):Kilka dni temu się opalałam a dziś :roll:
Smuci mnie powrót zimy...
DSC_2634.JPG
U mnie żadnej zimy ale kominek co wieczór, mimo że w dzień można sie opalać to jednak w nocy temperatury minusowe a ja nie cierpię chłodu ;).
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 14.04.2020 10:39

pääkäyttäjä napisał(a):
maslinka napisał(a):Po niemal upalnej niedzieli, wczorajszych ulewach i burzach, teraz właśnie pada śnieg :?

GDZIE?

W Gliwicach. Już nie sypie, wyszło słońce... Kwiecień - plecień ;)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.04.2020 10:40

bluesman napisał(a):Wraca zima :) super śnieżyca w NS :)

No i już po zimie :wink:
Śniegu ani śladu.
Wyszło słońce.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 14.04.2020 10:45

popatrz za okno znowu prószy :)

Wzięło mnie na robotę przy kołach zimowych :) kurczę, 2 letnie koła i pordzewiałe ! :( oczyściłem, odtłuściłem i pomalowałem 3 szt. zima wygnała mnie z garażu :) zostało do pomalowania jedno :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.04.2020 10:54

bluesman napisał(a):popatrz za okno znowu prószy :)

Nad Łubinką słońce. :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.04.2020 11:46

maslinka napisał(a):
pääkäyttäjä napisał(a):
maslinka napisał(a):Po niemal upalnej niedzieli, wczorajszych ulewach i burzach, teraz właśnie pada śnieg :?

GDZIE?

W Gliwicach. Już nie sypie, wyszło słońce... Kwiecień - plecień ;)

W Rybniku sypało całe pięć minut. Jestem na szkoleniu on-line, lektor jest w Londynie. On do mnie "poka śnieg" - zanim odpiąłem laptopa od kabli, śnieg przestał padać, leżały jakieś niedobite płatki na trawie :mrgreen:

== Edyta 14 Apr 2020 12:51:15

Znowu sypie :oczko_usmiech:
ruzica
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruzica » 15.04.2020 14:37

Ucieszył mnie zamknięty dziś sklep mięsny. Dzięki temu będzie trzeba pójść tam jutro= dodatkowy pretekst do wyjścia z domu :oczko_usmiech: :lool:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.04.2020 15:14

ruzica napisał(a):Ucieszył mnie zamknięty dziś sklep mięsny. Dzięki temu będzie trzeba pójść tam jutro= dodatkowy pretekst do wyjścia z domu :oczko_usmiech: :lool:

Tylko pamiętaj, że jutro wyjście z maseczką ... bo razie mandatu mięso lub wędlina podrożeje o 500 zł. :wink:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 15.04.2020 15:16

A mnie ucieszył fakt że pod sklepem do którego poszłam nie było kolejki - weszłam, zakupy w 3 minuty i po temacie. Tak lubię :D
ruzica
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruzica » 15.04.2020 15:39

Janusz Bajcer napisał(a):
ruzica napisał(a):Ucieszył mnie zamknięty dziś sklep mięsny. Dzięki temu będzie trzeba pójść tam jutro= dodatkowy pretekst do wyjścia z domu :oczko_usmiech: :lool:

Tylko pamiętaj, że jutro wyjście z maseczką ... bo razie mandatu mięso lub wędlina podrożeje o 500 zł. :wink:

Niby pamiętam, maseczka leży naszykowana. Tylko się boję, że jak jutro przyjdzie wyjść to zapomnę :roll: :wink:
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 15.04.2020 15:47

Od paru dni mam problem z lewym okiem. Zadzwoniłem dzisiaj do swojej przychodni i zostałem (telefonicznie) obsłużony przez lekarza którego w ogóle nie znałem i który przyjmował pacjentów w zastępstwie mojego (wieloletniego) rodzinnego internisty. Stwierdził że konieczna jest konsultacja okulistyczna i że nie będzie łatwo ją uzyskać. Faktycznie, po tej rozmowie zacząłem obdzwaniać wszystkie przychodnie i wszędzie poradnie okulistyczne były zamknięte do odwołania (czyli do święty nigdy). Gdy zacząłem szukać prywatnej konsultacji (też nie jest łatwo :() zadzwonił telefon i ku moje mu zdumieniu tenże lekarz pyta mnie czy jutro odpowiada mi termin wizyty bo skontaktował się z drugą przychodnią w której pracuje i załatwił mi tam wizytę u okulisty 8-O
Ze zdumienia opadła mi szczęka i wróciła wiara w ludzi.

Pozdrowienia.;)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.04.2020 16:12

Gonzales napisał(a):zadzwonił telefon i ku moje mu zdumieniu tenże lekarz pyta mnie czy jutro odpowiada mi termin wizyty bo skontaktował się z drugą przychodnią w której pracuje i załatwił mi tam wizytę u okulisty 8-O
Ze zdumienia opadła mi szczęka i wróciła wiara w ludzi.

Pozdrowienia.;)

Czyli chyba jeszcze wizyta u dentysty... :wink:
Też może być problem kiedy... :oczko_usmiech:
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 15.04.2020 19:31

Janusz Bajcer napisał(a):Czyli chyba jeszcze wizyta u dentysty... :wink:
Też może być problem kiedy... :oczko_usmiech:

Jakimś cudem udało mi się umieścić szczękę na swoim miejscu :D
A z dentystą nie mam problemu. Sąsiadka od wielu lat "znęca" się nade mną i bynajmniej nie robi tego za darmo :oczko_usmiech:

Pozdrowienia.;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.04.2020 11:15

W obecnej sytuacji to nie wiem, czy się cieszyć czy nie (bo nie lubię takiej formy) ale dostałem lojalkę na 12 miesięcy w pracy - za szkolenie, na które nam pozwolili iść :mrgreen:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 17.04.2020 12:05

pääkäyttäjä napisał(a):W obecnej sytuacji to nie wiem, czy się cieszyć czy nie (bo nie lubię takiej formy) ale dostałem lojalkę na 12 miesięcy w pracy - za szkolenie, na które nam pozwolili iść :mrgreen:

Czyli że jak się zwolnisz to musisz kasę za szkolenie oddać? Możesz sobie nią podetrzeć co chcesz :oczko_usmiech: Zrobiliśmy pracownikowi uprawnienie A1,E2,E3,D1,D2,D3, podesty ruchome i wózki jezdniowe, a on po 2 miesiącach się zwolnił. Nie było jak ściągnąć kasy, można ewentualnie do sądu oddać w co nikt się bawić nie chciał :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 930
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone