Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Cały rok na światłach!

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.02.2007 18:56

a co w Gnieźnie na przejściach dla piechurów rzeczeni piesi noszą skafandry z odblaskami :)))
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 17.02.2007 19:05

Prosty temat.Jest przepis. :D
Ale nie tutaj. :wink:
Szabelki poszły w ruch.
I tak od paru lat. :D
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 17.02.2007 19:39

i tu poczęstuję Obrazek

żeby nie było że kto pokrzywdzony :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.02.2007 01:28

Dzięki Rysio-wprawdzie już jestem po kolacji i wypitku, ale tak pysznym siankiem nie pogardzę :wink: :lol:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 18.02.2007 10:44

Januszku wiesz dobrze że nie dla Ciebie ale jak masz smaka to zajadaj :wink:
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 18.02.2007 13:45

Dla higieny jestem jednak za tym żeby nie palić niepotrzebnie za dnia ani w nocy świateł przeciwmgielnych - zwłaszcza tylnych.
Bo sporo ludzi rozumuje tak; skoro lepiej mnie widać jeśli mam więcej światła to włączają wszystko co mają pod ręką. Pal cześć że wiocha jest totalna - problem w tym że stopy widać wtedy znacznie trudniej.
I niestety w bardzo jasne-słoneczne dni, gdy zapalone są światła mijania to wg mnie stopy są również gorzej widoczne niż przy światłach zgaszonych.
Natomiast nie mam uwag co do świateł przednich - te wg mnie zawsze pomagają, tym bardziej że w polskich warunkach pogodowych przeważają dni pochmurne.
Gdy to nowe prawo wejdzie w życie trzeba będzie zintegrować zapłon z włącznikiem świateł i po temacie - to zdaje się grosze kosztuje.
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 18.02.2007 15:15

Tylne światło przeciwmgłowe może byc używane wówczas gdy widzialność spadnie poniżej 50m. Jednak wielu kraetynów bo tak ich trzeba nazwać jeździ z tymi światłami bezwzględu na pogodę oślepiając jadących za nimi. W nocy tak to daje w oczy, że szok. Wystarczyłoby pomyślec o innych. :evil:
wlodek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wlodek » 19.02.2007 22:01

Jestem za bo to super sprawa lepiej ocenic odległość jadącego z naprzeSam zawsze jeżdżę na światłach cały rok no może w mieście naszym gdy nie ma obowiązku to nie zapalam ale przy odlegóściach 2 no 4 km to nie warto.
Ale jak trzeba to nie mam nic przeciw. A dla przeciwników to dlaczego w Słoweni też trzeba jeżdzić na światłach a są dalej na południu niż my
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 19.02.2007 22:14

wlodek napisał(a):Jestem za bo to super sprawa lepiej ocenic odległość jadącego z naprzeSam zawsze jeżdżę na światłach cały rok no może w mieście naszym gdy nie ma obowiązku to nie zapalam ale przy odlegóściach 2 no 4 km to nie warto.

A od kiedy świnoujście jest miastem :?: :wink:

wlodek napisał(a):A dla przeciwników to dlaczego w Słoweni też trzeba jeżdzić na światłach a są dalej na południu niż my

Pogański kraj, pogańskie obyczaje... :lol:
wlodek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wlodek » 19.02.2007 22:30

niezawodny napisał(a):
wlodek napisał(a):Jestem za bo to super sprawa lepiej ocenic odległość jadącego z naprzeSam zawsze jeżdżę na światłach cały rok no może w mieście naszym gdy nie ma obowiązku to nie zapalam ale przy odlegóściach 2 no 4 km to nie warto.

A od kiedy świnoujście jest miastem :?: :wink:

wlodek napisał(a):A dla przeciwników to dlaczego w Słoweni też trzeba jeżdzić na światłach a są dalej na południu niż my

Pogański kraj, pogańskie obyczaje... :lol:

Urodziłem się akurat w Krakowie tam kończyłem studia i wstyd mi teraz
"Centuś to Centuś" że tam mieszkaja tacy. To moja ostatnia polemika do Ciebie i co jeszcze napiszesz to twoja sprawa ale nie obrazaj Krakusów swoim pseudo cwaniackim poczuciem humoru. Wstyd mi za Ciebie :oops:
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 19.02.2007 23:51

wlodek napisał(a):Urodziłem się akurat w Krakowie tam kończyłem studia i wstyd mi teraz
"Centuś to Centuś" że tam mieszkaja tacy. To moja ostatnia polemika do Ciebie i co jeszcze napiszesz to twoja sprawa ale nie obrazaj Krakusów swoim pseudo cwaniackim poczuciem humoru. Wstyd mi za Ciebie :oops:

A co ma piernik do wiatraka? Co mają twoje urodziny do Centusia, jazdy na światłach, cwaniactwa i poczucia humoru :?: Ja mam dobre poczucie humoru, zwłaszcza w Hyde Parku, ty nie - więc wstydź się dalej :lol: Za mnie też możesz się wstydzić, nie krzywduj sobie - ty się wstydź a ja bedę się z twojego wstydu śmiał skoro tak ci pasuje... :lol:

Czyli nie wiesz od kiedy Świnoujście jest miastem...i stąd ten wstyd...OK.
Morski Pas
Koordynator konkursów

Nieprzeczytany postnapisał(a) Morski Pas » 20.02.2007 00:45

niezawodny napisał(a):A od kiedy świnoujście jest miastem :?: :wink:

Obrazek
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 20.02.2007 00:49

admin1 napisał(a):
niezawodny napisał(a):A od kiedy świnoujście jest miastem :?: :wink:

Obrazek

Zauważ drogi adminie że napisałem świnoujście a nie Świnoujście a kolega pochodzi ze świnoujścia - ufam w jego "profil"... :wink:
I dalej nie wiem od kiedy świnoujście jest miastem... Bo samo ujście Świny do Bałtyku to zdaje się miastem jest niekoniecznie... :wink:
A tak w ogóle to tu jest Hyde Park czyli Bałkański Kocioł - dystans wskazany :!:

P.S.
Skąd admin ma taką cooltową emotkę :?: Czy dałoby się po znajomości coś takiego lub podobnego "zorganizować" :?: Bo pula emotek CRO.pl to zdaje się dawno nie była aktualizowana... Polecam uwadze np. Bulgaricusa - tam to jest emotek do wyboru - a wraz z nimi rośnie możliwość oddania emocji wypowiedzi :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.02.2007 01:01

Świnoujście uzyskało prawa miejskie od Fryderyka Wielkiego w 1765.
http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awinouj%C5%9Bcie
A to Świnoujście nocą, aby było w temacie świateł :wink:

Obrazek

:papa:
Ps. Emotikonka jest z GG :wink:
Guzior
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Guzior » 20.02.2007 05:41

Rysio napisał(a):
bjur napisał(a):jak czytam wypowiedzi takich błaznów to mi wszystko opada :))

a co żona na to :?: :cry:

żona to przyzwyczajona. :lol: :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.