Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Byliśmy, wróciliśmy i jeszcze tam pojedziemy!

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 01.05.2009 13:10

To jak już tak rozmywamy - czy ktoś Wam robił www czy Wy sami? Jaki koszt? Aktualizacja we własnym zakresie? Czy macie coś więcej czy tylko to?
Czyli poproszę o takie małe ABC jak sobie sprawić taką stronkę.
kaszielen
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszielen » 01.05.2009 13:32

Jacek L napisał(a):
FUX napisał(a):w tym wątku również odczucia mam podobne, że relacja to TYLKO nie jest... :wink:

I u mnie są podobne odczucia !
Jest w tekście zdanie " gospodarze umieją się promować" - pewnie że umieją - i to jak ... :D

Jest w tekście takie zdanie, ale drogi czytelniku, brzmi ono inaczej: gospodarze NIE potrafią się promować. Rzecz w tym, że to skromni ludzie, o których, drogi Czytelniku nie miałbyś szansy się dowiedzieć. To nie tylko relacja - to również zdjęcia, odczucia, przestrogi. Jest też kontakt - dla tych, którzy chcą wiedzieć więcej lub tam pojechać. Nie wiem jak inaczej można dać szansę poznania np. cen - chyba, że to nikogo nie interesuje.
ona_007
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ona_007 » 01.05.2009 13:54

Wszystko fajnie ale oprócz opisu apartamentów zazwyczaj w relacji z podróży ludzie zamieszczają wrażenia z dróg , opisy miejsc które ich zauroczyły , podają swoje sposoby na spędzanie czasu - to wszystko tworzy klimat opowieści.

A u Ciebie jest tylko opis apartamentu i właścicieli.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 01.05.2009 17:12

kaszielen napisał(a):
Jacek L napisał(a):
FUX napisał(a):w tym wątku również odczucia mam podobne, że relacja to TYLKO nie jest... :wink:

I u mnie są podobne odczucia !
Jest w tekście zdanie " gospodarze umieją się promować" - pewnie że umieją - i to jak ... :D

Jest w tekście takie zdanie, ale drogi czytelniku, brzmi ono inaczej: gospodarze NIE potrafią się promować. Rzecz w tym, że to skromni ludzie, o których, drogi Czytelniku nie miałbyś szansy się dowiedzieć. To nie tylko relacja - to również zdjęcia, odczucia, przestrogi. Jest też kontakt - dla tych, którzy chcą wiedzieć więcej lub tam pojechać. Nie wiem jak inaczej można dać szansę poznania np. cen - chyba, że to nikogo nie interesuje.

Strona (powiem szczerze) jednoznacznie kojarzy się z zawaluowanym (kiepsko, bo kiepsko, ale troszkę) zwyczajnym "naganiactwem"... od razu nasuwają się 2 skojarzenia: albo pośrednictwo, albo celowy wybieg samych właścicieli - reklama w formie "niereklamy" (bo cóz lepiej przemówi do klienta, jak nie rekomendacja - obiektywna- rodaka, który był i sprawdził...brak cennika na stronie to cecha bardzo wielu stron internetowych z ofertą, których właściciele nie aktualizują - i jest to wybieg celowy, bo ceny się znieniają...dla zainteresowanych jest przecież kontakt.).
Zatem jeśli naprawdę jesteś turystą (a nie właścicielem obiektu czy pośrednikiem) i skoro sam zajmujesz się reklamą, to bardzo dziwię się, że nie byłeś świadomy, jakie skojarzenia budzić będzie Twoja "relacja z podróży" zbudowana na klasycznym schemacie (szablonie) "ofertowej" www.

P.S. Myślę, że nie musisz aż tak bardzo martwić się o gospodarzy... Z całą pewnością dają sobie radę i gości im nie brak...Także możesz spokojnie.
Pozdrawiam
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 01.05.2009 19:53

kaszielen napisał(a):Jak sądzę typowa forma oferty zawiera ceny, terminy, możliwości rezerwacji... Chcieliśmy zrobić coś prostego, z posegregowanymi informacjami, i prawdę mówiąc nie przyszło nam do głowy, że trzeba się będzie z tego tłumaczyć...

I Ty naprawdę zajmujesz sie reklamą? I zadajesz tak trywialne pytania?
Pakujesz sie na forum z pierwszym postem i zaczynasz od polecenia kwater. A tymczasem to forum nie służy takim działaniom w GŁÓWNYM swym zamyśle. Pobądź najpierw na forum, poczytaj i pisz :) Tam, gdzie jest to stosowne. Dobry pomysł?
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Byliśmy, wróciliśmy i jeszcze tam pojedziemy! - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone