.png)
maniust napisał(a):...
Załóż se jakiś interes i uskuteczniaj tą swoją skuteczność po przez swoje wypowiedzi powyżej.
Powodzenia w biznesie życzę.........
.png)
Calapula napisał(a):magg5 napisał(a):Calapula napisał(a):1. Kultura osobista w dzisiejszych czasach pozwala użyć formy "spieprzaj dziadu"
wiesz w ogóle co to jest kultura osobista?
Wiem.
.png)

Mosqito napisał(a):....
.png)
Mosqito napisał(a):Ludzie ! (coponiektórzy oczywiście) czy Wy w ogóle czytacie to co piszecie ??
Dialog między mną a facetem wyglądał dokładnie tak jak opisałem. Nie mam żadnego interesu w tym żeby kłamać, podkolorowywać czy upiększać. Ani mi on brat ani swat, ani mi pół rodziny gazetą nie wymordował. Widziałem gościa pierwszy i chyba ostatni raz w życiu. Nie mam pretensji że mnie oszukał czy nie wydał rachunku tylko że się chamsko do mnie odnosił.
Zadałem w sumie gościowi 3 pytania: po ile korona przy 1300, po ile przy 3000 i czy może mi dać drobniejsze ? Pokażcie mi tu słowo rabat !!! Niech mi ktoś pokaże gdzie tu jest upierdliwość czy chęć czapkowania albo czerwonego dywanu ?? To co w cywilizowanym świecie jest standardem czyli wzajemny szacunek albo chociaż neutralne zachowanie u nas urasta do rangi czegoś ponadprogramowego.
Napisałem to tylko po to aby ktoś następny nie został potraktowany jak śmieć tylko dlatego że chce kupić po cenie niższej niż na tablicy (co w tej branży jest - powtarzam normalne).
Mogłem nic nie pisać. Mnie tak potraktował - OK. Nikt by się nie dowiedział, podjechałby ktoś następny, może ktoś z Was i trafiłby na podobne prostackie zachowanie. Napisałem a teraz czytam filozoficzne dywagacje i rozmienianie sprawy na drobne.
Co z nas jest k.. za naród ? Powinniśmy sobie wzajemnie pomagać, się wspierać, tępić tego rodzaju zachowania tak jak robią to chociażby oddaleni od rzeczonego kantoru o 10 km Czesi czy Niemcy czy inni, a my jak zwykle to samo.
Odechciewa się reagować....
.png)
Mosqito napisał(a):Ludzie ! (coponiektórzy oczywiście) czy Wy w ogóle czytacie to co piszecie ??
...Co z nas jest k.. za naród ? Powinniśmy sobie wzajemnie pomagać, się wspierać, tępić tego rodzaju zachowania tak jak robią to chociażby oddaleni od rzeczonego kantoru o 10 km Czesi czy Niemcy czy inni, a my jak zwykle to samo.
Odechciewa się reagować....
.png)
jara napisał(a):Mosqito napisał(a):Odechciewa się reagować....
Reaguj. Sporo ludzi czytało. Jakby się to przełożyło na spadek obrotów w w/w kantorze, to byłaby konkretna nauczka dla gościa.
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.