bjur napisał(a):jak czytam wypowiedzi takich błaznów to mi wszystko opada)
a co żona na to
.png)
tajson napisał(a):To ja proponuje żeby jeszcze latarnie na ulicach też paliły się 24h. A co sobie będziemy żałować.
.png)
ratko napisał(a):tajson napisał(a):To ja proponuje żeby jeszcze latarnie na ulicach też paliły się 24h. A co sobie będziemy żałować.
A ja proponuje tobie, żeby czasem pomyśleć... i w razie czego wyjaśniam, że nie chodzi o to by bylo jaśniej na ulicy w dzień, tylko o to, żebyś byl widoczny na drodze dla innych użytkowników ruchu....
Spróbuj jechać kiedyś pod slońce... (bo u nas można jeździć w różne strony świat..) zobaczysz, że znacznie szybciej zauważysz auto z przeciwka na światach... no ale wlaściwie co to za różnica... Pozdrawiam
.png)
krakuscity napisał(a):ratko napisał(a):tajson napisał(a):To ja proponuje żeby jeszcze latarnie na ulicach też paliły się 24h. A co sobie będziemy żałować.
A ja proponuje tobie, żeby czasem pomyśleć... i w razie czego wyjaśniam, że nie chodzi o to by bylo jaśniej na ulicy w dzień, tylko o to, żebyś byl widoczny na drodze dla innych użytkowników ruchu....
Spróbuj jechać kiedyś pod slońce... (bo u nas można jeździć w różne strony świat..) zobaczysz, że znacznie szybciej zauważysz auto z przeciwka na światach... no ale wlaściwie co to za różnica... Pozdrawiam
Ratko , Ty w szkole chyba jakimś prymusem byłeś.
.png)
.png)
krystek napisał(a):Bzdura ! Poprawki do zmian w PoRD (obejmujące oprócz obowiązku jazdy na światłach mijania przez cały rok również obowiązek utrzymywania minimalnego odstępu podczas jazdy w tunelach)zostały skierowane do prac w komisji infrastruktury... Sejm jeszcze niczego nie uchwalił.

.png)
Janusz Bajcer napisał(a):Tak więc od 1 marca raczej jeszcze nie wejdzie w życie, a ponieważ ustawa jeszcze "ciepła" nigdzie nie udało mi się znaleźć jej tekstu z poprawkami.
.png)
.png)
.png)
.png)
woka napisał(a):Prosze sie zbytnio nie podniecać. W niektórych samochodach to nawet w nocy za bardzo nie widac czy mają światła włączone.Zuważcie np. 126p, włącza kierunkowskaz że skręca- mozna zauważyć jadąc za nim w odległości 2 m, jak dalej, nie zauważysz. To tylko przykład, takich "wyrażnych" samochodów jest więcej. Mogą mieć włączone wszystko co mają i tak pozostaną mało widoczni.
.png)
woka napisał(a):Prosze sie zbytnio nie podniecać. W niektórych samochodach to nawet w nocy za bardzo nie widac czy mają światła włączone.Zuważcie np. 126p, włącza kierunkowskaz że skręca- mozna zauważyć jadąc za nim w odległości 2 m, jak dalej, nie zauważysz. To tylko przykład, takich "wyrażnych" samochodów jest więcej. Mogą mieć włączone wszystko co mają i tak pozostaną mało widoczni.
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.