Kapitańska Baba napisał(a):A mnie zasmuciło pojawienie się kolejnego trola na forum. Tego zaśmiecania identycznymi komentarzami nie daje się wytrzymać

Nie wiem czy czytałaś to:
anglia-i-walia-t39961-1635.htmlByła dyskusja z autorem tych relacji na temat osób, które mu je podbijają.
Swoje zdanie na ten temat wyraziłem tam ja, jak również kilka innych osób. Nie możemy nikomu zabronić pisania w czyichś relacjach.Możesz sobie zaprosić całe osiedle, które będzie Ci komentowało, nabijając licznik. Czemu to ma służyć? Nie wiem, trzeba by takiego np.
Franza zapytać. Też mi się to nie podoba i napawa mnie wręcz.......dopisz sobie.
Niemniej jednak, jakkolwiek by to nie wyglądało nie ma podstaw do jakiejkolwiek interwencji. Jakość tych komentarzy nie podlega ocenie, ich ilość również. A ponieważ autor ewidentnie
życzy sobie tam ich obecności, co wg Ciebie/Was powinienem zrobić i na jakiej podstawie? To nie są zdublowane konta (klony) autora relacji.
Jedynym sposobem na ich ominięcie jest po prostu zaprzestanie czytania tych relacji.
Ja już dawno przestałem właśnie w związku z powyższym.
kulka53 napisał(a):To że moderatorzy pozwalają na coś takiego już od dawna było co najmniej żenujące. Teraz kolejny, czwarty już zdaje się klon, bo chyba nikt nie ma wątpliwości że ten człowiek sam sobie te komentarze w wątkach tworzy. Jednakowe w stylu, treści, pojawiające się o określonych porach. Ciekawe czy będzie jakaś reakcja, prawdę mówiąc wątpię bo niektórzy "z góry" nawet go bronili. Ewentualnie dostaniemy po ostrzeżeniu czy banie.
Na początku to było nawet zabawne

, ale co za dużo to niezdrowo

.
Żenujący to jest Twój wpis w tym temacie.
Przeczytaj co napisałem powyżej -
to nie są klony
To, że masz ( lub miałeś ) jakiś konflikt z
Franzem nie upoważnia Cię do
jechania po moderacji czy administracji.
Pytam - kto "z góry" go bronił
Czytałeś choćby moje wpisy w temacie, który podlinkowałem wyżej
Wysil się więc choć trochę zanim zaczniesz ferować wyroki.
marze_na napisał(a):Trudno mi zrozumieć takie działania. W myśl zasady "moje na górze" ciekawe niegdyś relacje stały się zupełnie niestrawne.
Smuci mnie, że wpływa to również na odbiór całego "niechorwackiego" działu forum.
Jak już napisałem mnie to się też nie podoba.
Jakiś pomysł?
Bo zgodnie z Regulaminem nie ma tam podstaw do interwencji (przynajmniej ja nie widzę).
Oczywistym jest, że nikt mu nie udowodni, że to jego znajomi (bo niby jak?)
Prawnie jest więc wszystko w porządku, moralnie......niech każdy sobie sam dopowie.
kulka53 napisał(a):Kiedyś już dawno temu proponowaliśmy utworzenie osobnego działu dla tego człowieka i jego wątków. Skoro jest tak zasłużony i takie ma znaczenie dla tego forum i jego klikalności należałoby go być może specjalnie uhonorować... a i swoboda działania w tym miejscu byłaby bez ograniczeń. Odzewu nie było.
Utworzysz mu
dział dla VIP-ów? I za chwilę pojawią się pretensje, bo być może jeszcze wiele innych osób chciałoby mieć swój "dział"? I dlaczego by mieć nie mogli, skoro ON ma?
Jak to rozwiążesz?
Kapitańska Baba napisał(a):Ale chyba Modom pasuje sztuczny ruch na forum
kulka53 napisał(a):Prawdopodobnie tak. Pamiętam przed laty jak administrator "kajał się" i przepraszał wiadomą osobę gdy wskutek jakiejś awarii? zniknęła z serwera część fotek. Innym też zniknęła a takiej reakcji nie było.
Poproszę o uzasadnienie.
Im większy ruch na forum, zwłaszcza w wątkach tzw.konfliktowych , tym częstszej wymaga on naszej uwagi, czyli im więcej piszą - tym częściej muszę w takim wątku "pracować".
Gdzie tu sens i logika?
Jeszcze raz Cię proszę - przestań rzucać oskarżenia, które nie mają nijakiego pokrycia w rzeczywistości.
Co o tym wszystkim sądzę już powiedziałem.
Teraz czekam na ewentualne propozycje rozwiązania problemu.