honorata napisał(a):WYBIERAM SIę DO DRAGE JAKA TAM JEST PLAżA MOżNA COś ZJEść W OKOLICY CZY SKLEPY Są DALEKO MOONDEK Z GóRY DZIęKUJE
Samo Drage składa się z dwóch osad, oddzielonych od siebie sporą górą. Ja mieszkałem akurat w drugiej części, za górą. Szczerze mówiąc, nie byłem nigdy w tej pierwszej części, bo jakoś nie było po co

Natomiast ta druga osada to totalny chillout

Jeszcze 2 lata temu nie było tam sklepu (nie wiem jak jest teraz), ale mi to nie przeszkadzało, bo i tak codziennie rano dojeżdżałem ok 5 km do Pakostane. Tam juz jest kilka sklepów i piekarni (do wyporu, do koloru), więc codziennie rano zasuwałem tam po świeże drożdżówki
Podobnie jest z knajpami. Co prawda w samym Drage, tuż przy plaży jest knajpa, ale sprzedają tam wątpliwej jakości pizze (typu pizza mrożona), ale za to były niezłe lody no i zimne piwo

. My na obiad też dojeżdżaliśmy do Pakostane, albo do oddalonego o ok 10 km Biogradu.
A teraz plaża. Tam gdzie byłem, plaża była podzielona na dwie części. Pierwsza ro żwirowa, a druga betonowo-kamienna. Obydwie były oddzielone od siebie prysznicem ze słodką wodą! Fajnie było się opłukać z soli z morkiej wody

My zawsze chodziliśmy na tę plażę betonowo- kamienną, z racji tego, że można było się rozłożyć jak człowiek na płaskim, a po drugie, obok rosną sosny, które dają zbawienny cień.

Woda w morzu czysta, raz tylko z samego rana przypłynęły jakieś wodorosty (!), ale po pół godzinie przyjechała jakaś ekipa, która w godzinkę wyłowiła wszystko i znów było jak w raju
Ja w każdym razie gorąco polecam Drage! Jeżeli jedziesz z dziećmi, to tym bardziej
Poniżej załączam Ci jeszcze kilka fotek:)