Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co polecacie na drugi raz w Chorwacji

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
heavyfoot
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) heavyfoot » 06.09.2011 11:55

Witam wszystkich Cro Fanów.

Byłem w Chorwacji 2 lata temu z dziewczyną na kempingu w miejscowości Baska Voda. To był nasz pierwszy raz w Cro, zwiedziliśmy wówczas Split i Dubrovnik a poza tym leniuchowanie na plaży w Baśce.

Mam do Was wielką prośbę, gdyż 2 dni temu okazało się,że będziemy mieć możliwość czmychnięcia na dłuższy urlop, tzn. 09-17 września, wybór padł na Chorwację a czasu na przygotowania niewiele, prosilibyśmy o wskazówkę co do wyboru miejsca:

Wypoczynek tym razem pod dachem, fajnie gdyby było to miejsce z bliskim dostępem do plaży i ładnym widokiem z tarasu.

Miejscowość spokojna, romantyczna aczkolwiek z możliwością zobaczenia ciekawych zabytków w niedalekiej okolicy.

Jakby dało radę to połączyć z możliwością popływania na windsurfingu byłoby genialnie.

Ogólnie szukamy miejscowości z ładną plażą, z dala jednak od zgiełku i typowo turystycznej dyskotekowni, czegoś z fajnymi knajpkami w starej zabudowie.

Będziemy wdzięczni za wszelkie wskazówki.
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 06.09.2011 12:13

Wpisz w wyszukiwarkę spokojna miejscowość... Tego typu tematy były wałkowane setki razy.
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 06.09.2011 12:17

Niedawno wróciłem z Kvarneru, z Selc.
Polecam.
W najbliższej okolicy masz i góry, i wyspy, i zabytki, i co tam jeszcze chcesz.
heavyfoot
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) heavyfoot » 06.09.2011 12:42

Szukam szukam, już od wielu godzin, ciężko się zdecydować. Może ktoś z Was akurat wrócił z ciekawej miejscowości i ma też namiar na polecany apartament?
Z tego co czytam to chyba windsurfing w tym roku odpuścimy, i skupimy się na czymś malowniczym i spokojnym.
Nadal prośba o propozycje fajnego miejsca, odległość bez znaczenia.
milczyk
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) milczyk » 06.09.2011 13:46

Ja Ci polecę PRIMOSTEN !!!
biedronka 43
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) biedronka 43 » 06.09.2011 13:55

A ja Podgorę lub Drvenik.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.09.2011 14:08

A ja Pakoštane :lol:

We wrześniu apartanent sam sobie znajdziesz na miejscu niezeleżnie jaką miejscowość wybierzesz :idea:
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 06.09.2011 15:13

Jacek L
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek L » 06.09.2011 17:38

No i kolega Moondek dał Ci wszystko na tacy - tylko jechać i się nie bać :wink:
heavyfoot
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) heavyfoot » 06.09.2011 22:09

Dzięki wielkie za podane typy, zastanawiam się nad Pakostane i Primosten, dobre lokalizacje do dalszego zwiedzania.
Jaką trasę z Łodzi obecnie polecacie?
2 lata temu jak śmigałem do Baśki, wybrałem drogę przez Słowację,Węgry,Słowenię, trochę było krążenia z tego co pamiętam przy omijaniu słoweńskiej autostrady, czy nie lepiej przez Austrię śmignąć?
bielszczanka42
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bielszczanka42 » 06.09.2011 22:51

heavyfoot napisał(a):Dzięki wielkie za podane typy, zastanawiam się nad Pakostane i Primosten, dobre lokalizacje do dalszego zwiedzania.
Jaką trasę z Łodzi obecnie polecacie?
2 lata temu jak śmigałem do Baśki, wybrałem drogę przez Słowację,Węgry,Słowenię, trochę było krążenia z tego co pamiętam przy omijaniu słoweńskiej autostrady, czy nie lepiej przez Austrię śmignąć?

Oj, kolego! Coś dziwne rzeczy wypisujesz... jadąc przez Węgry nie ma potrzeby jechać przez Słowenię 8O . Jadąc przez Austrię nieuchronnie pojedziesz przez Słowenię... (Chyba że zamierzasz "zaliczyć" Włochy.
Poczytaj więcej Forum a znajdziesz odpowiednią dla siebie trasę. A po zatym masz Google Maps, Michelin... Niewiele trudu to kosztuje... Pozdrawiam.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 07.09.2011 07:05

bielszczanka42 napisał(a):Oj, kolego! Coś dziwne rzeczy wypisujesz... jadąc przez Węgry nie ma potrzeby jechać przez Słowenię 8O .

No chyba, że kolega jedzie przez Redics.

A w temacie - każdy poda Tobie jakiś typ i zwariujesz.
Poczytaj/zobacz ze 2, 3 relacje i sprawa sama się wyjaśni.
Primosten, Pakostane - kilka relacji znajdziesz... :wink:

Pzdr
heavyfoot
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) heavyfoot » 07.09.2011 08:17

Na pewno moja trasa była dziwna, miałem problem z navi, niby jechałem po wyznaczonych punktach a jednak nie było to tak kolorowo jak w internetowych mapkach, do Chorwacji wjechałem przez wąziutkie przejście graniczne ok. 4 rano, budka wielkości kiosku ruchu ze śpiącym strażnikiem, ręczny szlaban:),a potem kręta trasa przez różne wioski.

Dlatego też dopytuje o trasę, gdyż ogólnie pomimo posiadania navi, nawigatorem kiepskim jestem.
Iwona1973
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona1973 » 07.09.2011 08:50

Primosten będzie idealny :D
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 07.09.2011 10:22

heavyfoot napisał(a):Jaką trasę z Łodzi obecnie polecacie?

Kolego, wystarczy otworzyć pierwszą stronę "Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi" lub "FAQ czyli najczęściej zadawane pytania." Linki poniżej.
http://cro.pl/forum/viewforum.php?f=4
http://cro.pl/forum/viewforum.php?f=27
Bardziej się tego nie da podać na tacy. Wystarczy trochę poczytać...
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone