karin74 napisał(a):Jestem hanysiara z dziada pradziada i nie słyszałam o motliku, a o mopliku jak najbardziej
.....widocznie mało słyszałaś, PS , Starzyki żyli po odpowiedniej stronie Przemszy.
lew napisał(a):pääkäyttäjä napisał(a):elka21 napisał(a):lew napisał(a):......a jeśli kogoś cieszyły samochody i motliki? Wątek wszak "hyde-park'owy"
Z gwarą śląską nie mam nic wspólnego, ale wydaje się mi, że to jest moplik.
...zaś słowa motlik to nawet wujek Gugle nie zna. A jak on czegoś nie zna, to to nie istnieje
...... może dla ciebie
bluesman napisał(a):pääkäyttäjä napisał(a):Idz być dziwnym gdzieś indziej...
cytat : Do innych forumowiczów zwracaj się z szacunkiem, nawet jeśli cię denerwują. Ludzie są różni i nie każdy ma podobne poczucie humoru. Nie każdy też jest takim mistrzem klawiatury jak Ty.
Pisząc przestrzegaj zasad ortografii i gramatyki oraz wyrażaj się jasno i zrozumiale. Używaj polskich znaków (chyba, że piszesz z zagranicy i masz zagraniczną klawiaturę).
.png)
pääkäyttäjä napisał(a):Was obowiązuje także ten punkt regulaminu:Pisząc przestrzegaj zasad ortografii i gramatyki oraz wyrażaj się jasno i zrozumiale. Używaj polskich znaków (chyba, że piszesz z zagranicy i masz zagraniczną klawiaturę).
Pokusiłem się odpytać Google, co to jest ten motlik i skoro nawet on o tym nie słyszał, to chciałbym zobaczyć, skąd się to wzięło bo z gwarą śląską nie ma to nic wspólnego. Ale nie - akurat Ty i Lew to za bardzo współpracować nie chcecie.
Róbcie jak uważacie, uważajcie jak robicie.

pääkäyttäjä napisał(a): wujek Gugle nie zna. A jak on czegoś nie zna, to to nie istnieje
.png)
pääkäyttäjä napisał(a): Ale nie - akurat Ty i Lew to za bardzo współpracować nie chcecie.
.png)
pääkäyttäjä napisał(a):bluesman napisał(a):pääkäyttäjä napisał(a):Idz być dziwnym gdzieś indziej...
cytat : Do innych forumowiczów zwracaj się z szacunkiem, nawet jeśli cię denerwują. Ludzie są różni i nie każdy ma podobne poczucie humoru. Nie każdy też jest takim mistrzem klawiatury jak Ty.
Was obowiązuje także ten punkt regulaminu:Pisząc przestrzegaj zasad ortografii i gramatyki oraz wyrażaj się jasno i zrozumiale. Używaj polskich znaków (chyba, że piszesz z zagranicy i masz zagraniczną klawiaturę).
Pokusiłem się odpytać Google, co to jest ten motlik i skoro nawet on o tym nie słyszał, to chciałbym zobaczyć, skąd się to wzięło bo z gwarą śląską nie ma to nic wspólnego. Ale nie - akurat Ty i Lew to za bardzo współpracować nie chcecie.
.png)
yzedef napisał(a):pääkäyttäjä napisał(a): Ale nie - akurat Ty i Lew to za bardzo współpracować nie chcecie.
Mam wrażenie, że ten Lew to zasiada tutaj co wieczór po kilku głębszych i pisze tu te swoje "specyficzne" przemyślenia... jeżeli jest to prawda to serdecznie pozdrawiam jego wątrobę
yzedef napisał(a):Etam, życie bez alkoholu też jest piękne!, może warto iść w bycie fit itp,itd. ?
yzedef napisał(a):Anakin widzę, że koneser z Ciebie... ja w tym roku na stół postawię Polską Starkę 6.
.png)
lew napisał(a):...ciekawostką jest to , że kolega 'paktcośtam ' zamierza uczyć gwary ,osobę której przodkowie, byli rylami od pokoleń i nie mieszkali za granicą.
lew napisał(a):...zgadzam się z kolegą w całej rozciągłości. Mógłbym użyć "motywów" na poziomie kolego 'paktcośtam', pytanie tylko po co?
Chciałbym tylko zauważyć ,że ktoś najpierw musi to do google wpisać,a drugą ciekawostką jest to , że kolega 'paktcośtam ' zamierza uczyć gwary ,osobę której przodkowie, byli rylami od pokoleń i nie mieszkali za granicą.
.png)
yzedef napisał(a):bluesman nie sil się, nie zamierzam z Tobą o niczym dyskutować jak większość tutaj, bardzo stara zasada mówi że nie należy karmić .... i tyle w temacie

.png)