Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

ciekawe miejsca miedzy Zadarem a Sibenikiem ?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
andrzej_bialy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej_bialy » 02.08.2006 11:45

hej wybieram sie 4 08 wlasnie miedzy Zadar a Sibenik czy zna ktos moze jakies ciekawe miejsca , namiary na jakies apartamenty? bylbym wdzieczny za podpowiedz:) pozdro
Piker
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piker » 02.08.2006 12:13

Proponuje Vodice lub Biograd na moru. Nie byłem, ale podobno fajnie. Albo jedź ciut dalej za Szybenik, do Primoszten. Nie pożałujesz 8)
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 02.08.2006 12:13

Bradzo fajnie jest w Pakostane k/Biogradu i kawałek dalej w Drage. Byłem w jednym i w drugim miejscu i było super, cisza i spokój (szczególnie w Drage w tej części za górą, foto poniżej)... Co do namiarów... z tym jest gorzej, ale na pewno znajdziesz coś w ciemno :)

Obrazek
Elaj203
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Elaj203 » 02.08.2006 12:23

Faktycznie, okolice Drage zupełny spokój, chociaż jest to jedyne miejsce w Chorwacji, gdzie miałam do czynienia z komarami. Natomiast z tej góry ze zdjęcia jest piękny widok na Kornaty, a z drugiej strony jezioro Vransko (dlatego te komary). :D
andrzej_bialy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej_bialy » 02.08.2006 14:10

Piker napisał(a):Proponuje Vodice lub Biograd na moru. Nie byłem, ale podobno fajnie. Albo jedź ciut dalej za Szybenik, do Primoszten. Nie pożałujesz 8)
byles w Primoszten? jezeli tak to napisz mi jak wyglada tam sprawa z apartamentami...a najlepiej slij do mnie jakies zdjecia:) adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
honorata
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) honorata » 04.08.2006 23:32

WYBIERAM SIę DO DRAGE JAKA TAM JEST PLAżA MOżNA COś ZJEść W OKOLICY CZY SKLEPY Są DALEKO MOONDEK Z GóRY DZIęKUJE
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 07.08.2006 08:34

honorata napisał(a):WYBIERAM SIę DO DRAGE JAKA TAM JEST PLAżA MOżNA COś ZJEść W OKOLICY CZY SKLEPY Są DALEKO MOONDEK Z GóRY DZIęKUJE

Samo Drage składa się z dwóch osad, oddzielonych od siebie sporą górą. Ja mieszkałem akurat w drugiej części, za górą. Szczerze mówiąc, nie byłem nigdy w tej pierwszej części, bo jakoś nie było po co :) Natomiast ta druga osada to totalny chillout ;) Jeszcze 2 lata temu nie było tam sklepu (nie wiem jak jest teraz), ale mi to nie przeszkadzało, bo i tak codziennie rano dojeżdżałem ok 5 km do Pakostane. Tam juz jest kilka sklepów i piekarni (do wyporu, do koloru), więc codziennie rano zasuwałem tam po świeże drożdżówki :)
Podobnie jest z knajpami. Co prawda w samym Drage, tuż przy plaży jest knajpa, ale sprzedają tam wątpliwej jakości pizze (typu pizza mrożona), ale za to były niezłe lody no i zimne piwo ;). My na obiad też dojeżdżaliśmy do Pakostane, albo do oddalonego o ok 10 km Biogradu.
A teraz plaża. Tam gdzie byłem, plaża była podzielona na dwie części. Pierwsza ro żwirowa, a druga betonowo-kamienna. Obydwie były oddzielone od siebie prysznicem ze słodką wodą! Fajnie było się opłukać z soli z morkiej wody :) My zawsze chodziliśmy na tę plażę betonowo- kamienną, z racji tego, że można było się rozłożyć jak człowiek na płaskim, a po drugie, obok rosną sosny, które dają zbawienny cień. :) Woda w morzu czysta, raz tylko z samego rana przypłynęły jakieś wodorosty (!), ale po pół godzinie przyjechała jakaś ekipa, która w godzinkę wyłowiła wszystko i znów było jak w raju :)
Ja w każdym razie gorąco polecam Drage! Jeżeli jedziesz z dziećmi, to tym bardziej :)
Poniżej załączam Ci jeszcze kilka fotek:)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
honorata
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) honorata » 07.08.2006 22:54

pięknie dziękuje :papa:

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone